Revista Presei

Revista presei locale

Gorj Domino: Guvernele trec, problemele rămân! Soluția pentru CEO – de la schema de sprijin tot la împrumut. Guvernul urmează să adopte un Memorandum pentru accesarea unui împrumut de 1,1 miliarde de lei de la Trezoreria Statului pentru achiziția certificatelor de CO2 de către Complexul Energetic Oltenia, după ce, pe tot parcursul acestui an, s-a discutat despre aprobarea unei așa zise scheme de sprijin prezentată ca singura soluție pentru salvarea companiei energetice. Deputatul liberal Dan Vîlceanu a explicat că e imperios necesar ca împrumutul să fie aprobat până la finalul anului pentru că, cu cât se apropie termenul de conformare, prețul certificatelor de CO2 crește.

Impact în Gorj: Viitorul manager al Spitalului Județean de Urgență va fi ales de medici. Medicii Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu se vor întâlni astăzi pentru a stabili noul manager al unității medicale. Aceștia vor face propuneri ce urmează să fie supuse votului. Actualul manager interimar al Spitalului Județean de Urgență, Dumitru Vienescu, va demisiona în cazul în care se va găsi un înlocuitor. „Urmează să decid luni ce o să fac. Acum o să pun mai multe lucruri la punct și apoi o să văd ce am de făcut. Eu nu țin la această funcție. O să văd ce se dorește de către colectivul medical și în funcție de decizia lor o să mă supun“ a declarat Vienescu.

Pandurul: Cârciumaru mai vrea un mandat în Senatul României. Care este condiția. Florin Cârciumaru își mai dorește încă un mandat în Senatul României. Anul viitor vor fi alegeri parlamentare, iar actualul senator ar vrea să fie din nou pe lista PSD. Cârciumaru a anunțat și că nu s-ar supăra dacă nu ar mai primi girul organizației social-democrate. “Mă voi implica în organizarea alegerilor la nivel de județ și mai ales la nivelul municipiului. În ceea ce privește viitorul meu personal, pe altă linie, îmi doresc, dacă și organizația PSD Gorj este de acord, să mai merg pentru încă un mandat de senator. Dacă organizația PSD Gorj va considera că nu trebuie, nu voi mai merge. Îmi voi vedea de altceva. Voi merge pe alt drum. Asta este dorința mea în acest moment pentru că am demonstrat că pot să fiu și un bun senator, pot să fac ce este nevoie pentru județul Gorj. Am înțeles că mai sunt mulți analiști politici care critică activitatea parlamentarilor. Chiar i-aș ruga să verifice activitatea noastră”, a declarat Cârciumaru.

Speră să finalizeze cât mai repede drumul Runcu-Straja. Drumul care leagă judeţul Gorj de Hunedoara ar putea fi parcurs într-o jumătate de oră. Acest lucru va fi posibil în momentul în care lucrările la drumul care pleacă din Runcu şi ajunge în Straja se vor finaliza. Primarul din Runcu speră să obţină finanţare în 2020 pentru continuarea lucrărilor. Drumul ar fi singura soluţie pentru iubitorii sporturilor de iarnă care merg să schieze la Straja, să evite Defileul Jiului şi să ajungă mai repede în staţiunea montană. Lucrările au fost demarate de autorităţile locale din Runcu, fiind asfaltată însă doar o porțiune de 10 kilometri din 39.

Gorjeanul: Centru pentru bătrâni într-o fostă brutărie. Un centru de zi pentru persoanele vârstnice va lua ființă într-o fostă brutărie din comuna Roșia de Amaradia. Lucrările au început deja, a anunțat primarul Liviu Cotojman, finanțarea fiind asigurată de la Uniunea Europeană. Primăria din Roșia de Amaradia a cumpărat ruina la un preț modic și o va transforma într-un modern centru pentru bătrâni. Este vorba despre o clădire veche, de o jumătate de secol, ridicată de către săteni. Brutăria a fost preluată apoi de cooperativa de consum și închisă în urmă cu mai mulți ani, după ce societatea a intrat în insolvență.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here