Revista Presei

Revista presei locale

Gorj Domino: Primarul Robert Filip, noul lider al ALDE Gorj! Oamenii lui Iordache lipsesc din noua echipă de conducere. Primarul orașului Rovinari, Robert Filip, a fost numit, pe 17 decembrie, președinte interimar al ALDE Gorj, după demiterea lui Ion Iordache. Vicepreședinți ALDE Gorj au fost numiți: Marian Pungan, Corneliu Căruceriu, Petre Remetea, Daniel Horcea și Ion Cojocaru. Documentul este semnat de președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu și secretarul general Daniel Chițoiu. Conducerea structurii centrale a ALDE a decis și componența Biroului Politic Teritorial interimar al filialei Gorj din care mai fac parte 15 membrii ai partidului, în afară de președinte și cei cinci vicepreședinți.

Impact în Gorj: Negrea, după ce incompatibilitatea rămasă definitivă: „Încerc să închid anul financiar“. Constantin Negrea se pregătește de plecare din fruntea Agenției de Plăți și Intervenție în Agricultură, după ce a pierdut definitiv procesul cu Agenția Națională de Integritate la Înalta Curte de Casație și Justiție. Negrea a fost găsit incompatibil, în anul 2016, pentru că a deţinut, simultan, funcţia publică de director al APIA şi calitatea de expert tehnic judiciar în specializarea agricultură. ”Încerc să închid anul financiar, după care, personal, voi lua anumite decizii“ a declarat Negrea.

Gorjeanul: Grefierii au continuat protestele la Târgu-Jiu. Aproximativ 40 de grefieri au continuat ieri, protestul, pe scările Palatului Justiției, în Târgu-Jiu. Aceștia își desfășoară activitatea la Tribunalul Gorj, DIICOT și la parchetele din Târgu-Jiu și sunt nemulţumiţi de intenţia Parlamentului de a elimina pensiile de serviciu. Miercuri, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj au anunțat că susțin formele de protest inițiate de personalul auxiliar de specialitate din cadrul instanțelor judecătorești și parchetelor de pe lângă acestea.

Medicul Bratiloveanu, de joi cetățean de onoare al municipiului Motru! Dr. Constantin Bratiloveanu a fost prezent, alături de soție, cei doi copii, nora și nepoata în ședința de Consiliu Local Motru. Vizibil emoționat, medicul pensionar i-a mulțumit inițiatorului proiectului prin care i-a fost acordat titlul de Cetățean de Onoare al orașului, viceprimarul Cosmin Morega, dar și consilierilor locali care au aprobat în unanimitate acest proiect. La ședință au participat colegi de-ai medicului din cadrul Spitalului Municipal Motru.

Pandurul: Primar, viceprimar şi consilieri locali, fără bani de sărbători. Aleşii locali dintr-o comună din Gorj au rămas fără bani de sărbători pentru ca angajaţii primăriei să-şi poată lua salariile. Se întâmplă în comuna Turburea, acolo unde primarul şi viceprimarul nu şi-au luat salariile pe luna noiembrie şi nici consilierii locali nu au primit indemnizaţiile. S-a luat această decizie pentru ca funcţionarii primăriei să nu rămână fără bani de sărbători. Primarul din comuna Turburea a reuşit să facă rost de fonduri numai pentru salariile angajaţilor şi a decis ca aleşii locali să-şi primească drepturile băneşti anul viitor.

Excavatoare cu zeci de mii de ore de staționare în carierele din Gorj. Situație tot mai gravă în mai multe cariere din Complexul Energetic Oltenia unde există excavatoare care nu s-au mai mișcat nici măcar un centimetru de mai bine de doi ani. Cele mai multe probleme sunt la Cariera Roșia, unde mai multe excavatoare au strâns zeci de mii de staționare în ultimii ani din cauza lipsei fronturilor de lucru. Managerul Complexului Energetic Oltenia, Sorin Boza, a explicat că numai la Pinoasa un excavator a fost mai mult blocat de la începutul acestui a. A înregistrat peste cinci mii de ore în care nu s-a mișcat.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here