Revista Presei

Revista presei locale

Pandurul: Subprefectul Arjoca, schimbat din funcție. Guvernul a decis în ședința de marți schimbarea din funcție a 28 de prefecți și 11 subprefecți. Pe listă se găsește și subprefectul de Gorj, Sorin-Gabriel Arjoca. Prefectul de Gorj, Ion Cristinel Rujan, nu poate fi schimbat momentan. Acesta este înalt funcționar public și a ocupat funcția, la sfârșitul lunii august, pe baza prevederilor principiului mobilității.

Directoratul le-a pus gând rău șefilor de cariere care ascund problemele sub preș. Aviz șefilor de cariere și exploatări miniere din cadrul Complexului Energetic Oltenia! Oficialii companiei nu sunt deloc încântați să afle nemulțumirile angajaților din ziare ori de pe rețelele de socializare. Problemele ridicate de mineri ajung tot mai greu la directorii companiei care avertizează șefii din teritoriu să nu ascundă problemele sub preș, ci să le raporteze și să caute soluții pentru acestea. „Ce-i încurcă? Probabil un scaun călduț”, a spus Ion Rușeț. Problema a fost pusă după încercarea de protest de la Cariera Jilț. Oficialii Complexului Energetic Oltenia susțin că șefii din zonă nu au raportat mai departe nemulțumirile angajaților de acolo.

Gorj Domino: Care sunt cele trei persoane susținute de liberali pentru postul de subprefect de Gorj. Potrivit unor surse politice, liberalii au deja pregătite trei nume pentru cele două posturi de subprefect din cadrul Instituției Prefectului Județul Gorj, iar cu cele mai mari șanse pentru a fi numiți în funcții sunt Virgil Drăgușin, consilier în cadrul Direcției Agricole și Denisa Șuță, vicepreședinte al organizației județene și consilier județean. Un alt nume vehiculat a fost al ex-primarului de la Tg-Cărbunești, Mihai Viorel Mazilu, un apropiat al premierului Ludovic Orban.

Roșca, marele perdant al scrutinului din FNME, tras în piept și de delegații din zona Motru! Pârvulescu, atacat prin discurs. 23 de delegați de la sindicatele afiliate FNME, din zona Motru, au participat marți la Congresul Federației Naționale Mine Energie-ediția a VIII-a de la Olănești, pentru a vota noua conducere a acestei structuri. Voturile delegaților motreni nu s-au îndreptat, însă, în totalitate către candidatul Nelu Roșca, care se vedea deja câștigător, motiv pentru care chiar și în discursul susținut după scrutin nu a ezitat să-l atace pe câștigătorul alegerilor, ca la final să-l felicite spășit. Pârvulescu în discursul său i-a dat și el, elegant, replica perdantului Roșca, spunând că el a fost ales de cei 114 delegați pentru o muncă sindicală corectă, în favoarea salariaților, și nu pentru altfel de interese.

Gorjeanul: Șefii CEO pot fi schimbați din funcție și anchetați de DNA. Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat, miercuri, o sentință definitivă prin care respinge o contestație pe care Complexul Energetic Oltenia spera să obțină o anulare a unui raport al Corpului de Control al Ministerului Energiei din toamna anului trecut. În primăvară, Curtea de Apel Craiova a respins din prima contestația celor de la CEO, iar ulterior producătorul de energie s-a îndreptat spre instanța supremă, care însă a menținut verdictul din Bănie. Practic, raportul Corpului de Control rămâne în picioare și ar trebui să genereze automat o schimbare a șefilor Complexului Energetic Oltenia. În documentele de la dosar oficialii Ministerului Energiei au făcut vorbire de prejudicii de zeci de milioane de euro, pentru care au sesizat DNA Craiova.

Impact în Gorj: Ionel Mantog, pe lista celebrilor condamnați care rămân fără decorații. Fostul secretar de stat în Ministerul Economiei, gorjeanul Ionel Manțog a rămas fără distincția de Cavaler acordat în 2000 de președintele țării de la acea vreme, Emil Constantinescu. Preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat, miercuri, decretele privind retragerea decorațiilor acordate în trecut unor persoane care au fost condamnate pentru diverse infracțiuni. Pe lista celor vizați se numără și Manțog. În 9 iulie 2012, Ionel Manţog şi fostul director general al Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia, Ion Vulpe, au fost condamnaţi de instanţa supremă la cinci ani de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu în formă calificată, în dosarul “Strămutaţilor de lux”.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here