Revista Presei

Revista presei locale

Gorjeanul: Batjocură la adresa unuia dintre ctitorii Bisericii Sf. Nicolae din Târgu-Jiu și a picturii lui Keber. Pictura interioară a Bisericii Sfântul Nicolae din municipiul Târgu-Jiu, lăcaș cu 200 de ani vechime, a fost distrusă de lipsa de profesionalism a unui instalator, care a decis să găurească un perete pentru a monta coșul unei centrale termice. Coșul în cauză găurește chiar în partea de jos, haina lungă a ctitorului bisericii, pictura fiind acolo aproape de la clădirea lăcașului de cult, în 1795. De altfel, picturile interioare au fost recondiționate în două rânduri, în 1927 și 1961, de pictorul gorjean Iosif Keber. Locul în care a fost montat coșul a fost considerat o batjocură la adresa ctitorului, chiar de către enoriași, mulți dintre ei fiind extrem de revoltați.

FNME, executată silit de CE Oltenia. Federația Națională Mine Energie, aflată în plin proces electoral de alegere a unei noi conduceri, a pierdut în luna iunie un proces cu Complexul Energetic Oltenia, compania solicitând FNME plata cotei parte din cheltuieli pentru menținerea în siguranță a Hotelului Mina, pentru anii 2016-2017. Banii nu au fost primiți încă de CEO, motiv pentru care societatea a apelat la executarea silită a FNME. O instanță a Judecătoriei Sectorului 3 București a aprobat această solicitare luna trecută, motiv pentru care FNME este executată silit pentru recuperarea unei sume de aproape 5100 de lei.

Impact în Gorj: Bate vântul schimbărilor în deconcentratele din Gorj. Liberalul șef, Dan Vîlceanu, anunță un suflu nou în instituțiile din județ imediat ce la nivel central se vor ocupa toate posturile din actualul Guvern. Vizate sunt în primul rând posturile ocupate prin numire. „În acest moment există evaluări la nivel național pentru secretarii de stat, după care, reorganizarea continuă peste tot. Se vor face și acele reevaluări profesionale. Sunt instituții care au dispărut de ani de zile, nu mai fac nimic, nu au nicio activitate, unele dintre ele ne privesc pe toți. Lucrurile trebuie să se miște și cred că cu toții vrem să vedem alte persoane și nu doar politrucii PSD puși peste tot. Și, mă refer la aici la Inspectoratul Școlar Județean Gorj, Direcția de Sănătate Publică Gorj sau orice altă instituție de cultură”, a declarat liderul PNL, Dan Vîlceanu.

Gorj Domino: Directorul general al CE Oltenia și directorul general al Hidroelectrica, capete de afiș la o conferință pe energie. Sorinel Boza și Bogdan Badea vor participa, pe 12 decembrie, la o nouă conferință pe teme de energie ce va avea loc la un hotel din capitală. ZF pune în discuție, starea sistemului energetic național în prag de iarnă. Deja, Sorinel Boza a declarat că CEO este pregătit să furnizeze necesarul de cărbune pentru sezonul rece, problema companiei fiind plata certificatelor de CO2 până în luna aprilie. Organizatorii anunță că evenimentul este motivat de faptul că ,,de la exportator net de energie, România a ajuns în vulnerabila poziţie de a importa energie de la vecinii săi pentru a-şi acoperi consumul. Mai mult, anul trecut, pentru prima dată în miez de iarnă, marile termocentrale care compun Complexul Energetic Oltenia au avut probleme în asigurarea stocurilor de cărbune, lucru care mai departe s-a văzut în preţul energiei”.

Pandurul: Olaru spune unde a dispărut economia la fondul de salarii. Minerii și energeticienii din Complexul Energetic Oltenia comentează intens pe paginile de socializare cu privire la economia la fondul de salarii, care este de doar 133 de lei de persoană, față de 700 de lei anul trecut. Mulți cred că este o șmecherie a administrației. Sorin Olaru, director de Resurse Umane, a dat, însă, asigurări  că fiecare leu economisit va ajunge la salariați: “Această economie derivă din faptul că, în timpul anului, un număr foarte mare de salariați au concedii medicale, pe care după cinci zile le plătește Casa de Sănătate. Și în acest an, și ultimul leu din această economie va fi distribuit salariaților. Această economie este mai mică decât în alți ani deoarece la constituirea bugetului am avut în vedere că acel spor de producție se acordă unui număr de salariați, apoi prin negociere au apărut câteva sute de salariați în plus. S-a lucrat la un program de șapte zile pe săptămână non-stop la activitatea minieră, cum o să fie și în luna decembrie. Sunt sporurile care se acordă pentru sărbătorile legale, pentru zilele de sâmbătă și duminică, toate au diminuat această economie”, a explicat Olaru.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here