Revista Presei

Revista presei locale

Pandurul: Sindicatele vor să afle economia la fondul de salarii. Sindicaliștii din cadrul Complexului Energetic Oltenia așteaptă să vadă economia la fondul de salarii. Acest lucru se va întâmpla în luna decembrie, când se va afla exact câți bani vor primi în plus angajații companiei. Anul trecut, economia a fost mai mare, așa că fiecare salariat a încasat 700 de lei. La ultima ședință dintre administrația companiei și sindicate, a fost prezentată o primă estimare a economiei la fondul de salarii. Cifra ar fi mult mai mică decât anul trecut. Liderii de sindicat s-au abținut să dezvăluie prognoza economiștilor din Complex și așteaptă date oficiale, asumate de Directorat.

Director de liceu, obligat să achite daune morale unui elev. Directorul Liceului Tehnologic Turburea, Gheorghe Benegui, va trebui să achite daune morale, de 5.000 de lei, unui elev, dacă sentința instanței rămâne definitivă. În urmă cu doi ani, Gheorghe Benegui, pe atunci director adjunct la Turburea, a fost acuzat că a bătut un elev de clasa a VIII-a. Mama băiatului a depus plângere la mai multe instituții ale statului, inclusiv la poliție, reclamând că fiul său a fost tras de urechi și izbit cu capul de pereți.

Gorj Domino: Șefii Spitalului Județean Târgu-Jiu au demisionat. Directorii Spitalului Județean de Urgență (SJU) Târgu-Jiu și doi dintre membrii Consiliului de Administrație au demisionat, joi, din funcții, iar managerul unității medicale urmează să-și prezinte și el demisia. În următoarele zile, președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, va desemna un alt manager interimar, la propunerea cadrelor medicale din spital. Maddy Huzu, director medical și Ion Borhină, director de îngrijiri medicale, au demisionat din pozițiile deținute în Comitetul Director al SJU Tg-Jiu, iar managerul interimar, Dumitru Vienescu, urmează să-ți prezinte și el demisia.

Gorjeanul: Bullying într-un liceu din Motru! Trei eleve, în Comisia de Combatere a Violenței, după ce două liceene s-au bătut în sala de clasă. În ziua în care legea care interzice bullyingul în școli a intrat în vigoare, la Colegiul Tehnic Motru două eleve de clasa a XI-a se băteau în sala de clasă, în văzul colegilor, una adresându-i alteia cuvinte jignitoare și amenințări. Victima incidentului este o elevă care provine dintr-un centru de plasament, aflată în grija unei familii din Motru. Directoarea Colegiului Tehnic Motru, Adela Rușeț, susține însă că ambele eleve s-ar face vinovate de bătaia din sala de clasă și o indică drept culpabilă și pe o a treia, care a filmat când cele două colege se dedau la acte de violență, una amenințând ,,te omor”. Jandarmii le-au aplicat sancțiuni elevelor, în timp ce o polițistă a discutat a doua zi cu ele, iar aparținătorii fiind chemați la școală de conducerea liceului.

Impact în Gorj: Comuna lui Brâncuși ar putea deveni stațiune turistică în luna decembrie a acestui an. Primarul localității Peștișani, Cosmin Pigui, susține că localitatea sa ar fi avantajată, la obținerea de finanțări europene, dacă va obține acest statut: „Pe data de 29 noiembrie se încheie, conform legislației în vigoare dezbaterea pentru stațiune turistică. Hotărârea de guvern este publicată pe site-ul Ministerului Turismului. În luna decembrie, comuna Peștișani trebuie să devină stațiune turistică. Acest lucru va aduce finanțări atât pentru primărie, cât și pentru agenții economici din localitate, pentru cetățeni. Sunt finanțări special pentru stațiuni, iar, pe de altă parte, de anul viitor se deschide o nouă sesiune de finanțări pe fonduri europene, iar la orice proiect european, cetățenii din Peștișani și primăria vom avea punctaj în plus la orice finanțare, ceea ce ne va avantaja față de toate celelalte comune, care nu sunt stațiuni“ a declarat edilul.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here