Revista Presei

Revista presei locale

Impact în Gorj: Cosmin Popescu despre Romanescu: “Realizările dumneavoastră, ca primar, sunt ZERO”. Primarul Municipiului Târgu-Jiu a reușit să-l scoată din pepeni pe președintele Consiliului Județean. Supărat că nu a primit niciun leu în urma repartizării cotelor defalcate din TVA, Marcel Romanescu l-a acuzat pe Cosmin Popescu de lipsă de respect față de cetățenii municipiului Târgu-Jiu. În replică șeful de la județ i-a amintit, cum, în urmă cu o lună, edilul se bătea cu pumnul în piept că primăria pe care o conduce nu are nevoie de bani, situația fiind descrisă ca “una foarte bună”. “ZERO este cifra proiectelor personale realizate de domnul Romanescu în calitate de primar al Municipiului Târgu Jiu, dacă exceptăm proiectele moștenite de la fosta administrație. Eu nu doresc să intru în acest gen de dispute politice sterile, de care domnul Romanescu este atât de atașat, însă, în calitate de simplu cetățean al municipiului Târgu Jiu, nu pot să nu observ că nimic din ce a promis dânsul în campania electorală nu s-a materializat”, a postat șeful județului, pe pagina de socializare.

Pandurul: Un primar amenință cu proteste în fața Consiliului Județean Gor. Nemulţumit de modul în care şi anul acesta Consiliul Judeţean Gorj a repartizat cei 20% din sumele defalcate din taxa pe valoarea adăugată, un primar vrea să ia măsuri. Primarul din Bolboşi, căci despre el este vorba, vrea să protesteze în faţa Consiliului Judeţean împreună cu localnicii din comuna pe care o conduce. Mai mult decât atât, vrea să facă şi o plângere împotriva peşedintelui Consiliului Judeţean Gorj. “Nu mai merge aşa. O să iau legătura cu un avocat să fac o plângere penală împotriva Consiliului Judeţean, pentru că ne umileşte de 4 ani. În plus, o să iau oamenii din comună în cizme şi o să-i duc să protestăm în faţa Consiliului Judeţean. Mergem în cizme ca să vadă şi consilierii judeţeni cum se circulă în Bolboşi, că nu avem bani de drumuri. Nu îşi bat joc de noi, îşi bat joc de cetăţenii din Bolboşi. Nu ne gândeam că nu ne dau nimic. Ne aşteptam la o sumă mică, dar să primim zero lei e prea mult”, a spus Bilea.

Concursul pentru postul de director al spitalului, anulat. Șefii Spitalului Județean din Târgu Jiu demonstrează încă o dată că nu pot organiza un concurs ca lumea. Nici măcar concursul pentru postul de manager nu a fost luat în serios, acesta fiind anulat a doua zi după depunerea candidaturilor. Motivul anulării este acela că secretara comisiei de concurs era în incompatibilitate cu unul dintre candidați, mai exact cu Tiberiu Tătaru. Chiar dacă aceasta s-a retras din comisie, nu a avut supleant, astfel că toată procedura va trebui reluată. La concurs se înscriseseră trei persoane, actualul manager interimar Dumitru Vienescu, fostul manager al spitalului din Târgu Jiu, Tiberiu Tătaru, dar și managerul spitalului din Novaci, Emil Grigore.

Gorjeanul: Consiliul Local Târgu-Jiu a suspendat la Înalta Curte executarea cerută de CS Pandurii Lignitul. Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au admis, joi, cererea Consiliului Local Târgu-Jiu și au dispus suspendarea executării deciziei civile a Curții de Apel Craiova date în septembrie în procesul cu clubul lui Marin Condescu, până la soluționarea recursului. Practic, CS Pandurii Lignitul Târgu-Jiu nu mai poate pune poprire pe conturile primăriei municipiului, juriștii CL demonstrând instanței că salariile angajaților, în atare condiție, erau în pericol dar și că bugetul UAT-ului era periclitat. Aceeași măsură a fost dispusă, anul trecut, de Înalta Curte și pentru Consiliul Județean Gorj, Artego și CE Oltenia. Sentința dată joi este definitivă.

Gorj Domino: Motrul paralel: UATAA are două pagini similare de Facebook, un administrator special real și un altul virtual. Eugen Corcoață a fost destituit din funcția de administrator special al Uzinei de Agent Termic și Alimentare cu Apă Motru, cu o săptămână în urmă, dar a rămas cu funcția virtuală pe pagina de socializare a uzinei, creată chiar de el. Pe pagina respectivă acesta și-a postat un drept la replică vizavi de ultimele declarații în mass-media ale primarului Gigel Jianu și ale înlocuitorului său, fapt care a impus, joi, măsuri din partea noului administrator. Țurlea a creat astfel, la minut, o nouă pagină a UATAA, în care va comunica el informații importante pentru beneficiarii de apă caldă și căldură a uzinei. Cele două entități virtuale bulversează însă cetățenii care nu mai înțeleg cine le scrie că se oprește apa.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comments (1)

Comment here