Revista Presei

Revista presei locale

Gorjeanul: Managerul Vienescu a băgat șefii de secții ai SJU în ședință. Dumitru Vienescu, managerul Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu, i-a chemat la ședință, miercuri, pe șefii de secții de la Spitalul 700. Asta, după ce, cu o zi în urmă, a avut o întâlnire similară cu șefii de secții de la Spitalul Tudor Vladimirescu. Vienescu le-a cerut medicilor-șefi să îi transmită ce nevoi au pe fiecare secție, pornind de la aparatură, investiții sau personal. Toate situațiile vor fi centralizate până la finalul acestei săptămâni. ”Am primit deja solicitările șefilor de secții de la Spitalul Tudor Vladimirescu. Dânșii ridică problema lipsei personalului auxiliar pe unele dintre secții, aparatura necesară la Urologie, dotarea laboratorului din această unitate medicală, dar și reabilitarea holurilor de acces în secții. Eu i-am întrebat dacă au avut probleme cu achizițiile, dacă au deficit de personal și unde, dacă lipsesc medici sau materiale sanitare, dacă au nevoie de dotări, totul deoarece conturăm bugetul, iar astfel trebuie să știm exact cât cerem și cât vom primi”, a declarat Vienescu.

Impact în Gorj: Licitația pentru achiziționarea de utilaje pentru retehnologizarea Uzinei Mecanice Sadu a fost anulată. Este vorba de echipamente în valoare de peste șase milioane de lei noi, și anume două linii automate pentru fabricarea cartușelor. UM Sadu are nevoie de retehnologizare pentru a putea supraviețui pe piața de armament. Primarul orașului Bumbești Jiu, Constantin Bobaru, a mărturisit că la uzină mai funcționează și în prezent unele utilaje de pe timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Ministerul Economiei a realizat o infuzie de capital pentru a se putea realiza retehnologizarea unității.

Descinderi la Primăriile Bolboși și Dragotești. Anchetatorii din județul Giurgiu au descins, miercuri dimineață, la sediile Primăriilor Dragotești și Bolboși. Dosarul penal în care s-au făcut verificări ar viza un prejudiciu de aproximativ două milioane de euro. În vizorul oamenilor legii se află o firmă din localitatea Bolintin-Vale, care ar fi livrat în mod fictiv mai multor instituții diferite mărfuri. La Gorj, oamenii legii au venit de la sute de kilometri, pentru un contract pe care Primăria Dragotești l-a avut încheiat în anul 2008 privind realizarea unui panou luminos amplasat pe marginea drumului județean, care să indice intrarea în localitate. „Este vorba de un panou care marchează intrarea în localitate. Este realizat în anul 2008. Nu știu ce s-a întâmplat cu această firmă. Primăria a plătit pentru lucrarea respectivă peste 5.000 de lei. Obiectivul este recepționat. Cred că este făcută de o firmă din Giurgiu. Când am ajuns eu la primărie, factura respectivă fusese luată, iar polițiștii plecaseră. Nu mi-au fost puse întrebări și nici nu m-a chemat nimeni să mă întrebe, dar, oricum, eu sunt la dispoziția organelor de anchetă“, a declarat primarul comunei Dragotești, Vili Pasăre.

Pandurul: Lucrările la sistemul de canalizare din Baia de Fier au fost sistate. S-a ajuns în această situaţie după ce firma care a câştigat licitaţia a intrat în faliment. Autorităţile locale din Baia de Fier caută acum un constructor care să continue lucrarea, în aşa fel încât investiţia să fie finalizată în termen. Până în acest moment s-a executat 50% din lucrare. Este vorba de sistemul de canalizare pe o distanţă de 9,5 kilometri în satul Baia de Fier.

Gorj Domino: SCANDAL! Jupânul Hanu, cel care a sabotat municipiul Motru, are PSD-ul pe persoană fizică și vrea să-l impună pe directorul adjunct al EMC Motru ca și candidat la primărie. Tensiuni în PSD Motru, după ce Dorin Hanu a anunțat că va pleca din fruntea organizației, după alegerile locale din vara acestui an, nu înainte de a-și impune omul ca și candidat pentru postul de primar și căruia să-i predea, ulterior, conducerea filialei locale a partidului. Social-democrații motreni sunt contrariați de faptul că Hanu a lăsat de înțeles că nu vor avea loc alegeri în partid, ci o predare de ștafetă, ca și cum organizația PSD ar fi pe persoană fizică, iar din cursa pentru o candidatură la Primăria Motru au fost scoși, deja, actualul viceprimar Cosmin Morega, directorul Carierei Roșiuța, Constantin David și directorul UATAA, Eugen Corcoață, fiind preferat Stelian Vasile, directorul adjunct al EMC Motru.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here