Revista Presei

Revista presei locale

Pandurul: Guvernul anunță restructurarea CE Oltenia, Boza angajări. Guvernul a aprobat în ultima ședință din decembrie un memorandum prin care este de acord de principiu cu un credit de 1,2 miliarde de lei noi pentru Complexul Energetic Oltenia, din Trezorerie, dar cu condiția aprobării unui program de restructurare. Documentul prevede că, în termen de 6 luni de la acordare, Complexul Energetic Oltenia fie va rambursa împrumutul acordat, ceea ce este imposibil, fie va prezenta un Program de Restructurare pe care Ministerul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri îl va notifica Comisiei Europene în vederea obținerii unui ajutor de stat pentru restructurare. Președintele Directoratului Complexului Energetic Oltenia, Sorin Boza, spunea însă clar într-un interviu acordat la final de an, la Radio Infinit, că în 2020 nu vor fi disponibilizări și nici închideri de capacități.

Șefi noi la Finanțele Publice Gorj. Gheorghe Paraschivu este noul șef al Administrației Finanțelor Publice Gorj, acesta fiind promovat în ultima zi lucrătoare a anului trecut. Paraschivu, fost trezorier șef, îl înlocuiește în funcție de Marin Ciumag. Au fost schimbați și adjuncții acestei instituții. Alin Popeangă va fi șef administrație adjunct în locul lui Constantin Șarapatin, iar Cristi Tomescu în locul lui Alin Ionel Goleanu.

Gorj Domino: Administratorul FALIMENTULUI! Bejinaru se vrea președintele CA al Minprest! Secretarul general al PNL Târgu-Jiu, în spatele unei firme care transportă cărbune la CET Govora. Bogdan Bejinaru, secretarul general al Organizației Municipale Târgu-Jiu a PNL, face parte, începând cu 19 decembrie, din Consiliul de Administrație al Minprest Serv SA și vrea să ocupe funcția de președinte al forului de conducere a societății, deși experiența sa în business e una dezastruoasă, în contextul în care toate firmele pe care le-a administrat au fost radiate, ca urmare a falimentului. Bejinaru coordonează, oficial, activitatea de situații de urgență din cadrul EMC Jilț și, din umbră, activitatea firmei familiei care se ocupă cu transportul de cărbune de la carierele private din Gorj pentru CET Govora.

Impact în Gorj: Polițist gorjean, tras pe linie moarte după ce le-a cerut colegilor să participe la pregătirea fizică: „Am fost executat“. Un polițist din Gorj a dat în judecată Inspectoratul Județean de Poliție, după ce a fost tras pe linie moartă. Paul Feroiu, instructor de Judo şi TIR şi dublu campion la Unifight, își desfășura activitatea la Serviciul de Acțiuni Speciale (SAS) și, în plus, se ocupa de pregătirea fizică, tehnico-tactică şi şedinţele de tragere de la IPJ Gorj. Acesta a fost schimbat de la SAS la Logistică sub motivul că a picat un test psihologic, dar polițistul susține că adevăratul motiv este că i-a deranjat pe superiori deoarece solicitase ca toți colegii să participe la pregătirea fizică şi la şedinţele de tragere lunare ca să treacă testele.

Gorjeanul: Boza anunță investiții de peste 100 de milioane de euro. Complexul Energetic Oltenia şi-a propus pentru acest an investiţii de peste 100 de milioane de euro. Concomitent, va demara un program de decarbonizare de aproape un miliard de euro, care va dura până în anul 2025. Anunțul a fost făcut de către președintele Directoratului CE Oltenia, Sorin Boza. „Pentru 2020, programul de investiţii se ridică la 590 milioane lei, din surse proprii. Iar pe lângă acesta, vom începe un program de decarbonizare, conform hotărârii Comisiei Europene. Este un program care se va implementa până în anul 2025 şi care, la o primă estimare, va ajunge la 1 miliard de euro. Acest program de decarbonizare este un program decis de Comisia Europeană, de reducere a emisiilor de CO2. Va fi suportat din trei surse de finanţare, din Fondul de Modernizare, din Planul Naţional de Investiţii, iar o parte din surse proprii”, a precizat Boza.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here