Revista Presei

Revista presei locale

Gorj Domino: Cel mai important proiect al primarului Romanescu a fost votat de consilieri. Toaletă publică lângă BISERICA monument istoric din Piața Prefecturii, pe locul fostului cimitir al orașului. Consiliul Local Târgu-Jiu a aprobat, luni, 16 decembrie a.c., concesionarea unei suprafețe de teren de 223 de mp, situat chiar lângă biserica ”Sfinții Voievozi” din centrul municipiului, la cererea preoților, în vederea accesării și implementării unui Proiect de restaurare, consolidare, punere în valoare și construire anexă tehnică subterană, prin atragerea de fonduri europene nerambursabile. Practic, aleșii locali au votat propunerea primarului, cel care a semnat un ”referat de aprobare”, pentru edificarea unui WC lângă lăcașul de cult, denumit anexă tehnică subterană, pe locul fostului cimitir al orașului. Proiectul a mai fost pe masa consilierilor, la finele lunii septembrie, însă a fost retras de pe ordinea de zi chiar de către primarul Romanescu.

150 de mineri de la Cariera Lupoaia îndeplinesc condițiile de pensionare! „Doliu” la sindicatul lui Bădița. Modificarea la Legea Pensiilor îi face eligibili pentru pensionare pe aproximativ 150 dintre salariații Carierei Lupoaia de pe raza comunei Cătunele. Deja câteva zeci dintre salariați au început să facă demersuri pentru dosarele de pensionare. În loc să fie ajutați, cei din administrația carierei, membrii ai Sindicatului Liber Cariera Lupoaia, organizație condusă de Nicolae Bădița, le-ar pune piedici angajaților pensionabili, de teamă că plecarea acestora din unitate va slăbi structura sindicală a FNME.

Gorjeanul: Darius Vâlcov, interogat de judecători. Fostul consilier de stat al ex-premierului Viorica Dăncilă, Darius Vâlcov, ar putea da, astăzi, primele declarații în dosarul de la Tribunalul Gorj, în care este judecat pentru instigare la dare și luare de mită. Anunțul a fost făcut la ultima înfățișare de avocatul său, Mihaela Greblă. Vâlcov a venit, până acum, de două ori la proces, la primul termen și pe 15 octombrie, când a asistat la audierea unuia dintre martorii propuși în apărarea sa. Cauza sa a ajuns de la Tribunalul Olt la Târgu-Jiu, după ce Curtea de Apel Craiova a hotărât strămutarea dosarului. Darius Vâlcov a declarat încă de la început că se așteaptă ,,să se facă dreptate”.

Impact în Gorj: Autobuzele vechi scoase din uz de către marile orașe, bune pentru transportul târgujienilor. Pe străzile din municipiul Târgu Jiu ar putea circula, în curând, mijloace de transport în comun care au fost scoase din uz de către orașele care au achiziționat autobuze sau troleibuze moderne. Conducerea societății Transloc SA a purtat discuții cu reprezentanți ai mai multor Unități Administrativ Teritoriale (UAT). „Vreau să vedem ce venituri putem obține din valorificarea vechilor autobuze la REMAT, fier vechi, pentru că acolo le este locul și în cel mai scurt timp, începând din luna ianuarie, să găsim o portiță să îmbunătățim parcul auto. Există posibilitatea preluării unor mijloace de transport. Le putem, prelua sub formă de chirie sau chiar gratuit. Multe UAT-uri și-au îmbunătățit parcul autor ca urmare a unor proiecte finanțate din fonduri europene, guvernamentale sau chiar proprii. La Cluj Napoca a fost înlocuit recent tot parcul auto, iar parcul «rece», să spunem așa, conține e foarte multe mijloace de transport mult mai bune față de ceea ce avem noi la Târgu-Jiu. Există astfel de discuții cu administrațiile de la Cluj Napoca, Oradea, Timișoara sau chiar Craiova“ a spus Mihai Paraschiv, noul director de la Transloc.

Pandurul: Minerii vor salarii mai mari de anul viitor. De unde vor porni negocierile. Salarii mai mari și vouchere de vacanță! Sunt cele două mari cerințe pe care le vor susține răspicat minerii pentru negocierile ce vor avea loc din primăvara anului viitor. Sindicatele și administrația Complexului Energetic Oltenia se vor pune la aceeași masă și vor stabili drepturile celor peste 13 mii de angajați pentru următoarea perioadă. Sindicaliștii au anunțat deja, în mai multe rânduri, că nu vor să conceapă negocieri fără creșteri salariale. „Discuția ar trebui să înceapă după vouchere de vacanță și cheltuielile care ar trebui să acopere inflația, scumpirile din ultima perioadă și de-abia atunci putem să negociem mai departe Contractul Colectiv de Muncă. Nu ne-am gândit la cifre. Dacă vine administrația și spune zero, își asumă. Oamenii vor vedea, sindicatele se vor întoarce la oameni. A fost o lecție ce s-a întâmplat astă-iarnă. A fost un duș rece și pentru sindicate” a atenționat sindicalistul Manu Tomescu.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here