Revista Presei

Revista presei locale

Gorjeanul: Aparegio, inventar prin zăpadă al rețelei de apă din Rânca! În condiții total neprielnice, Aparegio a demarat, vineri, o acțiune amplă de inventariere a rețelelor de apă și canalizare din Rânca, după ce cabanierii au semnat o petiție, nemulțumiți că există riscul ca stațiunea să se confrunte și iarna aceasta, de sărbători, cu o criză a apei. Operatorul a preluat rețelele din stațiune în luna octombrie, iar acum a trimis peste 40 de angajați pentru a face o muncă ce putea fi realizată în condiții mult mai bune chiar și cu o săptămână în urmă. Chiar când au venit muncitorii, în stațiune a nins abundent, zăpada măsurând aproape o jumătate de metru. Inventarul vanelor și robinetelor s-a făcut mult mai greu. Muncitorii au folosit utilaje, dar și lopeți pentru a verifica fiecare robinet în parte.

Pandurul: Liberalii din Gorj caută directori. În cărți pentru mai multe funcții. Se prevăd schimbări la conducerea instituțiilor deconcentrate din județul Gorj. Liberalii fac deja listă cu noii directori. Primul nume vehiculat este cel al lui Virgil Drăgușin, care ar putea prinde un post de conducere la APIA sau Direcția de Agricultură, unde este, în prezent, consilier. Cei de la PNL au planuri și în privința societăților prestatoare de servicii pentru Complexul Energetic Oltenia. „La Minprest, Medservmin, cele legate de Complexul Energetic Oltenia, trebuie schimbat Consiliul de Administrație. Pentru ambele expiră mandatele. Auzeam foarte mulți așa ziși analiști politici care ziceau că nu avem oameni. Exclus! PNL are oameni pentru toate serviciile deconcentrate, cu experiență”, a declarat Bogdan Bejinaru, secretarul general al PNL Târgu Jiu.

Cine îl înlocuiește pe Romanescu? Prefectura dă răspunsul! Conflictul dintre primarul Marcel Romanescu și viceprimarii Aurel Popescu și Adrian Tudor, pe tema delegării atribuțiilor, a ajuns să fie tranșat de Prefectura Gorj. Asta după ce Romanescu a decis ca, în lipsa sa, de treburile primăriei să se ocupe funcţionari ai instituţiei, şi nu viceprimarii PSD în funcţie. Deranjați de situație, cei doi l-au reclamat pe Romanescu la Prefectura Gorj, pentru ca mai apoi să aducă subiectul și în atenția consilierilor locali. La propunerea viceprimarului Aurel Popescu, Consiliul Local a adoptat, pe 30 septembrie, o hotărâre privind „alegerea de drept a viceprimarului care va exercita primul dintre cei doi viceprimari atribuțiile primarului în situații de imposibilitate de exercitare mandat”. Cu girul și votul aleșilor PSD, vicele Aurel Popescu a fost desemnat să îndeplinească atribuțiile de conducere, coordonare și control ale primarului Romanescu, atunci când acesta din urmă se află în „concediu de odihnă, delegații în interesul serviciului, concediu pentru incapacitate temporară de muncă sau pentru evenimente familiale deosebite”. Decizia nu a rămas fără ecou. Prefectura Gorj a decis, zilele trecute, că hotărârea aleșilor locali din Târgu Jiu este ilegală.

Gorj Domino: Cula Cioabă Chințescu de la Șiacu câștigă lupta cu timpul! Clădirea a fost votată pentru restaurare. O culă din Gorj ce datează de la începutul sec. XIX, primul ctitor fiind boiernașul Raducan Cioabă din Slivilești, are șansa să fie reabilitată anul viitor. În anul 2016 cula a fost cumpărată de la moștenitori, de către Consiliul Județean Gorj, și dată în custodie Muzeului Judetean Gorj “Alexandru Ștefulescu”, prilej cu care a fost refăcut acoperisul. Clădirea a fost desemnată de Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu (UAUIM) printre cele trei cule care vor beneficia de idei de proiecte de conservare – restaurare.

Impact în Gorj: Comisie pentru verificarea infractorilor celebri, după afirmațiile procurorului șef al DIICOT Gorj. O comisie de la nivelul Administrației Naționale a Penitenciarelor va verifica eliberarea din Penitenciarul Târgu-Jiu a unor infractori celebri, în urma declarațiile făcute de către procurorul șef al DIICOT Gorj, Daniel Nanu. Acesta a spus, în fața unei comisii a Consiliului Superior al Magistraturii, că instanțele din Gorj sunt permisive și că infractori notorii, cum ar fi Ovidiu Tender, s-au transferat la Penitenciarul Târgu Jiu ca să fie eliberați. Tender a fost eliberat de Judecătoria Târgu Jiu pe data de 30 octombrie. Acesta avea de ispășit o condamnată de 12 ani și 7 luni de închisoare în dosarul Rafo-Carom, pentru infracțiuni economice. De asemenea, zilele trecute, afaceristul craiovean, Adrian Siclitaru, a fost și eliberat de către Tribunalul Gorj. Acesta a fost condamnat în anul 2015 la patru ani de închisoare cu executare, alături de Dinel Staicu, care a primit o condamnare de șapte ani.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here