Revista Presei

Revista presei locale

Pandurul: Judecătorii gorjeni continuă protestul. Adunarea Generală a Judecătorilor din cadrul Tribunalului Gorj a decis, luni, să continue protestul prin suspendarea activităţii de judecată până la „renunţarea celorlalte puteri ale statului la afectarea statutului magistraţilor”. La Tribunal se vor judeca doar cauzele urgente, atât civile, cât și penale. „Prin cauze urgente se înţeleg şi căi extraordinare de atac, incidente procedurale, cereri reexaminare taxă timbru, cereri reexaminare a încheierii de anulare a cererii,  cereri de acordare facilităţi sau ajutor public judiciar; îndreptare eroare materială și completare/lămurire dispozitiv aferente cauzelor urgente enumerate pe materii, de către fiecare secţie”, anunță  Adunarea Generală a Judecătorilor din cadrul Tribunalului Gorj.

Gorj Domino: Fost polițist local, filmat în timp ce fura din autoturisme! A fost săltat de polițiștii de la Investigații Criminale. Constantin Dragoș Medeleanu, polițist local, până anul trecut, a fost ridicat de polițiștii de la Biroul de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Tg-Jiu, după ce a fost surprins, luni, 3 februarie a.c., în timp ce fura, în plină zi, dintr-un autoturism, în cartierul Griviței din municipiu. Polițiștii erau pe urmele lui Medeleanu de câteva zile, iar înainte să-l prindă l-au urmărit din cartierul Debarcader, unde mai încercase să deschidă câteva autoturisme.

Gorjeanul: Servicii medicale decontate nelegal. Medicamente pentru… morți. Curtea de Conturi a descoperit o serie de nereguli la casele de sănătate din țară, între care și cea de la Gorj. Raportul vorbește inclusiv despre rețete prescrise pe numele unor persoane decedate. Daniel Șurlea, directorul CJAS Gorj, spune că o parte a prejudiciilor estimate de inspectorii Curții de Conturi nu s-au confirmat ulterior la controalele instituției. Casa Județeană de Sănătate (CJAS) Gorj a decontat nelegal, în 2018, medicamente compensate unor persoane care nu se încadrau în categoria celor cu handicap, a beneficiarilor de indemnizaţii de şomaj sau de ajutor social. Daniel Șurlea, președintele CJAS Gorj, a declarat că nu toate prejudiciile estimate de Curtea de Conturi s-au confirmat la controalele ulterioare ale instituției.

Viceprimarul avertizează: Spitalul Municipal Motru are nevoie urgent de reabilitarea Secției Interne. Cosmin Morega, viceprimarul municipiului Motru, a avertizat public faptul că unitatea spitalicească a orașului riscă să piardă acreditarea, asta pentru că una dintre secții nu a intrat în reabilitare. Vicele susține că de 3 ani această investiție a fost bugetată și aprobată în Consiliul Local, fiind desemnată, prin hotărâre, Direcția Publică Motru să realizeze lucrările ce se impun la secția spitalului, dar, din păcate, totul stă pe loc. ,,Acum, în cel de-al zecelea ceas, sper ca toți cei responsabili să realizeze că fără această investiție, Spitalul Municipal Motru riscă să nu mai obțină acreditarea” a atenționat Morega.

Impact în Gorj: Polițistul târgujian care a stat în arest, deși nu era vinovat, va cere despăgubiri statului german. Martin Dumitru Voinescu, conductor canin la Poliția Municipală, a fost acuzat de furturi comise pe teritoriul Germaniei, cu toate că el nu mai fusese plecat peste graniță de cinci ani. La sfârșitul săptămânii trecute, polițistul a fost eliberat din arest preventiv, a doua oară, de către Curtea de Apel Craiova. „După ce vom avea soluția definitivă comunicată din Germania, probabil că ne vom îndrepta împotriva statului german. Nu este ușor să te trezești în arest fără să fii vinovat. Foarte ușor s-a dat acest mandat de arestare, fără să fie trimisă o comisie rogatorie în România. Sunt anumite drepturi de care beneficiază cetățeanul conform legislației europene. (…) Vineri, când a fost eliberat, m-a întrebat dacă va mai fi arestat sau nu. Cred că trebuie să meargă și la o consiliere psihologică“ a spus Mioara Văduva, avocatul polițistului.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comments (1)

Comment here