Revista Presei

Revista presei locale

Impact în Gorj: Hidroelectrica vrea să abandoneze construcția lacului de acumulare de la Valea Sadului. Amenajarea hidroenergetică a râului Jiu, pe sectorul cuprins între Valea Sadului și Vădeni va fi supusă aprobării în Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor care va avea loc în data de 12 martie. „Aprobarea abandonării lucrărilor realizate pentru obiectivul de investiţii «Amenajarea hidroenergetică a râului Jiu pe sectorul Valea Sadului-Vădeni», cu toate costurile şi implicaţiile rezultate din documentaţia de abandon care se va elabora în acest sens conform prevederile legale în vigoare, în vederea închiderii titlului de investiţii”, se arată în convocatorul publicat pe site-ul companiei. Bogdan Badea, directorul general al Hidroelectrica, a declarat că investiția nu este rentabilă: „Este vorba de amenajări în care s-au băgat foarte mulţi bani de-a lungul timpului, dar investiţia nu este rentabilă. Proiectul presupunea construcţia a două centrale şi două baraje, în Valea Sadului şi Curtişoara, dar nu au fost finalizate”, a spus Badea.

Gorjeanul: Dosar penal la Parchetul Motru și la DNA pentru fostul administrator special al UATAA. Eugen Corcoață s-a ales cu două plângeri penale, depuse luna trecută, atât la Parchetul de pe lângă Judecătoria Motru, cât și la Direcția Națională Anticorupție. Corcoață este acuzat de comiterea unor fapte penale legate în special de fals și uz de fals în formă continuată. Dosarele au la bază plângerile noului administrator special, Mihai Țurlea, care a depistat, în urma verificării unor documente, o serie de nereguli crase comise de Corcoață. Neregulile pornesc de la avantajarea unor consumatori, la tarife preferențiale, raportări fictive și evidențe duble spun noi reprezentanți ai UATAA, obligați să anunțe anchetatorii pentru a fi pasibili, la rândul lor, de acoperirea acestor fapte.

Pandurul: De ce nu a fost publicată ordonanța pentru salvarea CE Oltenia. Ordonanța de urgență prin care guvernul a aprobat marți, 4 ianuarie, un ajutor de salvare pentru Complexul Energetic Oltenia, nu a fost publicată în Monitorul Oficial, deși a trecut aproape o săptămână. În timp ce unii zic că ordonanța nu poate fi publicată și nu va intra în vigoare, oficialii guvernului dau asigurări că problema va fi rezolvată. După mai multe zile de bâlbâieli, s-a aflat unde este problema. Guvernul nu a cerut în timp util avizele necesare. Pentru ordonanța care ar fi permis CE Oltenia să ia un credit de 1,2 miliarde de lei din Trezorerie, guvernul a cerut avizul Consiliului Economic și Social marți seara, la ora 21.16. Probabil la finalul ședinței de guvern sau în timpul acesteia, deși avizul ar fi trebuit cerut pe proiect, înainte de adoptare. Cum avizul a fost cerut noaptea, pe fax și pe e-mail, evident că solicitarea a fost înregistrată la CES a doua zi, când au mers oamenii la serviciu.

Răfuială la vedere între primar și viceprimar. Situaţie tragi-comică într-o comună din judeţul Gorj, acolo unde problemele comunităţii sunt motiv de scandal pe facebook între primar şi viceprimar. Deşi ambii îşi desfăşoară activitatea 8 ore pe zi sub acelaşi acoperiş, au decis să fie “transparenţi” şi să rezolve disfuncţionalităţile activităţii pe paginile de socializare, în văzul cetăţenilor. Se întâmplă asta în comuna gorjeană Bumbeşti-Piţic, unde schimbul de replici în mediul on-line între primarul Michi Nioață și viceprimarul Irina Cojocaru a devenit ceva obişnuit.

Gorj Domino: Groapă ilegală de gunoi într-o comună din Gorj, primarul se face că nu vede. O adevărată groapă improvizată de gunoi există în comuna Arcani, în apropiere de râul Sohodol și de pădure. Autoritățile locale se fac însă că nu văd, că nu știu, în timp ce reprezentanții Gărzii de Mediu că au alte treburi mult mai importante. Cert este că cetățenii din localitate, și nu numai, sunt revoltați, considerând că imaginea comunei, cu astfel de pete, este dezolantă, în timp ce primarul Coiculescu, pentru voturi, acoperă toată comuna cu asfalt.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comments (1)

Comment here