Revista Presei

Revista presei locale

Gorj Domino: Concurs, în linie dreaptă! Consiliul de Administrație al Spitalului Județean primește dosarele pentru postul de manager. Pe data de 22 ianuarie se dă startul înscrierilor la concursul care va fi organizat în prima săptămână din luna februarie. Postul este considerat vacant deși Gigel Capotă, fostul manager consideră că demisia sa s-a anulat iar postul îi revine, deschizând astfel un proces în instanță pentru recuperarea funcției de conducere.

Gorjeanul pus de ALDE în funcția de șef al Corpului de Control din fostul minister al Energiei, schimbat din funcție! Ion Daniel Popescu, ex-șef al Corpului de Control al ministrului Energiei și, ulterior, șef al Direcție Corp Control din Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, a fost schimbat din funcție. Fost angajat al Administrației Finanțelor Publice (AFP) Gorj, Popescu a ajuns la Corpul de Control al ministrului Energiei, în aprilie 2017, sprijinit fiind de deputatul Ion Cupă, fost lider al ALDE Dolj și a devenit cunoscut după ce presa a scris că a executat unele comenzi politice în controalele pe care le-a efectuat la CE Oltenia. Ion Daniel Popescu va reveni în cadrul AFP Gorj pe postul de auditor, deținut în vremea în care instituția a fost condusă de Ion Cupă.

Pandurul: Suspiciune de pestă porcină pe fondul de vânătoare al lui Iordache. Circa două mii de porci mistreți ar putea fi uciși în următoarele zile, dacă suspiciunea de pestă porcină va fi confirmată pe fondul de vânătoare de la Turceni, administrat de omul de afaceri Ion Iordache. Potrivit directorului executiv al Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Gorj, Sorin Ștefănescu, suspiciunea a apărut pe 1 ianuarie, când au murit trei mistreți. Probele recoltate au fost trimise la laboratorul de la Craiova, unde suspiciunea s-a confirmat. În cursul zilei de astăzi se așteaptă și rezultatele analizelor făcute la laboratorul din București. Dacă și acestea vor confirma boala, vor fi luate măsurile care se impun.

Gorjeanca numită de Orban pleacă din Guvern. Adriana Elena Moța, prima gorjeancă numită de Orban într-un post de conducere la nivel central, va rămâne fără funcție la nicio lună de la numirea sa în fruntea Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie. Fostul ocupant al postului, pesedistul Andrei Tinu, a anunțat că a câștigat procesul intentat premierului Ludovic Orban. Curtea de Apel București a decis, marți, suspendarea executării deciziei din 11 decembrie 2019 prin care fiul fostului jurnalist Dumitru Tinu era demis din funcţia de preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie.

Gorjeanul: Cumetriile lui Leuștean! Prim-vicepreședintele PNL Gorj și-a plantat niște sinecuriști fără CV în funcții publice. Odată ajuns la putere, Dumitru Leuștean, prim-vicepreședinte al PNL Gorj și primar al orașului Novaci, n-a pierdut vremea și a aplicat algoritmul unanim acceptat în politică: să plece sinecuriștii lor și să vină sinecuriștii noștri. Astfel, Leuștean a început să-și plaseze în funcții importante prietenii apropiați și cumetri, persoane fără experiență în poziții de conducere sau în domeniul de activitate în care au aterizat. Oamenii care gravitau în cercul de influență al prim-vicepreședintelui liberal au ajuns în poziții cheie la Serviciul de Gospodărire a Apelor Gorj, la Minprest SA și, în curând, la Secția Drumuri Naționale Târgu-Jiu.

Impact în Gorj: Când va fi pus în funcțiune noul CT de la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu: cel mai probabil în luna februarie. Conducerea Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu a anunțat că se lucrează la depunerea dosarului pentru obținerea autorizației de la Comisia Națională pentru Controlul Activităților Nucleare, acesta fiind ultimul document înainte de darea în folosință. „S-a obținut autorizația de amplasament și lucrările de amenajarea au fost terminate. Acum se depune documentația pentru punerea în funcțiune la CNCAN. Sperăm să fie pus în funcțiune cu data de 1 februarie. Este ultima autorizație de care mai este nevoie“ a declarat Dumitru Vienescu, managerul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comments (1)

Comment here