Revista Presei

Revista presei locale

Pandurul: Funcție importantă în guvern, pierdută de un gorjean. Ion Claudiu Teodorescu și-a pierdut marți, 4 februarie, funcția de secretar general în Ministerul Justiției. Decizia luată de premierul Ludovic Orban a fost publicată în Monitorul Oficial. Potrivit deciziei, Teodorescu are termen trei zile pentru a preda bunurile primite și lucrările în curs. Claudiu Teodorescu a fost prefect de Gorj, dar și consilier al deputatului Victor Ponta. Teodorescu a făcut politica PSD înainte de a deveni înalt funcționar public.

Excluderi din USR Târgu Jiu. Mai multe persoane au fost excluse din Uniunea Salvați România, filiala Târgu-Jiu, la finalul săptămânii trecute. Cei excluși sunt Alexandru Dincă, Cristian Tobă, Cătălin Diaconu, Adrian Țogoe, Adriana Teodorescu și Vasile Popescu. Alți membri au primit o suspendare din partid pe o perioadă de șase luni. Președintele USR Gorj, Radu Miruță, a explicat că a fost vorba de o “nerespectare a deciziilor conducerii locale”. “Este vorba de chestiuni interne, de folosirea unor semnături cu un alt scop. Au strâns semnături în noiembrie pentru a face alegeri, au fost alegeri în decembrie, iar în ianuarie au folosit o parte din respectivele semnături pentru a cere din nou organizarea de alegeri”, a explicat Radu Miruță, care a spus despre cei sancționați că nu erau persoane care să se implice prea mult în activitatea politică.

Gorj Domino: Raport DEVASTATOR al auditului Ministerului Sănătății la Serviciul de Ambulanță Gorj! Aparatura medicală din ambulanțe, reparată de un PFA! Mitroi nu a transmis planul de management spre avizare. Serviciul Audit Public din cadrul Ministerului Sănătății a realizat, în toamna anului trecut, verificări la Serviciul Județean de Ambulanță Gorj pe activitatea instituției din anii 2017 și 2018, adică pentru perioada în care aceasta a fost condusă de Marinică Niculescu și Constantin Mitroi. De la faptul că Mitroi nu a transmis spre avizare planul său de management la Ministerul Sănătății și până la contracte păguboase pentru instituția pe care o conduce, sunt doar câteva disfuncționalitățile descoperite în activitatea Serviciului de Ambulanță, care pot constitui motive pentru destituirea managerului Mitroi, în cazul în care vreun partid aflat la putere nu și-l asumă politic.

Gorjeanul: Învățător, luat cu ambulanța de la Școala Pompiliu Marcea! Dascălului i s-a făcut rău, după o ceartă cu directoarea școlii. Un incident a avut loc, luni dimineața, la Școala Pompiliu Marcea din Târgu-Jiu, un cadru didactic, în pragul pensionării, fiind transportat cu o ambulanță la spital. Învățătorul Gheorghe Munteanu a fost internat imediat după ce a primit îngrijiri de specialitate, dascălului făcându-i-se rău după o discuție în contradictoriu cu directoarea școlii, Rozica Pătrășcoiu. Marți, directoarei i s-au cerut explicații de către inspectorul de sector, iar aceasta a spus că nu i se datorează conflictul cu învățătorul, cei doi având doar ,,o confruntare de idei” pe marginea metodologiei.

Impact în Gorj: Spor de 32.000 de lei încasat ilegal de primarul comunei Bîlteni. O serie de nereguli în privința acordării salariilor și a sporurilor au fost scoase la iveală în urma controalelor efectuate, anul trecut, de către reprezentanții Curții de Conturi la primăriile din județul Gorj. Astfel, primarul comunei Bîlteni a încasat în mod necuvenit 32.000 de lei, în anul 2018, reprezentând sporul de dificultate în cuantum de 50% din îndemnizația lunară. Reprezentanții Curții de Conturi a României consideră că sporul a fost acordat în mod nelegal. O altă situație considerată ilegală de către Curtea de Conturi a fost înregistrată la Primăria Bengești Ciocadia. Funcționarii au beneficiat de spor de dispozitiv în procent de 25%, confidențialitate și fidelitate, fiecare în procent de 10%, spor de solicitare neuropsihică în procent de 20% și dificultate de 50% la salariul de încadrare. Valoarea prejudiciului depășește 100.000 de lei. În ultima parte a anului trecut, conducerea Primăriei Bengești-Ciocadia s-a plâns de faptul că nu mai sunt fonduri pentru a acordarea salariilor. De asemenea, unii funcționari din cadrul Primăriei Dragotești au primit în plus, în mod necuvenit, 18.000 de lei, reprezentând sporul pentru implementarea proiectelor finanțate din fonduri europene nerambursabile în perioada când nu se derulau astfel de proiecte. Și la Consiliul Județean Gorj s-a constatat acordarea de drepturi salariale mai mari cu peste 100.000 de lei decât prevede legea.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comments (1)

Comment here