Revista Presei

Revista presei locale

Gorjeanul: Trei în cursa pentru funcția de manager al SJU! Vienescu pleacă cu prima șansă, Tătaru și Grigore mizează pe experiență și se văd învingători. Miercuri, s-a terminat perioada de înscriere la concursul pentru postul de manager al SJU Târgu-Jiu. Trei candidați au intrat în cursă. Dumitru Vienescu pleacă cu prima șansă, întrucât ocupă deja, ca interimar funcția de manager al SJU, și are 21 de ani vechime în unitatea medicală, doar cu funcții de conducere. Tiberiu Tătaru vine și el cu un CV bogat și cu experiență în actul managerial, în timp ce managerul Spitalului Novaci, Emil Grigore, aduce în concurs bonitatea profesională, dar și felul în care, în scurt timp, a schimbat în bine unitatea pe care o conduce.

Gorj Domino: Procurorii de la PT Gorj, gata să protesteze dacă se elimină pensiile speciale. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj îşi exprimă dezacordul față de propunerea legislativă de eliminare a pensiilor de serviciu pentru judecători şi procurori, aceștia anunțând că susţin ralierea la orice formă legală de protest. Parchetul Gorj a transmis ieri un comunicat de presă semnat de purtătorul de cuvânt al instituției, Cristina Ciobanu. Potrivit documentului, Adunarea Generală a Procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, întrunită marţi, conform Hotărârii Consiliului Superior al Magistraturii, susţine că eliminarea pensiilor de serviciu pentru magistraţi ar constitui o afectare a statutului profesional, cu încălcarea independenţei justiţiei.

Pandurul: Ludovic Orban: Cărbunele este condamnat. Premierul Ludovic Orban consideră că noua politică a Comisiei Europene legată de reducerea emisiilor de carbon, așa-numitul Green Deal (acordul verde european), va fi o provocare pentru România. Va fi afectat domeniul energetic, existând riscul pierderii a 40% din capacitatea de producție, în condițiile în care cărbunele nu va mai putea fi folosit ca resursă energetică. “Oricum, cărbunele este condamnat ca resursă energetică, iar aici, gândirea pe care trebuie să o avem, trebuie să o avem pe termen nu foarte lung, adică aproximativ orizontul 2030, să găsim soluții de producere a energiei care să diminueze emisiile de gaze care generează efectul de seră”, a declarat miercuri Ludovic Orban, la o întâlnire cu mediul de afaceri, organizată la Palatul Victoria.

Ciurel pierde alt proces cu CE Oltenia. Laurențiu Ciurel a dat în judecată Complexul Energetic Oltenia și a înregistrat un nou eșec. Procesul a fost înregistrat la Tribunalul Gorj pe data de 28 noiembrie 2018, având ca obiect „pretenții”. Primul termen de judecată a fost stabilit la mijlocul lunii martie 2019. Lipsa unui raport de expertiză a ținut însă în loc procesul și l-a împins până spre finele anului trecut. Judecătorii Tribunalului Gorj au decis, în noiembrie, să acorde un termen mai lung, până pe 20 ianuarie 2020, pentru a se observa raportul de expertiză efectuat în cauză. La acest termen, instanța a amânat pronunțarea. Miercuri, 22 ianuarie, Tribunalul Gorj a dat verdictul. Acțiunea lui Ciurel a fost respinsă.

Impact în Gorj: Lucrările de modernizare a Căii Eroilor, strada care leagă parcurile în care se află operele lui Constantin Brâncuși, vor începe în luna martie. Primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a precizat că a avut o întâlnire cu reprezentanții firmei italiene care au câștigat licitația, iar aceștia au promis că modernizarea va fi finalizată în termenul stabilit de un an: „În luna decembrie când au venit la Târgu Jiu nu puteam să ne dăm seama care va fi cantitatea de precipitații pe care o vom avea în lunile ianuarie, februarie și martie. Poate ar fi meritat un risc să se spargă strada, dar pe termenele de execuție care le au prevăzute în proiect, ne-au garantat că, dacă vor începe să lucreze la 1 martie, se vor încadra să finalizeze această lucrare“ a declarat Romanescu.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here