Revista Presei

Revista presei locale

Impact în Gorj: Buget pentru mentenanță și restructurare în termocentrale și carierele miniere de la CEO. Administrația Complexului Energetic Oltenia(CEO) a alocat fondurile necesare pentru programul de mentenanță dar și restructurare la nivelul sucursalelor electrocentrale și la nivelul carierelor miniere. Bugetul alocat este de aproape 2 milioane de lei. Din suma respectivă va fi achiziționat un produs esențial pentru echipele de mentenanță și în special pentru sudori. Este vorba de acetilenă tehnică, ce va fi furnizată în punctele de lucru în baza unui acord-cadru, începând din această vară. Achiziția are legătură și cu programul de lucru de la nivelul termocentralelor și carierelor miniere. Activitatea de producție a fost afectată în ultimul an și livrările s-au redus. Prin urmare, angajații sunt angrenați în activități conexe, sau care nu au legătură cu activitatea de producere a cărbunelui și energiei electrice.

Gorjeanul: Direcția Energie a CEO, condusă de adjunct. Directoratul Complexului Energetic Oltenia a anunțat că a luat act de situația juridică a directorului Cătălin Liviu Stănculescu, director al Direcției Energie, și a decis suspendarea contractului său individual de muncă. ”Prin această decizie, Complexul Energetic Oltenia reiterează angajamentul său ferm față de respectarea legii și promovarea integrității în toate aspectele activității sale. Menționăm că instituția noastră acordă o importanță deosebită conformării cu toate reglementările legale și etice, iar orice acțiune care ar încălca aceste principii este tratată cu seriozitate și promptitudine”, a comunicat CEO. Cătălin Stănculescu este acuzat de procurorii DNA că a primit mită de 13.000 de euro de la un om de afaceri, pentru a urgenta plata unor facturi restante către firma acestuia, fiind și reținut, în luna aprilie, pentru 24 de ore. În momentul de față, Complexul Energetic Oltenia este condus de doar trei membri în directorat și cu director adjunct, Marian Motocu, la Direcția Energie rămasă fără șef.

Gorjonline: Primar sau interlop? A lovit un tânăr cu palma și i-a amenințat pe preot, pe pădurar și pe un șofer! Viceprimarul, în comă, din cauza presiunii la care a fost supus de satrapul comunal! Primarul comunei Stejari, Robert Ionuț Păiuși, a trecut de la amenințări, la agresiuni fizice asupra celor care-i spun în față că nu-l vor mai susține la alegerile din 9 iunie. Este cazul preotului Dumitru Munteanu de la biserica din satul Baloșani, al unui angajat al primăriei și al unui pădurar din comună, care au fost amenințați de primar. Ba mai mult, un tânăr a fost pălmuit de Păiuși pentru că a îndrăznit să refuze să-l ajute în campania electorală. Sunt tot mai multe voci în Stejari care susțin că viceprimarul Liviu Lungu, aflat în comă într-un spital din Oradea, ar fi făcut accident cerebral, în urmă cu două săptămâni, tot din cauza unor amenințări ale primarului Păiuși.

Sabotorii: Primul raliu pe Transalpina. La sfârșitul acestei luni, va avea loc primul raliu din acest an de pe Transalpina. E vorba de Campionatul Național de Viteză în Coastă, care va avea loc pe drumul ce duce spre stațiunea Rânca. Evenimentul e programat în weekendul 25 – 26 mai. Sunt așteptați la linia de start unii dintre cei mai buni piloți din țară și străinătate. Show-ul automobilistic este unul cu tradiție în zonă. Șoseaua e preferată de piloți pentru serpentinele amețitoare, pentru pantele înclinate și pentru peisajele spectaculoase, fiind unul dintre cele mai apreciate trasee din competiție.