Revista Presei

Revista presei locale

Gorj Domino: Accidentul în care a fost implicat fostul director al SJU Târgu-Jiu: Mercedesul lui Capotă, daună totală. Fostul director al Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu, Gigel Capotă, a fost implicat, miercuri, într-un accident, pe raza municipiului, în urma căruia au fost rănite două persoane. Soția sa, pasageră în autoturismul condus de acesta și șoferul în vârstă de 25 de ani, care ar fi provocat evenimentul, au ajuns la spital. Polițiștii au stabilit că mașina condusă de fostul manager circula regulamentar în momentul în care a fost lovită de autoturismul la volanul căruia se afla tânărul de 25 de ani. Capotă a mers cu soția la spital, aceasta acuzând dureri în piept. Despre Mercedesul său, fostul director a spus că este „daună totală”. „S-au deschis airbagurile, din izbitură. Mașina e daună totală. A intrat frontal”, a spus Gigel Capotă.

Pandurul: Președintele Sindicatului Renașterea Jilț Sud din cadrul Complexului Energetic Oltenia, Ion Popescu, a dezvăluit ce îi așteaptă pe salariații companiei în acest an. Primele consultări cu administrația arată că producția prognozată va fi mult mai mică decât în anii precedenți, dar veniturile salariaților vor crește. Potrivit proiectului de buget de venituri și cheltuieli, compania își propune în 2020 o producție de cărbune de 18,4 milioane de tone și o cantitate de energie livrată de 11,8 TWh. Pentru comparație, anul trecut propunerea de buget s-a bazat pe producția a 14,95 TWh energie electrică, din care 12,7 TWh energie electrică netă, și 22 milioane tone producție proprie cărbune. Potrivit datelor puse la dispoziție de liderul sindical Ion Popescu, în 2020 va crește fondul de salarii cu 5%, adică 43 de milioane de lei. Voucherul de vacanță va fi majorat la 2230 lei, iar tichetul de masă la 20 de lei.

Primar agresat şi ameninţat cu moartea de un consilier local. Comuna Săcelu din județul Gorj pare să se fi transformat în vestul sălbatic. Victima este chiar primarul, Florin Jurebie, care susţine că a fost agresat verbal şi fizic de un consilier local. Mai mult decât atât, primarul ar fi fost ameninţat şi cu moartea, drept pentru care a depus o plângere la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu. Incidentul a avut loc în toamnă, atunci când primarul din Săcelu, împreună cu doi angajaţi de la SGA Gorj, a fost pe teren, pentru a verifica o sesizare din partea cetăţenilor cu privire la faptul că au fost forate puţuri în apropierea zonei de captare a apei potabile care alimentează comuna. Din cauza acestor puţuri se pare că a scăzut debitul apei sub nivelul optim. În timpul verificărilor, acolo a fost găsit un consilier local, Gheorghe Dănășel, care mai era cu o persoană, și care ar fi recunoscut faptul că puţurile le aparţin, dar că primarul din Săcelu nu ar avea competenţă acolo, aflându-se pe teritoriul comunei Crasna. De aici a pornit scandalul.

Gorjeanul: Proiect PNDL din Gorj, pe masa DNA. Decontări pentru pompe și conducte lipsă. Un proiect PNDL din Gorj a ajuns în atenția procurorilor de la Direcția Națională Anticorupție. Concret, este vorba despre o lucrare de canalizare menajeră din comuna Plopșoru, la care Corpul de control al Ministerului Lucrărilor Publice și Dezvoltării a constatat lipsa pompelor și a conductelor care fuseseră trimise pentru decontare. „Este făcută sesizare către organele de anchetă. Am găsit lucrări neexecutate sau executate parțial și care au fost trimise spre decontare. În mandatul meu au fost oprite de la plată lucrări în valoare de peste 500 de milioane de lei”, a declarat ministrul Ion Ștefan.

Impact în Gorj: Ce salariu încasează managerul Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu. Niciun medic nu s-a înscris concursul care a fost anulat pentru ocuparea postului de manager interimar al Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu. Motivul îl reprezintă, susține actualul manager interimar, Dumitru Vienescu, salariul mult mai mic pe care l-ar încasa în comparație cu activitatea de medic, diferența fiind de aproximativ 5.000 de lei. Managerul spitalului are un venit de 8.000 de lei net, în timp ce un medic poate ajunge și la 15.000 de lei. „La depunerea dosarelor nu a fost niciun medic care să participe la acest concurs. Au fost doi economiști, eu și domnul de la Spitalul Orășenesc Novaci, și domnul Tătaru care este kineto-terapeut. Salariul pentru funcția de manager este mai mic decât salariul unui medic, iar acest lucru nu este un stimulent care să ajute medicul să participe la acest concurs. Dacă este să compar salariul meu cu cel al unui medic primar, atunci diferența este de 5.000 de lei. Nu este confidențial salariul meu. Este de aproximativ 8.000 de lei. Este publicat și pe site. Nu cred că cineva dintre medici o să accepte această situație“, a precizat Dumitru Vienescu.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comments (1)

Comment here