Revista Presei

Revista presei locale

Gorj Domino: Comisia de negociere a CEO, la prima ședință astăzi. Burlan conduce întrunirea. Liderii sindicali și reprezentanții administrației CE Oltenia se întrunesc, astăzi, în prima ședință de negociere a noului CCM ce trebuie să intre în vigoare cu data de 1 aprilie. Ședința va avea loc la Sucursala Electrocentrale Rovinari și va fi condusă de Daniel Burlan, noul manager interimar al companiei. Prima ședință nu va fi una efectiv de negociere ci doar birocratică, numindu-se comisiile din partea administrației, a partenerilor sociali și secretariatul comisiei de negociere.

Trei doctori ”grei”, în cursa pentru posturile de șefi de secție la SJU Târgu-Jiu. Medicul Claudiu Soare candidează pentru postul de șef al Secției Chirurgie II de la Spitalul Județean de Urgență, fiind singurul care și-a depus dosarul de concurs, informează același cotidian. Bogdan Niculescu candidează pentru funcția de șef al Secției Ortopedie Traumatologie, în vreme ce Maddy Huzu își dorește postul de șef al UPU. Dosarele au fost depuse miercuri, niciunul dintre medicii menționați neavând concurență pentru post.

Impact în Gorj: Firmă de pază, obligată să achite salariile restante pentru 80 de lucrători. O firmă pază, din municipiul Târgu-Jiu a fost obligată de Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj să achite salariile restante. Aproximativ 80 de agenți de pază nu și-au mai primit salariile de câteva luni. O parte dintre aceștia au protestat zilele trecute în fața sediului societății și au depus o plângere la ITM Gorj. Firma are la dispoziție trei săptămâni pentru a achita restanțele salariale. În cazul în care nu se va conforma, va fi aplicată o amendă de 10.000 de lei.

Gorjeanul: Procese amânate cu lunile de greva magistraților! Majoritatea proceselor aflate pe rolul instanțelor din județ este amânată de judecătorii care au aderat în această perioadă la protestul declanșat la nivel național, ca reacție la decizia de abrogare a pensiilor speciale. Toate cauzele, care nu sunt considerate a fi urgente sau cu arestați, nu au parte de procedura de judecată, aceasta fiind amânată pentru următorul termen. Până acum completurile stabileau termene de judecată peste o lună, dar, mai nou, în contextul protestelor din instanțe, noile termene sunt stabilite chiar și în preajma sărbătorilor de Paști.

Fostul șef al Direcției Agricole își caută avocat ca să scape de pușcărie! Vremuri grele pentru fostul șef al Direcției Agricole Gorj, Dan Tănăsescu, al cărui proces de corupție s-a reluat la Curtea de Apel Craiova, după ce, anul trecut, la Târgu-Jiu a fost condamnat la închisoare cu executare. La prima prezentare în fața magistraților din Bănie, fostul director a cerut răgaz pentru a-și angaja un avocat, care să îi pledeze cauza în instanță. A obținut un termen pentru jumătatea lunii viitoare, pe 13 martie urmând să fie reluată judecata. Tănăsescu are tot interesul să se apere cât mai bine, după ce Tribunalul Gorj a decis să execute 3 ani și o lună de închisoare. Este acuzat că a primit șpăgi inclusiv în parcarea de lângă Prefectură, acolo avându-și sediul și Direcția Agricolă.

Pandurul: OUG pentru salvarea CE Oltenia ar putea fi lovită de nulitate. Situație fără precedent în România. Guvernul a adoptat, marți seara, 25 de ordonanțe de urgență, printre care și cea care prevede acordarea unui ajutor de stat pentru Complexul Energetic Oltenia. Numai că, ordonanța nu a fost publicată în Monitorul Oficial, ca multe dintre actele normative adoptate marți. Miercuri însă a fost publicată demiterea guvernului prin moțiune de cenzură, înainte ca actele normative adoptate marți să ajungă la Monitorul Oficial. Juriștii spun că este o situație fără precedent și nu este clar dacă respectivele acte normative mai pot fi publicate și sub semnătura cui. În lipsa publicării, actele normative nu pot intra în vigoare.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here