Revista Presei

Revista presei locale

Impact în Gorj: Masacru în pădurile lui Iordache. Omul de afaceri acuză de incompetență conducerea DSV Gorj: „Habar nu au pe ce lume trăiesc“. Un scandal de amploare s-a iscat între omul de afaceri Ion Iordache, care deține un complex vânătoresc în zona Turceni, și conducerea Direcției Sanitar Veterinare Gorj. Toți porcii mistreți pe care-i deține în cadrul complexului, circa 1500, trebuie exterminați ca din cauza pestei porcine africane. Ion  Iordache crede că ar trebui să beneficieze de despăgubiri, așa cum au primit și cei care au rămas fără porcii din gospodărie. Fostul primar acuză conducerea DSV Gorj de incompetență, pentru că nu știe cum să procedeze în această situație.

Gorj Domino: HALUCINANT! Ministrul liberal al Economiei a găsit soluția pentru eventualele concedieri din CEO: Minerii vor lucra la autostrăzi. După ce s-au dat asigurări că programul de restructurare, parte a Memorandumului adoptat de Guvern pentru CE Oltenia, nu va include concedieri de personal, ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, și-a nuanțat declarațiile, joi, 30 ianuarie a.c., într-un interviu acordat HotNews.ro, iar într-un minut a și găsit soluția pentru minerii care ar putea rămâne fără locuri de muncă, în cazul închiderii celor patru cariere de lignit ale CE Oltenia: pe șantiere la construcția de drumuri și autostrăzi (?!).„Este evident că, dacă vom trece unități de pe cărbune pe gaz, în spate vor exista mai puțini oameni care vor lucra pe cărbune. (…) Nu știu dacă va urma, neapărat, o restructurare, o concediere a persoanelor, dar, dacă va fi nevoie de acest lucru, se va discuta cu sindicatele și din acel fond de tranziție, evident că ne vom ocupa ca oamenii să poată fi relocați și să existe alte locuri de muncă, cum am mai spus, dacă se dau drumul la lucrările de drumuri și autostrăzi, pot să-și găsească locuri de muncă acolo care, credeți-mă, că sunt mai bine plătite și mai puțin stresante decât lucrul în cariere”, a precizat Virgil Popescu.

Pandurul: Ciocea învinge PSD și rămâne primar. Primarul din Bustuchin, Ion Ciocea, învinge pentru a doua oară PSD, în instanță, și își păstrează mandatul. „Respinge recursul ca nefondat. Definitivă. Pronunţată, azi, 30.01.2020, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei”, a decis, joi, Curtea de Apel Craiova. Social-democrații au încercat să-l îndepărteze pe Ciocea de la primărie, după ce acesta a candidat, la Senat, în 2016, din postura de independent. „Declararea ca independent înseamnă demisie de drept din partid”, au spus reprezentanții PSD Gorj, care au cerut Prefecturii să-l lase pe Ciocea fără mandatul de primar. Primarul a reacționat și a dat PSD în judecată, contestând decizia de suspendare a sa din funcție, luată de partid în iunie 2019.

Director despăgubit de CE Oltenia. Un șef din cadrul Complexului Energetic Oltenia a câștigat, definitiv, în instanță, despăgubiri de zeci de mii de lei de la compania energetică. Este vorba de Ion Petroniu, directorul adjunct de la Investiții. În toamna lui 2017, Ion Petroniu a dat în judecată CEO. Totul a pornit de la un control al ANAF. Inspectorii au descoperit că membrii Consiliului de Supraveghere și ai Directoratului ar fi încasat necuvenit, în 2014 și 2015, indemnizații în valoare netă totală de peste 240 de mii de lei. Mai exact, indicatorii de performanță ar fi fost „umflați”, din pix, pentru ca șefii companiei să încaseze mai mulți bani. Inspectorii Fiscului au dispus Complexului Energetic Oltenia să recupereze banii, inclusiv prin acțiuni în instanță. În cazul lui Petroniu, pe atunci director al Diviziei Strategii Dezvoltare, era vorba de 61.209 lei net, pentru perioada ianuarie 2014-septembrie 2015. La rândul său, Petroniu a dat compania în judecată. A motivat că raportul ANAF nu a fost întocmit corect, „în sensul că inspectorii fiscali au modificat metodologia de calcul după cum au vrut”. La un an distanță de la deschiderea acțiunii în instanță, Petroniu are un prim câștig de cauză. CE Oltenia a fost obligat „la 51.616 lei despăgubiri şi 5.327,32 lei cheltuieli de judecată către reclamant”.

Gorjeanul: Liderul Sindicatului Salvamed Ambulanța Gorj, la discuții cu miniștrii Sănătății și Muncii. Ionel Ianc, liderul Sindicatului Salvamed Ambulanța Gorj, alături de alți reprezentanți ai Federației Naționale Sindicale Ambulanța au participat, miercuri, la București la o întâlnire cu miniștrii Sănătății și Muncii pe probleme ce vizează angajații din sistemul sanitar. S-a discutat în cadru oficial despre inechitățile salariale care se regăsesc încă în sistem, despre condițiile de muncă, despre buget și personalul insuficient și s-au făcut propuneri pentru rezolvarea cât mai urgentă a situațiilor în cauză.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comments (1)

Comment here