Revista Presei

Revista presei locale

Gorjeanul: Ajutorul pentru CE Oltenia, în aer? Orban îl contrazice pe Greblă. Guvernul a aprobat, marți, Ordonanța de Urgență prin care Complexul Energetic Oltenia ar urma să primească 1,2 miliarde de lei din trezorerie pentru achiziționarea certificatelor de dioxid de carbon aferente anului 2019. A doua zi, Guvernul Orban a fost demis prin moțiune de cenzură, iar decizia a apărut în Monitorul Oficial, înainte ca actele adoptate în ședința de marți să fie publicate. Și asta ar fi o mare problemă, susține gorjeanul Toni Mihail Greblă, fostul secretar general al Guvernului. „Ordonanțele de urgență ale Guvernului care nu au fost transmise Camerei Deputaților și Monitorului Oficial și nu au fost publicate în Monitorul Oficial al României după data la care a fost publicată moțiunea de cenzură prin care Guvernul a fost demis, nu mai pot fi publicate, deoarece Guvernul după această dată nu mai poate să ia nicio decizie cu privire la o ordonanță de urgență sau alte măsuri, altele decât interesează administrarea curentă a treburilor țării”, a declarat Toni Greblă. Premierul demis Ludovic Orban a afirmat, joi, că cele 25 de Ordonanțe de Urgență adoptate în ședința Executivului de marți seară vor fi publicate în Monitorul Oficial. „Cum să nu fie publicate? Există o procedură”, a spus Orban.

Gorj Domino: Un lider de sindicat a cerut un post de director! Administrația CEO nu le-a prezentat sindicaliștilor proiectul de buget al companiei. Negocierile pentru încheierea unui nou Contract Colectiv de Muncă la Complexul Energetic Oltenia au început cu stângul, după ce administrația companiei nu le-a prezentat sindicaliștilor proiectul Bugetului de Venituri și Cheltuieli al companiei energetice pentru anul în curs, iar o nouă întâlnire a fost programată săptămâna viitoare. În aceste condiții, singurele discuții s-a purtat pe marginea unei solicitări a liderului Jan Popescu, vicepreședinte SMEO, care a cerut, în urmă cu câteva zile, să fie înființat încă un post de director la SE Rovinari.

Pandurul: Drumul spre Cerna Sat ar putea fi mai scurt cu 100 de kilometri. Veşti bune pentru localnicii din Cerna Sat, dar şi pentru turiştii care vin să viziteze Cheile Corcoaiei. Dacă în prezent sunt nevoiţi să ocolească 100 de kilometri pentru ajunge aici, există şi o variantă mai scurtă. Este vorba de un drum forestier pentru care autorităţile locale din Padeş au început demersurile pentru a-l prelua de la Romsilva. Drumul forestier traversează efectiv muntele şi duce chiar în Cerna Sat. În acest moment este accesibil numai pentru maşinile de teren.

Schela petrolieră din Turburea a fost închisă. Ce pretenții are primarul! S-a închis schela petrolieră din comuna gorjeană Turburea, la sfârșitul anului trecut. Compania de petrol și gaze OMV a renunțat la această investiție, considerând-o neprofitabilă. Dintre oamenii angajați acolo, circa 100 au fost concediați și prea puțini au fost selectați să fie mutați la altă stație de prelucrare a gazului. Ca o reparație morală, primarul din Turburea speră ca fostul investitor să cedeze clădirile pe care le folosea în comună.

Impact în Gorj: Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu va avea o linie de gardă permanentă pe urgențe stomatologice. Unitatea are, în prezent, doi medici stomatologi, iar în perioada următoare vor mai fi angajați alți doi. Cabinetul stomatologic funcționează în cadrul Unității de Primiri Urgențe. „Condiția obligatorie pentru a avea linie de gardă este să avem minim patru medici. Sperăm că posturile scoase la concurs vor fi ocupate și atunci vom face demersurile pentru înființarea liniei de gardă“, a precizat Dumitru Vienescu, managerul Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu. 20 de medici stomatologi concurează pentru ocuparea celor două posturi scoase la concurs în cadrul Unității de Primiri Urgențe. Printre cei care s-au înscris la concurs se numără Costin Cheznoiu, Andrei Gheorghescu, Mihai Mincea sau Lia Alina Manasia.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here