Revista Presei

Revista presei locale

Pandurul: Excluderi în ALDE Gorj. Delegația Permanentă a ALDE Gorj a votat, marți seara, excluderea consilierului local de la Târgu-Jiu, Eduard Lădaru, și a consilierului județean Ninel Muja. În cazul lui Muja, acesta fiind și vicepreședinte al Consiliului Județean Gorj, excluderea va fi valabilă doar după ce liderii de la centru își vor da acordul. Lădaru și Muja pot contesta excluderile la comisia abilitată din partid, apoi în instanță, astfel că este puțin probabil să își piardă mandatele înainte de alegerile din 2020.

Căldărușe vrea noi majorări salariale până în toamnă. Președintele Sindicatului Mine Energie Oltenia, Gabriel Căldărușe, a anunțat că face demersuri pe lângă administrație pentru acordarea de noi majorări salariale la Complexul Energetic Oltenia. Asta deși societatea a avut anul trecut pierderi de sute de milioane de euro. De această dată, ar vrea să fie vizați toți angajații companiei. “Am avut săptămâna trecută un Colegiu de Coordonare cu aproximativ 130 de participanți. Am început să facem demersurile ca până în toamnă toți salariații Complexului Energetic Oltenia să beneficieze de creșteri salariale. În martie au primit 11.000 de salariați. Și pe celelalte structuri sunt oameni care își fac treaba și au salarii foarte mici”, a declarat liderul de sindicat.

Gorj Domino: PSD și-l asumă pe Capotă! Dan Vîlceanu: La Spitalul Târgu-Jiu sunt probleme de management, iar acum ministrul Sănătății este complice! Deputatul liberal Dan Vîlceanu a anunțat că-i va cere ministrului Sănătății, Sorina Pintea, să-i pună la dispoziție raportul întocmit de Corpul de Control, luna trecută, la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Tg-Jiu. Vîlceanu e contrariat de faptul că, la finele lunii martie, când a vizitat spitalul din Târgu-Jiu, ministrul Pintea declara că a găsit dezastru în unitatea medicală și se va întoarce în Gorj pentru a prezenta concluziile controlului, însă s-au scurs deja două săptămâni, peste termenul anunțat, și nu au fost făcute publice măsurile dispuse, iar despre o revenire la Tg-Jiu a ministrului Sănătății nu s-a mai discutat. Sorina Pintea nu va mai ajunge în Gorj, așa cum promisese, ci va fi trimisă o altă persoană de la Ministerul Sănătății, decizia fiind luată după ce liderii locali ai PSD au dat asigurări, la București, că și-l asumă pe managerul SJU, Gigel Capotă, au declarat surse politice pentru Gorj Domino.

Impact în Gorj: Bani de la CEO pentru peste 160 de localnici din Roșia de Amaradia. Peste 160 de cetățeni din localitate vor primi, în această săptămână, sume de bani de la Complexul Energetic Oltenia, cuprinse între 1.000 și 3.000 de lei, reprezentând uzufructul pentru terenurile ocupate. Banii sunt acordați doar pe un singur an, fiind restanțe și pentru alți doi. „Sunt 162 de cetățeni, proprietari a terenurilor care au fost închiriate Complexului Energetic Oltenia în vederea desfășurării de activități miniere. Terenurile nu sunt redate în prezent circuitului agricol, iar cetățenii negociază an de an uzufructul. Sumele diferă de la proprietate la proprietate, în funcție și de natura culturilor. Sunt cetățeni care primesc în jur de 1.000 de lei și sunt alți cetățeni care primesc și 3.000 de lei“, a spus Liviu Cotojman, primar al comunei Roșia de Amaradia.

Gorjeanul: Au început audierile la IPJ Gorj în dosarul busturilor exilate la Vladimir. Luni, polițiștii din cadrul Biroului de Investigare a Criminalității Economice l-au audiat pe denunțătorul din dosarul penal ce privește strămutarea busturilor Tătărăștilor la Vladimir. Dosarul penal a fost înregistrat la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție în data de 27 februarie, fiind direcționat către DNA Craiova care, la rândul său, l-a transmis la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu. Procurorul de caz a trimis dosarul spre cercetare IPJ Gorj, polițiștii începând, după Paște, audierile.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here