Revista Presei

Revista presei locale

Pandurul: Fără interimari în școli. Schimbări la ISJ Gorj. Se vor relua concursurile pentru funcțiile de inspectori generali și directori de școli. Anunțul a fost făcut de către ministrul Educației, în contextul în care mandatele celor care au susținut examenele în 2016 au expirat sau sunt pe cale să expire. Și în Gorj sunt zeci de posturi de conducere ocupate prin delegare sau detașare. Surse politice au afirmat că, de săptămâna aceasta, o echipă nouă de conducere va veni la cârma Inspectoratului Școlar Județean Gorj. Liberala Maria Cochină ar urma să o înlocuiască în funcție pe Marcela Mrejeru, promovată de PSD la șefia ISJ Gorj.

Distincție pentru medicul Beuran de la UCB. Medicul gorjean Mircea Beuran va primi titlul de Doctor Honoris Causa Magna cum Laude din partea Universității “Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu. Decizia a fost luată de Senatul Universității în ședința din 19 decembrie 2019. Mircea Beuran este chirurg la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Bucureşti. Pe lângă practicarea chirurgiei, acesta este şi profesor universitar în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” din Bucureşti. Recent, medicul a fost implicat într-un scandal la nivel național, după ce o pacientă a luat foc pe masa de operație.

Gorj Domino: Schimbare de șef la SDN Târgu-Jiu. Liberalii continuă schimbările, care frizează absurdul, în instituțiile publice. Astfel, la Secția Drumuri Naționale Târgu-Jiu, a fost înlocuit în funcție adjunctul instituției, un inginer cu o vechime de peste două decenii, cu un tânăr sinecurist, susținut politic de noua orânduire, fără experiență, aterizat la SDN în urmă cu un an și jumătate. Marcel Ciortan, adjunct șef secție SDN Târgu-Jiu, printre puținii ingineri cu experiență rămași în instituție, a fost schimbat din funcție, săptămâna trecută. În locul acestuia a fost numit Bogdan Chelaru, un tânăr ajuns la SDN Târgu-Jiu, în 2018.

Gorjeanul: Noul președinte al supraveghetorilor CEO – secretarul general al PNL Mehedinți, un apropiat al ministrului Economiei, Virgil Popescu. Membrii Consiliului de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia l-au ales, vineri, 10 ianuarie a.c., pe Dumitru Mărculescu, în funcția de președinte al organismului de conducere al companiei energetice. Noul șef al supraveghetorilor este secretar general al PNL Mehedinți și un apropiat al ministrului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu. Consiliul de Supraveghere, întrunit săptămâna trecută, a avizat și Memorandumul, adoptat de Guvern, la finele anului trecut, prin care CEO poate accesa un împrumut de 1,2 miliarde de lei pentru achiziția certificatelor de CO2.

Impact în Gorj: Primarul din Turburea vrea să strângă semnături pentru a stopa defrișările. Ion Bârcă este revoltat de tăierile masive de lemne din pădurile de pe raza localităţii, care se fac, în opinia sa, cu acordul pădurarilor și vrea să strângă semnături de la localnici pentru a stopa defrișările. „Voi strânge semnături de la oameni ca să oprim tăierile. O să merg la Instituţia Prefectului să anunţ acest lucru ca să găsim o soluţie. Mie nu mi se pare normal. Dacă în ultimii trei ani de zile s-au tăiat peste 8.000 de metri cubi din pădurile din Turburea. Mai tăiem încă doi – trei ani şi facem terenuri de fotbal în păduri. Am făcut nenumărate intervenţii. Se cară lemne într-o veselie“, a declarat edilul.

Romanescu vrea să desființeze două servicii din Primăria Târgu-Jiu. Primarul municipiului se declară nemulțumit de modul în care este gestionată problema parcărilor publice din Târgu-Jiu. Edilul susține că se gândește serios să desființeze serviciile care răspund de această activitate afirmând că pe viitor ia în calcul înființarea unei direcții care să gestioneze toate parcările din oraș. La ora actuală parcările sunt împărțite pe două categorii. De unele răspunde Direcția de Taxe și Impozite Locale, de altele Direcția de patrimoniu. Lucrurile vor sta diferit dacă, în vară, Romanescu câștigă alegerile. “Prima lună, după ce-mi recâștig mandatul de primar, eu vrea să unesc cele două servicii, Serviciul de Parcări Publice și Serviciul de Parcări de Reședință, ca să devină o direcție în cadrul primăriei iar tot ce înseamnă locuri de parcare din Târgu-Jiu să fie privit ca un tot unitar. La ora actuală, avem locurile de reședință la Direcția de Venituri și cele de publice la Direcția de Patrimoniu. Sunt două servicii total diferite care nu funcționează așa cum vreau eu” a declarat Romanescu.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comments (1)

Comment here