Revista Presei

Revista presei locale

Gorjeanul: Floarea, încarcerat în Penitenciarul Târgu-Jiu la o lună de la eliberarea condiționată. Omul de afaceri Dan Radu Floarea, a fost încarcerat din nou în Penitenciarul Târgu-Jiu, după ce Curtea de Apel București l-a condamnat, vineri, la 3 ani și 6 luni de închisoare, pentru spălare de bani. Acesta fusese eliberat condiționat, în luna octombrie, după ce a executat o pedeapsă stabilită într-un alt dosar. ,,La data de 22 noiembrie, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au depistat, pe raza municipiului Târgu-Jiu, un bărbat de 60 de ani, din municipiu, pe numele căruia Tribunalul București a emis un mandat de executare a pedepsei închisorii de 3 ani și 6 luni, pentru săvârşirea infracțiunii de spălare de bani. Bărbatul a fost încarcerat de poliţişti la Penitenciarul Târgu-Jiu”, a declarat Victor Țuhașu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj. Dan Radu Floarea a fost trimis în judecată în anul 2017, de procurorii DNA, alături de un alt om de afaceri, pentru săvârșirea infracțiunii de spălarea banilor în formă continuată.

Gorj Domino: De ce a rămas Gorjul ROȘU: OPT primari liberali au pierdut alegerile în județ. Klaus Iohannis a pierdut alegerile în Gorj în mai multe localități cu primari PNL. Dacă în primul tur al alegerilor prezidențiale Iohannis a pierdut în 13 comune conduse de primari liberali, inclusiv în municipiul Motru, duminică, în ziua scrutinului decisiv, în opt dintre aceste localități a câștigat candidatul PSD. Cei 8 edili care au pierdut alegerile sunt: Mădălin Ungureanu de la Bălești, Serafim Antonie de la Padeș, Iuliana Iliescu de la Prigoria, Gheorghe Bilea de la Bolboși, Daniel Floarea de la Alimpești, Ștefan Blideanu de la Stănești, Emilian Rusu (Dănești) și Dumitru Taloi (Ciuperceni).

Un fost primar de Gorj câștigă bani din supraaglomerarea din penitenciare! Iulian Bocșe, fost primar de Crasna, condamnat la 3 ani de închisoare pentru luare de mită și abuz în serviciu a câștigat pe timpul detenției 900 de euro, daune morale de la Penitenciarul Rahova, pe care l-a dat în judecată din cauza supraaglomerației. Sentința de fond primită în noiembrie 2017 nu este definitivă nici în noiembrie 2019, următorul termen de la Tribunalul București va avea loc pe 23 ianuarie 2020. Fostul primar a dat în judecată și Penitenciarul Târgu-Jiu, iar în decembrie 2018 a câștigat daune morale de 5000 de lei, și de aici. Nici această sentință nu este însă definitivă.

Pandurul: Giorgi vrea salarii mai mari la Minprest. Minprest Serv Rovinari se pregătește să negocieze salarii mai mari pentru angajați. Nu este vorba de toate categoriile de salariați, ci de aceia care sunt plătiți cu salariul minim pe economie. Cei mai mulți se ocupă de descărcarea vagoanelor de cărbune. Munca este grea, iar banii sunt prea puțini așa că cei de la Minprest găsesc cu greu forță de muncă să acopere posturile disponibile. Gabriel Giorgi, directorul Minprest Rovinari, a declarat că a solicitat mai mulți bani pentru salarii. A estimat un buget pentru anul viitor și l-a înaintat celor de la Complexul Energetic Oltenia.

Consiliul Județean fentează Pandurii. Consiliul Județean Gorj a reușit să suspende provizoriu executarea silită cerută de către clubul de fotbal Pandurii Lignitul Târgu Jiu. Nu în instanțele din Gorj, ci la Curtea Supremă. „Admite cererea formulată de petentul Consiliul Județean Gorj. Suspendă executarea deciziei civile nr. 698/2019 din 18 septembrie 2019 pronunţată de Curtea de Apel Craiova – Secția a II-a Civilă, până la soluţionarea recursului, în ceea ce priveşte obligaţiile stabilite în sarcina petentului prin decizia recurată. Definitivă”, a decis Înalta Curte de Casație și Justiție, în data de 22 noiembrie.

Impact în Gorj: Polițiștii locali din Târgu-Jiu au asigurate fondurile pentru norma de hrană. Consiliul Local Târgu-Jiu a aprobat o rectificare bugetară și s-au alocat fondurile necesare. Directorul executiv al instituției, Florin Băluță, a precizat că are certitudinea că norma de hrană se va acorda în continuare și anul viitor: „Din mai anul acesta se acordă norma de hrană polițiștilor locali din Târgu Jiu și se va acorda până la finalul acestui an. La ultima rectificare bugetară ni s-a acordat suma necesară până la sfârșitul anului. Se vor acorda în continuare și anul viitor. Avem această certitudine din partea conducerii Primăriei Târgu Jiu“.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here