Revista Presei

Revista presei locale

Sabotorii: Minerii și energeticienii primesc banii, azi. Minerii și energeticienii din cadrul Complexului Energetic Oltenia vor beneficia, la începutul acestei săptămâni, de prima acordată cu ocazia Sărbătorilor Pascale de conducerea companiei. Astfel, așa cum este prevăzut în contractul colectiv de muncă, angajații companiei urmează să primească 3000 de lei brut. Banii urmează să le intre pe carduri salariaților în data de 29 Aprilie. De această sumă de bani urmează să beneficieze aproximativ 9 mii de angajați care își mai desfășoară activitatea în cadrul producătorului de energie. De asemenea, cei care au depus cererile pentru a beneficia de voucherele de vacanță au început să primească banii pe carduri.

Gorjeanul: Contabilul șef Pităroiu, candidatul de serviciu al PNL, are vasalii săi în CEO! La compartimentul de presă. Într-un context marcat de schimbări și reorientări politice, Daniel Pităroiu, încadrat ca și contabil șef în cadrul Complexului Energetic Oltenia, pare că a devenit o figură tot mai discretă în cadrul companiei, și compensează cu aparițiile sale politice: candidează, pentru a treia oară, la funcția de primar al orașului Filiași. În realitate, Pităroiu îi are la mână pe mulți din cadrul companiei, care-i livrează documente ce îl vizează, în calitatea sa de angajat. Așa se face că, o solicitare adresată CEO de un jurnalist, care cerea să-i fie comunicate o serie de informații despre Daniel Pităroiu, a ajuns în posesia acestuia și a fost postată pe rețelele de socializare. Daniel Pităroiu a candidat, pentru prima oară, la funcția de primar al orașului Filiași, în 2016, când era și președinte al organizației locale a PNL. A eșuat în alegeri, așa că, patru ani mai târziu, în 2020, s-a reorientat către PSD și a candidat doar pentru un post de consilier local. În 2021, au fost alegeri parțiale în Filiași, după ce primarul ales a pierdut mandatul din cauza unei stări de incompatibilitate, așa că Pităroiu a revenit în PNL și a candidat, din nou. Nici atunci nu a fost cu noroc și a obținut doar 24,8%. Acum, Pităroiu e din nou candidat. Tot de la PNL.

Gorjonline: Fost viceprimar, cu INTERDICȚIE de la ANI pentru INCOMPATIBILITATE, pe liste pentru un post de consilier local! Fostul viceprimar al orașului Bumbești Jiu, Cristian Păunescu, președintele organizației locale a PSD, se află pe lista pentru consiliul local al urbei, deși are interdicție în a ocupa o funcție sau o demnitate publică, până în luna decembrie a acestui an. Biroul electoral de circumscripție orășenească nr.3 Bumbești Jiu trebuie să decidă dacă acceptă lista candidaților PSD în formula depusă, în contextul în care, deși în Legea privind integritatea în exercitarea funcțiilor și demnităților publice există o excepție, în cazul persoanelor față de care s-a constatat existența conflictului de interese ori starea de incompatibilitate și sunt decăzute din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică, același act normativ prevede clar că ”dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”.

Impact în Gorj: Copilul din Dănciulești, vândut în Germania, va fi adus înapoi acasă. Ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, Natalia Intotero, a declarat vineri, la Deva, că a solicitat intensificarea eforturilor pentru aducerea cât mai repede în ţară a copilului care a fost scos ilegal din România şi dus în Germania, în acest sens preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului urmând să se deplaseze în această ţară pentru a discuta cu autorităţile germane. Ministrul a precizat că a dorit să se asigure şi că fraţii copilului sunt bine îngrijiţi, motiv pentru care a verificat personal situaţia acestora în judeţul Gorj.  Ea a arătat că, la începutul lunii aprilie, instituţiile de protecţie a copilului au fost înştiinţate de autorităţile germane despre existenţa unui minor de cetăţenie română pe teritoriul acestui stat, copilul aflându-se, în momentul de faţă, în grija acestora. Ulterior, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Drepturilor Copilului (DGASPC) Gorj a sesizat procurorii DIICOT, care au deschis o anchetă în acest caz.