Revista Presei

Revista presei locale

Gorjeanul: Poluare de la groapa de cenușă! Localități întregi, acoperite de praf. Valuri de praf de cenușă, de la groapa situată în spatele SE Turceni, au putut fi văzute, duminică după-amiaza, chiar din drumul național care duce spre Țânțăreni. Din dreptul localității Brănești se putea observa că praful se ridicase deasupra pământului la câțiva metri, pe o porțiune de kilometri buni. Trecătorii au dat vina pe responsabilii unității energetice. Cenușa se udă periodic cu ajutorul unor aspersoare, pentru a se preveni ridicarea în aer a prafului.

Polițistul „hoț în Germania”, eliberat după ce a stat în pușcărie nevinovat! Agentul Dumitru Constantin Voinescu Martin din cadrul Poliției Municipiului Târgu-Jiu pare să fi scăpat, de vineri încoace, de problemele pe care le-a avut de la începutul anului, când s-a trezit acuzat într-un dosar de furturi comise în Germania și pentru care a și fost încarcerat în două rânduri. Curtea de Apel Craiova a dispus punerea sa în libertate de îndată, după ce autoritățile germane au recunoscut că  nu este implicat în furturile investigate, lucru pe care agentul l-a tot repetat în fața judecătorilor. Dumitru Constantin Martin Voinescu a avut parte de cele două arestări preventive, pe parcursul lunii ianuarie, după ce polițiștii germani l-au acuzat de implicare în furturi comise în septembrie 2018 de o grupare de români. Gașca respectivă a folosit pentru a transporta bunurile furate o mașină pe care Voinescu o vânduse, cu o lună mai devreme, unui individ din Rovinari.

Gorj Domino: Schimb dur de replici între deputatul Weber și primarul Ciocea! Reacția PSD: „Ciocea încearcă să facă un joc ieftin prin care să se victimizeze!”. Primarul comunei Bustuchin, Ion Ciocea, i-a reproșat președintelui PSD Gorj, Mihai Weber, că i-a fost afectată sănătatea, în urma disputelor duse în instanțele de judecată cu partidul, pentru recunoașterea calității de membru. Dialogul s-a tensionat, în momentul în care Ciocea i-a imputat lui Weber că a vrut să-l lase fără serviciu, în condițiile în care l-a ajutat să fie ales parlamentar. Deputatul i-a replicat lui Ciocea că încearcă, inutil, să găsească vinovați, în contextul în care el a fost cel care a dat în judecată organizația județeană a PSD. Într-un comunicat remis presei, PSD Gorj a tranșat lucrurile. ”Partidul nu l-a acționat niciodată în judecată pe Ciocea, iar primarul încearcă să se victimizeze”, spun social-democrații.

Pandurul: CE Oltenia vrea să recupereze banii din “afacerea Chișcani”. Acționarii Complexului Energetic Oltenia vor analiza în ședința din februarie oportunitatea achiziționării unor servicii de consultanță și evaluare, dar și a unor servicii de consultanță juridică, în vederea recuperării pierderilor din “afacerea Chișcani”. Este vorba despre preluarea de către CE Oltenia, în 2013, a unor grupuri pe gaze ale termocentralei din Brăila, grupuri care nu au funcționat niciodată, dar au generat costuri de peste zece milioane de euro. Mai mult, Curtea de Apel Craiova a constatat, la finalul anului trecut, nulitatea hotărârii din 2013 prin care au fost preluate grupurile de la Chișcani, astfel că acestea trebuie date înapoi, iar banii recuperați.

Impact în Gorj: Râul Jiu este poluat în mod intenționat de către Hidroelectrica. Afirmația îi aparține lui Alexandru Buduran, directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor Gorj. Hidroelectrica nu se ocupă să curețe cele două baraje din zona municipiului Târgu Jiu, pe care le administrează, de deșeurile care sunt aduse de apă. Mai mult decât atât, susține reprezentantul Apelor Române Gorj, gunoaiele sunt eliberate în amonte și ajung chiar în Dunăre. „Hidroelectrica, prin autorizația care i s-a emis, are anumite măsuri pe care trebuie să le pună în practică, printre care se numără și curățenia luciului de apă. Dumnealor nu recunosc acest lucru și chiar au contestat instanța de judecată, însă au pierdut. Este evident că ei trebuie să-și curețe luciul de apă“, a  declarat Alexandru Buduran. Directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor Gorj acuză că cei de la Hidroelectrica săvârșesc o adevărată crimă prin poluarea intenționată pe care o practică. „Sunt responsabili de ceea ce au pe apă în zona lor de administrare. Mie mi se pare că este o crimă să dai drumul la PET-uri în aval, în condițiile în care se adună într-un anumit loc din lacul de acumulare. De câte ori prind un debit mai mare pe Jiu se prevalează de regulamentele lor interne, să nu le pună în pericol instalațiile și le dau drumul în aval. Se împrăștie gunoaiele și PET-urile până la Dunăre“, a declarat Buduran.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comments (1)

Comment here