Revista Presei

Revista presei locale

Gorj Domino: Când estimează secretarul de stat Havrileț că poate renunța România la energia pe cărbune. Niculae Havrileț, fostul președinte al Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei a fost numit, la finele săptămânii trecute, secretar de stat în echipa ministrului Virgil Popescu, la Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri și va coordona politicile publice din industria energetică, în noul Departament pentru Energie. Havrileț declara, în urmă cu un an, că energia pe cărbune nu va putea lipsi din mixul energetic al României, cel puţin până în 2030. ”Cărbunele nu va putea lipsi din mixul energetic al României, cel puţin până în 2030, însă cu respectarea condiţiilor de mediu”, afirma Havrileţ, în septembrie anul trecut.

Pandurul: Electricieni sancționați de CE Oltenia. Au reclamat pericolul de la locul de muncă. Doi angajați ai Complexului Energetic Oltenia au fost sancționați cu diminuarea salariului pentru că au refuzat să-și pună viața în pericol la locul de muncă. La trei luni distanță de la acest incident, un angajat de la Jilț Sud, cu o vechime în câmpul muncii de aproape trei decenii, a murit electrocutat. Concret, în data de 8 martie 2019, la intrarea în schimbul I, salariații formației electrice de revizii anuale de la Secția Mentenanță Energetică din cadrul EMC Jilț au primit ca sarcină de serviciu să demonteze stația 20/6 kv, nr. 35, aparținând Carierei Jilț Nord, în vederea transportării în cadrul depozitului de materiale recuperate. Doi electricieni au refuzat să semneze autorizația de lucru. În aceste condiții, nu au fost admiși la lucrare, iar ulterior au fost sancționați disciplinar. Unul dintre electricieni, Constantin Dobrițoiu, a dat compania în judecată, după ce a fost sancționat disciplinar cu reducerea salariului cu 5% pe luna mai.

Dosar penal în urma scandalului de la Biserica ”Sfântul Nicolae” din Târgu-Jiu, unde a fost instalată o centrală termică fără vreo autorizație. Criminaliștii au făcut verificări la lăcașul de cult și a fost întocmit dosar penal pentru distrugere și efectuarea unor lucrări fără autorizație de construire. Nu este singura anchetă care a fost declanșată în urma unei fotografii ce a fost postată pe internet și a devenit virală. Și Mitropolia vrea să afle cum stau lucrurile, dar și cei de la Cultură au început să caute toate avizele eliberate pentru restaurarea bisericii în ultimii 30 de ani.

Impact în Gorj: Lider nou în USR Gorj. Au avut loc schimbări la conducerea organizației municipale a USR Târgu-Jiu. Dumitru Calotă a fost înlocuit din funcție de Cornel Toma. Schimbarea a intervenit după ce fostul lider a decis să părăsească România. Cel nominalizat recent este profesor de fizică la Colegiul Național ”Ecaterina Teodoroiu”.

Proiect de 230 de milioane euro pentru modernizarea sistemului de canalizare din Gorj. Operatorul regional Aparegio Gorj SA a depus studiul de fezabilitate, pentru modernizarea și extinderea rețelei de canalizare în localitățile județului Gorj. ”După evaluare, documentația tehnico-economică a proiectului, ce cuprinde aria de operare din aglomerările umane: Târgu-Jiu, Motru, Bumbești-Jiu, Târgu-Cărbunești, Țicleni, Rovinari, Novaci, Turceni, Tismana, Peștișani, se va aproba de către fiecare UAT beneficiar și de către Asociația de Dezvoltare Intercomunitară ADIA Gorj” se arată într-un comunicat de presă.

Gorjeanul: Mituța, reales coordonator regional PLUS. Alin Cristian Mituța, fost șef de cancelarie în Guvernul Cioloș, a fost reales în funcția de coordonator regional S-V Oltenia al Partidului Libertate, Unitate și Solidaritate (PLUS). Delegații la Convenția Națională PLUS au votat, sâmbătă, preşedintele şi membrii Comisiei Naționale de Integritate de Arbitraj. Dacian Cioloş a fost reales preşedintele PLUS, cu majoritate de voturi. Votul a fost electronic. Delegaţii au votat o serie de modificări la statutul partidului, printre care şi aceea că nu pot deveni membri persoanele care au dat anterior dovadă de traseism sau oportunism politic. Alin Mituța este originar din orașul Novaci. A fost director de cabinet/secretar de stat al prim-ministrului Dacian Cioloș, după ce în prealabil fusese director de cabinet al șefului cancelariei premierului, Dragoș Tudorache.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here