Revista Presei

Revista presei locale

Gorjeanul: Șefii CCGT Power rămân în funcții! Centrala pe gaze de la Ișalnița, în faza de demarare a licitației. Acționarii CCGT Power Ișalnița SA, au decis, la finele săptămânii trecute, numirea în Consiliul de Administrație a acelorași persoane care au deținut calitatea de administratori provizorii până la data de 18 aprilie. Practic, Cosmin Lucian Gherghe, Mihai Adrian Vintilă și Marin Cilianu vor avea mandate de cinci luni, în CA-ul societății la care CEO deține 59,9% din capitalul social și este partener cu ALRO pentru construirea unei centrale pe gaz în ciclu combinat la Ișalnița. Acționarii au hotărât, relativ recent, demararea procedurii de achiziție a contractului de construire a grupului pe gaze de 850MW de la Ișalnița și a serviciilor de mentenanță, în contextul în care, în planul de restructurare al CEO investiția ar trebui să fie finalizată până la finalul anului 2026, însă potrivit Ministerului Energiei, centrala pe gaze ar trebui pusă în funcțiune la finele lunii mai 2027.

Sabotorii: Plaveti, mână în mână cu procurorii anticorupție. Dan Iulius Plaveti, șeful Complexului Energetic Oltenia, a fost de la început mână în mână cu procurorii anticorupție. Reiese acest lucru după ce anchetatorii au finalizat dosarul de corupție privind deturnarea de licitații din energie. Așa, Plaveti a dat pe tavă anchetatorilor oameni de afaceri și salariați ai unor companii ce aparțin statului. Chiar și pe un subaltern, pe Iosif Chircă, filat când lua șpagă pe marginea drumului. Potrivit unor informații apărute în presa centrală, Plaveti ar fi fost cel care ar fi denunțat interesele obscure din jurul acestor licitații. Concret, se arată în dosarul de mare corupție, anchetatorii DNA au dispus folosirea directorului menționat drept colaborator. El a trebuit, pe durata colaborării cu DNA, să se ocupe de „redactarea, semnarea, obținerea și folosirea de înscrisuri și obiecte în legătură directă sau indirectă cu starea de fapt asociată infracțiunilor pentru care s-a început urmărirea penală anterior prezentată sau în legătură directă sau indirectă cu alte infracțiuni ce pot face obiectul unor extinderi ale urmăririi penale, toate acestea în scopul obţinerii de mijloace de probă”.

Gorjonline: Sute de familii nevoiașe, branșate gratuit la rețeaua de apă și canal. Sute de familii nevoiașe din comuna Runcu vor beneficia de programul „Prima conectare la sistemul public de alimentare cu apă și canalizare”. Lucrările vor fi executate de către operatorul regional Aparegio Gorj, după ce a fost obținută o finanțare în valoare de 2,63 de milioane de lei, și vor fi demarate în această vară. Contractul propune realizarea de racorduri la canalizare pentru gospodării din satele Bâlta și Bâltișoara. Este vorba despre familii cu venituri modeste. Cele două sate dispun de sistem centralizat de canalizare și epurare ape uzate menajere compus din rețele de canalizare stradală și stație de epurare. Se propune realizarea de racorduri individuale de canalizare, din căminele de vizitare de pe traseul rețelei de canalizare până la limita de proprietate, pentru 388 de locuințe.

Pandurul: Suspans pentru un fost primar judecat pentru corupție. Judecătorii gorjeni au amânat pronunțarea în cazul fostului primar al comunei Albeni, judecat pentru fapte de corupție. Magistrații Tribunalului Gorj ar fi trebuit să dea un verdict la termenul de luni, însă au decis să amâne sentința până pe 20 mai. Ionuț Stan și-a pierdut mandatul de la primărie tocmai din cauza acestui proces, care l-a dus în imposibilitatea de a-și mai exercita funcția. El este judecat pentru luare de mită. Ar fi luat bani de la mai multe persoane ca să le angajeze în cadrul primăriei. Nu va mai candida la alegerile care urmează, dar surpriza este oferită de soția sa, care a intrat în cursa electorală pentru Primăria Albeni.