Revista Presei

Revista presei locale

Gorjeanul: Blocuri părăsite, puse la pământ. „Sunt un focar de infecție” . Trei blocuri din comuna Mătăsari, ridicate pe timpul lui Ceaușescu, vor fi rase de pe fața pământului. Imobilele cu patru etaje au fost construite în urmă cu mai bine de trei decenii, pentru minerii veniți din toate colțurile țării să lucreze în zonă. Revoluția le-a prins neterminate, lucrările fiind abandonate. S-au degradat an de an, iar autoritățile vor acum să demoleze aceste ruine comuniste din centrul comunei. „Sunt un focar de infecție”, spune Marius Irinel Rasoveanu, inspector urbanism în cadrul Primăriei Mătăsari. Terenul ar putea fi oferit celor interesați să investească în zonă. Autoritățile locale din Mătăsari au scos la licitație lucrările de demolare a acestor blocuri din panouri de beton. Suma pusă la bătaie este de aproape 1,5 milioane lei, fără TVA, firmele interesate putând depune oferte până pe 16 decembrie.

Gorj Domino: Pîrvulescu a simțit că politicul a încercat să se implice în alegerile de la FNME: Nu mai au nici o putere! Dumitru Pîrvulescu, președintele Federației Naționale Mine Energie (FNME), a declarat, marți, la un post local de televiziune, că a avut semnale că politicienii au încercat să se implice în alegerile pentru desemnarea noilor șefi ai federației, care vor avea loc săptămâna viitoare. Liderul FNME a afirmat că politicul nu mai are nici o putere, la acest moment, în federație și a făcut o comparație cu perioada trecută când organizația sindicală și-a arătat susținerea pentru anumiți politicieni. Pîrvulescu a precizat că Marin Condescu nu mai este președinte onorific al FNME, după ce organismul de conducere al federației a decis să elimine articolul din Statut care conferea acest titlu.

Pandurul: Director dat în judecată de CE Oltenia. Audiat după Anul Nou. Directorul Termocentralei Turceni, Ionel Ilie, va trebui să dea explicații despre modul în care a fost încheiată afacerea Vitol în timpul administrației Ciurel. Complexul Energetic Oltenia a fost obligat să cheme în fața judecătorilor mai mulți foști și actuali directori. Asta după ce un control ANAF a stabilit o pagubă adusă CE Oltenia de circa 700.000 de euro în urma contractului încheiat, în 2015, pentru achiziţionarea a peste 1,7 milioane de certificate de carbon de la firma privată Vitol, cu sediul în Elveția. Certificatele au fost cumpărate cu câteva zile înainte de termenul de conformare, la un preţ de 7,78 de euro bucata, deşi preţul pe Bursă era de 7,4 euro. Inspectorii de la Fisc au constatat că este vorba de o pagubă și au dispus recuperarea banilor de la persoanele care au parafat tranzacţia. La sfârşitul lunii iunie 2018, CE Oltenia a introdus o acţiune în răspundere patrimonială împotriva fostului director Laurenţiu Ciurel şi a echipei sale de conducere din vremea respectivă – Ion Petroniu, Daniel Antonie, Aurel Medinţu, Mirela Vîlceanu, Ionel Ilie, Carmen Ninu, Constantin Ştefan şi Gheorghe Copaci.

Angajaţii unei primării nu şi-au luat salariile. Situaţie disperată în rândul salariaţilor de la primăria din Bengeşti-Ciocadia. Aceştia depind de o rectificare bugetară pentru a-şi lua salariile. În acest moment au restantă luna noiembrie, însă primarul speră să primească ceva bani, dacă nu salariaţii vor fi plătiți la anul. La rectificarea bugetară din luna octombrie, primăria Bengeşti Ciocadia nu a primit niciun leu. Primarul din localitate prevestea de atunci că angajaţii nu îşi vor mai lua salariile, lucru care s-a şi întâmplat.

Impact în Gorj: Noul computer tomograf a fost amplasat în Spitalul Județean de Urgență. Computerul tomograf a ajuns, săptămâna trecută, la Târgu Jiu, şi a fost montat într-o locaţie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, de pe strada Tudor Vladimirescu. Dumitru Vienescu, managerul interimar al Spitalului Judeţean de Urgenţă, a declarat că se lucrează la elaborarea documentelor necesare pentru a fi depuse la Comisia Naţională pentru Controlul Activităţilor Nucleare în vederea emiterii avizului necesar. Vienescu speră ca la data de 1 ianuarie, tomograful să devină funcțional.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here