Revista Presei

Revista presei locale

Pandurul: Boza reacționează la explicațiile ministrului: Cum să pui în cârca mea? Sorin Boza a reacționat după ce ministrul Economiei a anunțat că motivul pentru care l-a schimbat din funcție a fost managementul defectuos care a dus, potrivit unui raport al Corpului de Control, la prejudicii în valoare de 600 de milioane de lei. Recent demis din fruntea Directoratului Complexului Energetic Oltenia, Sorin Boza a transmis că “se vede din avion că este nu o decizie de business”.

Cîțu, luat la întrebări în legătură cu Vîlceanu. Președintele PNL Gorj, Dan Vîlceanu, este de câteva zile subiect de presă la nivel național, după ce foștii șefi ai Finanțelor Gorj au fost mutați cu serviciul la sute de kilometri de casă. Asta după ce aceștia au semnat un raport de control privind activitatea firmei Trefo, care aparține familiei Vîlceanu și care ar fi făcut afaceri cu firme fantomă. Vîlceanu a negat orice implicare în mutarea șefilor de la Finanțe, dar și în afacerile familiei. Faptul că doi gorjeni au fost numiți în posturi cheie din Ministerul de Finanțe a atras însă atenția presei centrale, fiind vorba de Gheorghe Pecingină – secretar de stat și Horațiu Gorun – secretar general adjunct. Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a fost întrebat de jurnaliștii din presa centrală ce caută Dan Vîlceanu aproape zilnic la minister. Florin Cîțu a răspuns: “Ce înseamnă des?”. „Dumnealui vine mai mult decât ceilalți. Și domnul Isar (n.r. – Lucian Isar, un alt apropiat) vine des, dar știm de ce”, a continuat jurnalistul. „Puteți să verificați. Domnul Isar nu a venit decât o singură dată în minister. Domnul Vîlceanu și ceilalți domni vin pentru că sunt colegii mei de partid. Acum, na, asta este. Nu știu ce vreți să spuneți cu asta”, a mai spus Cîțu.

Impact în Gorj: Liberalul Mihai Paraschiv și-a dat demisia din Consiliul Local Târgu-Jiu. Acesta a explicat că nu mai avea timp suficient să-și desfășoare în mod corespunzător activitatea de consilier local, după ce a fost instalat în funcția de director general al societății de transport în comun Transloc: „Nu mai sunt consilier. Nu eram incompatibil. Am adresă de la Agenția Națională de Integritate că nu sunt incompatibil și puteam să-mi desfășor în continuare activitatea, dar activitatea începută la Transloc îmi ocupă foarte mult timp și mi s-a părut că nu mi-aș mai fi putut îndeplini îndatoririle în mod corespunzător“ a declarat Paraschiv. Traian Crăc sau Gore Popescu i-ar putea lua locul în Consiliul Local.

Gorj Domino: Primarul Pigui, condamnat la 1 an de închisoare, cu amânarea aplicării pedepsei. Primarul comunei Peștișani, Cosmin Pigui, a fost condamnat, marți, 28 ianuarie a.c., la 1 an de închisoare pentru comiterea infracțiunii de instigare la fals în declarații. Magistrații au decis amânarea aplicării pedepsei și au stabilit un termen de supraveghere de doi ani, timp în care Pigui trebuie să respecte mai multe măsuri, iar în caz contrar instanța poate revoca amânarea și poate dispune executarea pedepsei în regim de detenție. Primarul s-a ales cu dosar penal după ce l-a pus pe șoferul Primăriei Peștișani să dea declarații neadevărate organelor de poliție care au cercetat împrejurările în care a fost lovit autoturismul instituției.

Gorjeanul: Banța și-a dat demisia din Consiliul Județean Gorj. Victor Banța și-a înaintat demisia din Consiliul Județean, odată cu angajarea sa, prin transfer, la Primăria Motru. Consilierul liberal nu mai poate ocupa funcția deoarece este funcționar public. În locul lui Banța va intra în Consiliul Județean Gorj, Gheorghe Mitescu, fostul inspector școlar adjunct.

Prima zi pentru noul director Burlan, prima grevă! Daniel Burlan și-a început activitatea, marți, din funcția de manager interimar al Complexului Energetic Oltenia, având parte de prima acțiune de protest. Asta deoarece, la orele amiezii, un mașinist de la Cariera Roșiuța, lider al departamentului sindical din unitate, a intrat în greva foamei în fața sediului executiv al Complexului Energetic Oltenia. Degeaba i-a spus Burlan lui Ion Neamțu să părăsească incinta, întrucât protestul nu dă bine la imaginea CEO, că salariatul a rămas pe loc. Sindicalistul a declarat că a apelat la această măsură de protest pentru că superiorii săi de la locul de muncă nu ar fi cercetat așa cum ar fi trebuit un abuz al altui coleg.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here