Revista Presei

Revista presei locale

Impact în Gorj: Șefi ai unor servicii medicale de urgență din județul Gorj, printre semnatarii unui document de susținere a lui Raed Arafat. Doi șefi ai unor servicii medicale de urgență din județul Gorj se numără printre semnatarii unui document de susținere a lui Raed Arafat. Este vorba despre Constantin Mitroi, șeful Serviciului Județean de Ambulanță Gorj și Gheorghe Vintilescu, asistentul șef al Unității de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu. O verificare a fost demarată de noua conducere a Ministerului de Interne la departamentul condus de către Raed Arafat, care nu ar mai fi agreat să ocupe în continuare funcția de secretat de stat. Peste 140 de profesionişti, care reprezintă principalele servicii medicale de urgenţă din România, au semnat un document de susținere a lui Arafat.

Primarul de la Albeni pierde pe bandă rulantă procese cu angajații. Ionuț Stan, primarul comunei Albeni, pierde procese pe bandă rulantă cu angajații cu care se află în conflict. Mai mult decât atât, edilul este obligat să le plătească cheltuieli de judecată consistente. Unul dintre procesele pierdute este cel cu Viorica Băltărețu, contabilă în cadrul Primăriei, pe care a umilit-o în diferite moduri. Femeia a fost sancționat de primarul Stan, dar a contestat măsura în instanța de judecată. „Respinge recursul, Obligă recurentul către intimată la plata sumei de 1.500 de lei cheltuieli de judecată. Definitivă“, se arată în sentința emisă ieri de Tribunalul Gorj.

Gorj Domino: Localitățile în care au fost oprite plățile pentru patru proiecte de investiții, prin PNDL! Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei (MLPDA) a oprit plăți de peste 2,6 milioane de lei pentru obiective de investiții finanțate prin programele PNDL I și II din comunele Prigoria și Plopșoru, dar și din orașul Bumbești-Jiu, în urma unor acţiunilor de control efectuate de Corpul de Control al ministrului Ion Ștefan. 21 de proiecte de investiții din județul Gorj, finanțate prin PNDL, pentru care existau solicitări de plată, au fost verificate în perioada 26 noiembrie – 11 decembrie a.c., iar pentru 18 dintre acestea la care nu au fost descoperite neconformități, reprezentanții MLPDA au declarat că plățile o să fie efectuate fără întârziere. MLPDA a oprit plăți de 599.000 de lei solicitate de administrația locală de la Prigoria pentru proiectul de reabilitare a drumurilor comunale. Solicitarea de plată de 384.000 de lei pentru modernizarea drumurilor de acces din câteva localități componente ale orașului Bumbești-Jiu a fost și ea oprită de la plată. Comuna Plopșoru a rămas fără sumele din două proiecte: 743.000 de lei solicitați pentru plata unor lucrări la sistem de canalizare apă menajeră în satele Olari, Plopșoru, Sărdănești, Văleni, iar de la plată au fost oprite alte 885.000 de lei din proiectul de modernizare a unor drumuri sătești.

Pandurul: Anchete îngreunate la DIICOT. Vin din Craiova pentru filaj. Șeful DIICOT Gorj, procurorul Marius Daniel Nanu, se plânge că anchetele sunt mult îngreunate de când instituția nu mai beneficiază de suportul tehnic al serviciilor de informații. Procurorii de crimă organizată întâmpină probleme mai ales cu punerea în executare a mandatelor de supraveghere tehnică, și asta pentru că este nevoie să se deplaseze în Gorj oameni de la Craiova. De mai bine de trei ani, de când Curtea Constituțională a scos serviciile secrete din activitatea de urmărire penală, SRI și SIPI nu mai trimit informații către DIICOT. Procurorii beneficiau de un real sprijin mai ales pe partea de infracțiuni informatice.

Gorjeanul: Fluerătoru, pasat între instanțele de la Târgu-Jiu și Craiova. De vreo câteva luni fostul sindicalist Cristea Fluerătoru, aflat în spatele gratiilor, încearcă să stabilească în instanțele de judecată pedeapsa finală pe care o are de executat. Compartimentul de Executări Penale din cadrul Tribunalului Gorj a inițiat procedurile în acest sens, dar, în toamnă, instanța de la Târgu-Jiu a stabilit că nu e de competența sa să modifice pedepsele dispuse în cazul lui Fluerătoru. Motivul a fost simplu. La vremea aceea sindicalistul era încarcerat în Penitenciarul Craiova, iar dosarul s-a mutat la Tribunalul Dolj. Magistrații din Bănie nu sunt nici ei siguri că au competența de a da un verdict și cer Curții de Apel Craiova să stabilească cine și cum poate da o sentință în această speță „complicată”. Asta pentru că de la Craiova dosarul ar trebui să revină la Târgu-Jiu și să se judece anul viitor.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here