Revista Presei

Revista presei locale

Gorj Domino: OFICIAL! „Fără intervenția statului exista riscul ca CEO să intre în INSOLVENȚĂ sau FALIMENT”. Potrivit Notei de fundamentare a actului normativ privind instituirea cadrului legal pentru acordarea unui ajutor de salvare a Complexului Energetic Oltenia, situația companiei energetice se putea complica atât de mult în următoarele șase luni, încât exista un risc uriaș de intrare în incapacitate de plată și, implicit, insolvență. ”Fără intervenția statului, CE Oltenia nu își va putea asigura necesarul de lichidități pentru acoperirea cheltuielilor curente minime de susținere a activităților pentru o perioadă de 6 luni de la acordare existând riscul potențial de a intra în insolvență sau faliment”, se precizează în documentul citat. Acesta este și motivul pentru care s-a apreciat ca oportună acordarea unui împrumut ”pentru echilibrarea situației financiare și îndeplinirea obligațiilor de mediu, reprezentând ajutor individual pentru salvare”. Conform notei de fundamentare a Ordonanţei de Urgență a Guvernului pentru salvarea CEO, publicată, marți, 11 februarie a.c., în Monitorul Oficial, CEO nu mai putea obține un împrumut de la băncile comerciale necesar pentru achiziționarea certificatelor de CO2, din cauza neîndeplinirii unor criterii, adică pierderi în 2018 și estimate și pentru 2019, flux de numerar negativ, iar în perioada următoare, fără implementarea unui program de restructurare n-ar fi putut să-l returneze.

Pandurul: O cunoscută firmă își extinde afacerile într-o comună din Gorj. La începutul acestui an, autorităţile locale din Săcelu anunţau că sunt în discuţii cu un important investitor care vrea să se dezvolte în zonă.  Atunci primarul nu a vrut să facă public numele firmei până în momentul în care nu se va ajunge la o înţelegere. Se pare că totul s-a concretizat, iar firma care va concesiona teren la Săcelu este “La Provincia”. Consilierii locali au aprobat concesionarea a 28 de hectare de teren în zona Câmpul Mare, acolo unde firma care produce şi comercializează produse din carne de pui vrea să se dezvolte.

Primar dat pe mâna procurorilor de doi asistaţi social. “Mai bine fur!”. Primarul din comuna gorjeană Slivileşti s-a ales cu plângere la parchet pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu. Doi asistaţi social l-au dat pe mâna anchetatorilor, după ce acesta a decis să le taie ajutorul de la stat pe motiv că nu le place să muncească. “Am tăiat ajutorul social la două persoane şi m-au reclamat. Mi-au făcut plângere la parchet pentru abuz în serviciu. Nu au venit la muncă, să facă zilele în folosul comunităţii. Efectiv mă rugam de ei să vină. Aş fi înţeles dacă ar avea copii, dar stau degeaba toată ziua, nu fac nimic. Nu le-am cerut altceva decât ce spune legea. Primesc bani şi trebuie să vină la muncă”, a explicat Sorin Bucurescu.

Impact în Gorj: Lucrările de modernizare a străzii Calea Eroilor, care face legătura între operele lui Brâncuși, vor începe în luna martie. Această stradă face parte din Ansamblul monumental „Calea Eroilor“, care cuprinde operele lui Brâncuși. Constructorul italian care a câștigat licitația pentru executarea lucrărilor a început organizarea șantierului, urmând ca Primăria Târgu-Jiu să emită ordinul pentru începerea lucrărilor. Pe lângă reabilitarea străzii, se vor înlocui rețele de alimentare cu gaze, de apă și canalizare. Termenul de finalizare al lucrărilor la primul tronson este de un an de zile, dar reprezentanții Primăriei Târgu-Jiu susțin că modernizarea va fi încheiată până la sfârșitul lunii noiembrie.

Gorjeanul: O firmă din Olt, campioană la contracte cu statul, ridică sala de sport din Turburea. Firma afaceristului Octavian Bălțoi din Slatina a câștigat încă o lucrare în județul Gorj. Este vorba despre sala de sport școlară din comuna Turburea, în valoare de 6 milioane de lei. Grup Primacons SRL din Slatina și-a adjudecat lucrarea, luna trecută, în calitate de lider de asociere, alături de Valtum Prod Com și Domus Maximus SRL.. Sala de sport va avea 102 locuri. Firma de construcții din Olt a câștigat multe lucrări în județul Gorj, în ultimii ani. Pentru că nu are suficientă forță de muncă, societatea le subcontractează lucrările, așa cum s-a întâmplat la Stoina. Grup Primacons SRL a câștigat licitația de un milion de euro pentru podul de peste râul Amaradia, care s-a prăbușit anul trecut peste muncitori. Firma din Dolj, care a subcontractat lucrarea, a fost amendată de ITM pentru muncă la negru. Au fost probleme inclusiv la Sala Sporturilor din Târgu-Jiu, construită de aceeași firmă.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comments (1)

Comment here