Revista Presei

Revista presei locale

Impact în Gorj: Corpul de control al Ministrului Afacerilor Interne a ajuns la IPJ Gorj. Corpul de Control al Ministrului Afacerilor Interne a ajuns, luni, la Inspectoratul de Poliție al Județului (IPJ) Gorj, pentru a cerceta cazul luptătorului de la Serviciul de Acțiuni Speciale (SAS), care a primit calificatul „Inapt“ la testarea psihologică făcută de către psihologul Poliției, asta în condițiile în care agentul principal de poliție Paul Feroiu a primit, anul trecut, diploma de cel mai bun lucrător SAS și, în plus, a câștigat medalia de aur la Campionatul Național al MAI la judo. Problemele polițistului vin de la faptul că a fost desemnat să se ocupe cu pregătirea fizică şi tehnico – tactică a personalului din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj, în urma unui ordin al Ministrului Afacerilor Interne. Potrivit acestuia, toţi angajaţii, inclusiv şefii de servicii, trebuie să participe la antrenamente săptămânale de pregătire fizică. Mulţi dintre ei au refuzat, iar poliţistul a raportat toate absenţele, lucru care i-a atras antipatia şefilor.

Pandurul: CE Oltenia, obligat de instanță să dea Chișcani-ul înapoi. Curtea de Apel Craiova a decis anularea hotărârii AGA din septembrie 2013, prin care Complexul Energetic Oltenia a preluat grupurile pe gaze de la Chișcani, județul Brăila, printr-o procedură de dare în plată. La mai bine de șase ani distanță, instanța a apreciat că a fost vorba de un ajutor de stat pentru Electrocentrale Galați, care a scăpat atunci de datorii de 6,4 milioane de euro, încasând în plus 1,8 milioane de euro. Totul pentru două grupuri care nu au funcționat niciodată, motivele fiind detaliate în hotărârea judecătorească. Rămâne de văzut dacă actuala conducere a CE Oltenia va reuși să recupereze banii.

Licitație la sfârșitul iernii pentru pufoaicele minerilor. Complexul Energetic Oltenia organizează licitație deschisă pentru achiziționarea echipamentului de iarnă pentru salariați. Compania va încheia un acord-cadru pe doi ani. Suma maximă pusă la bătaie este de circa 1,5 milioane lei. Echipamentul individual de protecție pentru iarnă este compus din costume salopetă (bluză și pantalon), haine și costume vătuite, de culoare bleumarin. Data limită de depunere a ofertelor este 12 februarie. Contractul a fost împărțit în patru loturi. Și în această iarnă, minerii s-au plâns că nu au primit echipamentele pentru sezonul rece. Mulți dintre ei și-au cumpărat haine groase din târgurile de vechituri.

Gorj Domino: Memorandumul nu e GRATIS! CEO își evaluează bunurile pe care le va pune gaj pentru împrumutul necesar certificatelor de CO2. Guvernul a adoptat, la finalul anului trecut, un memorandum care prevede acordarea unui împrumut Complexului Energetic Oltenia, pentru achiziționarea certificatelor de carbon pe anul 2019. Pe 9 ianuarie, CEO a publicat în SEAP un anunț prin care caută evaluator al bunurilor mobile și imobile ale societății care vor constitui garanție pentru  împrumutul necesar achiziționării certificatelor de emisii gaze cu efect de seră.

Gorjeanul: De 7 ani, anchetatorii închid ochii! – Un pădurar și un tehnician al Ocolului Silvic Polovragi, cercetați de procurori pentru abuz în serviciu, fals, uz de fals, șantaj! Puneau lemnele furate, în cârca unor bătrâni. Un septuagenar din Bumbești-Pițic încearcă de 7 ani să tragă la răspundere, prin intermediul anchetatorilor din Gorj, doi foști salariați ai Ocolului Silvic Polovragi, care, în 2013, l-au amendat pentru că ar fi tăiat ilegal lemne din pădurea statului. Pensionarul nu a plătit amenda de 2000 de lei primită ilegal, ci a contestat și anulat sancțiunea. Omul a văzut însă, în timp ce se apăra, că nu numai el a fost sancționat ilegal de doi salariați ai Ocolului Silvic Polovragi, ci și alte trei persoane, încercându-se astfel acoperirea unor tăieri ilegale de lemne. Pensionarul susține că pădurarul ar fi sustras lemnele și a pus faptele în cârca celor 4 bătrâni. De 7 ani, dosarul se plimbă de la Parchetul Novaci la Parchetul Județean Gorj.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comments (1)

Comment here