Revista Presei

Revista presei locale

Impact în Gorj: Nu sunt bani pentru acordarea salariilor funcționarilor din Primăria Motru în ultimă lună a acestui an. Primarul orașului, Gigel Jianu, a declarat că așteaptă o rectificare bugetară, pentru ca drepturile salariale să poată fi acordate: „Așteptăm rectificarea bugetară ca să putem acorda salariile pentru luna decembrie. Nu avem banii necesari și situația nu este chiar așa de roz, dar așteptăm rectificarea ca să terminăm anul cu bine. S-au achitat voucherele, și indemnizația de hrană a fost dată luna trecută pe toată perioada în care nu s-a acordat. Pentru că nu am avut bani, nu am bugetat” a declarat Jianu.

Pandurul: Economia la fondul de salarii, doar 133 de lei. Câte 133 de lei de fiecare! Atât ar putea primi angajații Complexului Energetic Oltenia din economia fondului la salarii, ținând cont de cifrele înregistrate după primele zece luni ale acestui an. Sindicaliștii speră ca această sumă să crească după ce se vor face calculele din această lună. Cu toate acestea, oamenii vor primi mai puțini bani decât anul trecut. În cadrul Comisiei Mixte din această săptămână, între sindicate și Directorat, au fost prezentate primele cifre despre economia la fondul de salarii.

Cumpără medicamente de milioane de euro. Cel mai mare spital din Gorj alocă zeci de milioane de lei pentru achiziția de medicamente. Concret, Spitalul Județean de Urgență din Târgu-Jiu organizează licitație deschisă prin care vrea să cumpere diverse medicamente de până în 12 milioane de euro. Valoarea totală a achiziției este estimată între 15,9 și 57 milioane lei. Contractul este împărțit în loturi, numărul maxim al acestora fiind de 364. Acordul-cadru se încheie pe o perioadă de doi ani, cu un număr de maxim trei furnizori de medicamente. Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 6 ianuarie 2020.

Gorj Domino: SURSE: Procurorul anticorupție Volintiru și șefa Parchetului județean, Michaela Teodorescu, cereri pentru eliberarea din funcții. Procurorii gorjeni Dănuț Volintiru, cel care conduce Secția de combatere a corupției din structura centrală a Direcției Naționale Anticorupție, și Michaela Teodorescu, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj au depus cereri la de eliberare din funcție prin pensionare la Consiliul Superior al Magistraturii, susțin surse din sistem. Dacă în cazul procurorului Volintiru demersul era unul previzibil, în contextul în care, la jumătatea acestei luni, îi expiră delegarea în funcție, solicitarea de pensionare a șefei Parchetului Județean este cel puțin surprinzătoare, în condițiile în care mandatul în funcția de procuror șef îi expiră abia peste un an și jumătate.

Gorjeanul: O firmă cu un singur angajat, două lucrări în Gorj. Reabilitează o școală și ridică o sală de sport. O societate de apartament din Capitală, care are un singur salariat declarat, pare că a descoperit rețeta succesului în afacerile cu statul. Înființat în 2015, SRL-ul bucureștean a câștigat contracte importante cu o sumedenie de primării din țară. De la alimentări cu apă, asfaltări, construcție săli de sport până la reabilitări de școli și grădinițe. Nu a fost ocolit nici județul Gorj, Antrepriza Construcţii Edilitare SRL câștigând, recent, o lucrare de 3 milioane de lei pentru reabilitarea și extinderea școlii gimnaziale din comuna Samarinești. Tot în Gorj, de această dată la Novaci, firma de apartament va trebui să ridice o sală de sport, finanțată prin Compania Națională de Investiții, dar încă nu s-a apucat de lucrări.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here