Revista Presei

Revista presei locale

Pandurul: Dosar închis! Averea medicilor Vodislav, de neatins. Încă un succes în instanță pentru medicii Dana și Cristinel Spiridon Vodislav. După mai bine de cinci ani de procese, medicii gorjeni scapă cu averea intactă. La începutul lunii iunie 2014, Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel Craiova în cazul fostei șefe a Secţiei Oftalmologie a Spitalului de Urgenţă din Târgu Jiu. Dana Vodislav a fost acuzată că nu poate justifica mai bine de un sfert de milion de euro. Familia Vodislav a contestat raportul întocmit de inspectorii de integritate. În septembrie 2015, Curtea de Apel Craiova a stabilit că cei doi medici au dobândit în mod nejustificat suma de 68.492 lei şi a decis confiscarea acesteia. Verdictul nu a fost pe placul familiei Vodislav, astfel că sentința a fost din nou contestată. Procesul s-a mutat la curtea supremă, care a dispus casarea sentinței și trimiterea cauzei spre rejudecare la Curtea de Apel Craiova. În primăvara lui 2019, procesul s-a reluat de la zero. După ce a studiat raportul de expertiză, instanța a decis luni, 10 februarie 2020, să închidă dosarul, respingând astfel sesizarea ANI.

Iordache dă în judecată DSV. „Am îngropat și carne sănătoasă!”. Scandalul este departe de a fi stins între omul de afaceri Ion Iordache și reprezentanții Direcției Sanitar Veterinare Gorj. Pentru că nu a reușit să convingă statul că trebuie să fie despăgubit pentru cei aproape două mii de porci mistreți pe care îi împușcă în complexul de vânătoare pe care îl deține, Iordache are de gând să dea în judecată DSV și să ceară daune. De aproape o lună, a început să împuște mistreții din pădure și încă nu a încheiat vânătoarea. Până acum, vânătorii au împușcat în jur de 1.300 de porci. Iordache este convins că legea permite să i se acorde despăgubiri după ce va rămâne cu pădurea goală.

Gorj Domino: Problema împrumutului pentru CEO a ajuns la Bruxelles. Ministrul demis al Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri Virgil Popescu a avut, luni, întâlniri cu importanți lideri europeni, în capitala Belgiei. Situația în care se află Complexul Energetic Oltenia și alte companii a fost adusă la cunoștința oficialilor europeni. ,,Pe agenda discuțiilor au fost abordate subiecte precum Compania Națională a Uraniului; Complexul Energetic Oltenia, Complexul Energetic Hunedoara; Prioritățile Comisiei Europene în domeniul Energiei, Acordul Verde European și Mecanismul pentru o Tranziție Echitabilă (Just Transition Mechanism); Planurile Naționale Integrate Energie-Schimbări Climatice (NECPs) și alte subiecte de interes”, anunță ministerul.

Gorjeanul: Procesul lui Antonie, amânat pe motiv de grevă a judecătorilor! Magistrații Curții de Apel Craiova au decis, luni, să amâne cu câteva săptămâni judecarea apelurilor formulate de inculpații din dosarul în care cap de afiș este fostul șef al Diviziei Miniere din Complexul Energetic Oltenia, Daniel Antonie. Alături de el mai este inculpat fostul șef al Direcției Economice din Divizia Minieră, dar și patronii a două firme, Sever Daniel Giurcău și Florin Temelie. Toți au fost condamnați în toamna anului trecut și au contestat decizia Tribunalului Gorj, așa cum a făcut și DNA, procurorii dorind pedepse mai mari pentru aceștia. Luni, a fost primul termen în procesul ce va avea loc de acum încolo la Craiova, dar magistrații de aici sunt în grevă, ca și colegii lor din restul țării. Așa că procesul a primit un următor termen tocmai după jumătatea lunii martie.

Impact în Gorj: Economii ca urmare a lipsei zăpezilor. Lipsa zăpezii din această iarnă în cea mai mare parte a localităților județului Gorj a dus la realizarea unor economii importante. Utilajele de deszăpezire nu au mai fost folosite. Cu toate acestea, instituțiile au achiziționat materiale antiderapante, care au rămas pe stoc și vor fi folosite anul viitor. Consiliul Județean Gorj a cheltuit doar 1.200.000 de lei din suma alocată contractului de aproximativ șapte milioane de lei, pentru curățarea de zăpadă a drumurilor județene pe perioada de iarnă. Primăria Târgu Jiu a cheltuit 700.000 de lei din suma totală alocată de două milioane de lei pentru deszăpezirea străzilor din municipiu. În schimb, Primăria municipiului Motru nu a cheltuit niciun leu în această iarnă pentru deszăpezirea străzilor.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comments (1)

Comment here