Revista Presei

Revista presei locale

Gorj Domino: Boza, înlocuit cu Burlan! Președintele CS: Unul din motivele revocării, legat de modul de selecție și numire a domnului Boza. Consiliul de Supraveghere (CS) al Complexului Energetic Oltenia l-a revocat, luni, 27 ianuarie a.c., pe Sorinel Boza din funcția de președinte al Directoratului companiei. Supraveghetorii au decis să-l numească pe poziția rămasă vacantă pe Daniel Burlan, membru în Directoratul CEO. Boza nu a dorit să comenteze decizia CS, însă a menționat că nu i-au fost comunicate motivele revocării, fiind plecat la comitetul executiv al Euracoal, la Bruxelles și a precizat că nu are nici un regret în legătură cu deciziile sale în cei trei ani în care a condus CE Oltenia. Președintele CS, Dumitru Mărculescu, a declarat, într-o intervenție telefonică la Tele3, că Sorin Boza va rămâne în Directoratul CEO, iar motivul revocării sale din funcția de președinte are legătură cu constatările din raportul Corpului de Control al primului ministru care au relevat faptul că modul de selecție a Directoratului și numirea lui Sorin Boza nu s-a făcut în conformitate cu dispozițiile legale.

Pandurul: Care a fost prima reacție a lui Sorin Boza după revocare. Consiliul de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia a decis, luni, să-l înlocuiască pe Sorin Boza cu Daniel Burlan. Boza va rămâne însă membru în Directoratul companiei energetice, iar Daniel Burlan îi va lua locul ca președinte al Directoratului. Întrebat despre aceste schimbări, Sorin Boza a declarat, luni seara, că nu i-a fost adus la cunoștință acest lucru. Cu toate acestea, susține că și-a dorit o perioadă mai puțin intensă, după mai bine de trei ani în care a condus compania energetică. Și din postura de membru al Directoratului, Sorin Boza a adăugat că va avea destul de multe responsabilități. “Doar ce am terminat prima zi a comitetului executiv al Euracoal și până acum nimeni nu m-a informat de vreo decizie luată in acest sens. Directoratul este alcătuit din oameni buni și toți cei patru colegi au capabilitatea să conducă această companie. Decizia o respectăm, nu o comentăm. După trei ani și câteva luni de tras la maximum chiar îmi doresc o perioadă cu intensitate mai mică, chiar dacă și din postura de membru de Directorat sunt multe de făcut”, a fost reacția lui Sorin Boza.

Impact în Gorj: Funcție de conducere pentru Banța în Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației. Transferul lui Victor Banța, vicepreședintele PNL Gorj, la Primăria municipiului Motru, în funcția de consilier superior, este ultimul pas, susțin anumite surse,  înainte de numirea sa în funcția de secretar general în Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației. Liberalul a câștigat, la sfârșitul anului trecut, un concurs la Primăria Jilava, de lângă București. Până atunci, Banța a lucrat în cadrul companiei de stat Conpet, la punctul de lucru din comuna Bărbătești. El s-a transferat de la Primăria Jilava la cea a municipiului Motru.

Gorjeanul: Achitări definitive în dosarul „Transalpina”. Omul de afaceri Nelu Iordache a fost achitat definitiv, luni, de către magistraţii Curţii de Apel Bucureşti în Dosarul „Transalpina”. În acelaşi dosar, instanţa a dispus încetarea procesului penal în cazul mai multor şefi de la CNADNR Craiova, după ce faptele de care erau acuzaţi aceştia s-au prescris, iar alţi inculpaţi au fost achitaţi. Procurorii DNA au acuzat că, în perioada august 2009 – iunie 2010, în condiţiile executării lucrărilor de modernizare a drumului naţional DN 67 C Bengeşti – Novaci – Rânca – Obârşia Lotrului – Sebeş (Transalpina) pe o lungime de 184 km, în cadrul unui contract finanţat de Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Craiova, mai multe persoane, toţi angajaţi ai DRDP Craiova, au certificat/vizat, în vederea decontării, situaţii de lucrări fictive/neexecutate şi materiale de construcţii care figurau că ar fi fost achiziţionate, încălcându-şi astfel atribuţiile şi sarcinile de serviciu.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comments (1)

Comment here