Revista Presei

Revista presei locale

Gorj Domino: Gorjul rămâne ROȘU! Iohannis a câștigat cele două municipii Târgu-Jiu și Motru, dar a pierdut în câteva comune cu primari liberali. La nivel național, candidatul PNL, Klaus Iohannis, a câștigat zdrobitor, alegerile de duminică, în fața contracandidatei sale Viorica Dăncilă (PSD), asigurându-și cel de-al doilea mandat de președinte al României. La Gorj însă, situația e cu totul alta și, deși scorul este unul strâns, PSD câștigă din nou, cu 51,86% și plasează județul în rândul celor ”roșii”, în timp ce PNL a obținut 48,14%. Cele două municipii, Târgu-Jiu și Motru, au votat Iohannis, diferența fiind de 2.400 de voturi în orașul reședință de județ și 114 în cel minier.

Pandurul: Minerii încep să depună dosare de pensionare pe noua lege. Zeci de mineri au depus dosarele de pensionare după ce au intrat în vigoare modificările aduse legii pensiilor, iar minerii și energeticienii care au muncit în condiții deosebite de muncă se pot pensiona mai devreme. Deja, circa 50 de mineri au solicitat pensionarea în baza acestei legi în doar patru zile. Numai în acest an, cei de la Casa de Pensii Gorj se așteaptă la peste 200 de astfel de solicitări.

Noi contracte pentru transportul minerilor. Milioanele de euro, împărțite după Crăciun. Complexul Energetic Oltenia organizează două licitații pentru transportul minerilor către carierele din Motru și Jilț. Suma oferită de CE Oltenia se apropie de 15 milioane de lei, iar contractele se vor încheia pe o perioadă de doi ani. Cei mai mulți bani sunt alocați pentru închirierea de autobuze și microbuze cu șofer care să transporte muncitorii la sediul celor două cariere miniere de pe raza comunei Mătăsari. În acest caz, contractul a fost împărțit în două loturi. Au fost stabilite 20 de trasee pentru Cariera Jilț Nord și alte 13 pentru Jilț Sud. În total, transportatorii vor primi peste 8,7 milioane de lei, fără TVA, pentru a asigura transportul salariaților, în condiții de siguranță, de la domiciliu la locul de muncă și retur. Firmele de transport sunt așteptate cu ofertele imediat după Crăciun.

Impact în Gorj: Spitalul Județean de Urgență a pierdut procesul pentru discriminare. Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu a pierdut procesul prin care a contestat amenda primită de la Consiliul Național de Combatere a discriminării. Sindicatul Ambulanța Gorj a depus sesizarea împotriva unității medicale. Astfel, Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu a fost obligat să plătească amenda în sumă de 2.000 de lei pentru discriminare, dar să și achite cheltuieli de judecată de peste 1.700 de lei către sindicat. Sentința Curții de Apel Craiova nu este definitivă și poate fi contestată. Spitalul a acordat o serie de drepturi doar membrilor unui sindicat, nu și celorlalți angajați înscriși în alte organizații sindicale.

Gorjeanul: Morega, unicul Comandor al Ordinului Militar din România din regiunea Olteniei. Eveniment unic, la finalul săptămânii trecute, în județul Gorj, dar și în Oltenia. Fostul prefect și deputat, președintele Institutului de Analize și Investigații Publice și Politice, Dan Ilie Morega, a fost distins cu titlul de Membru de Onoare în Grad de Comandor al Ordinului Militar din România, ca expresie a recunoașterii contribuției sale la emanciparea Națiunii. La eveniment au participat peste 80 de persoane, primari, viceprimari, consilieri locali și județeni, șefi de servicii deconcentrate, de instituții publice și a unor firme private din Gorj. Evenimentul a avut loc în prezența președintelui Ordinului Militar de România, col.(r) Adrian Constantin. Morega este însă singurul academician din Oltenia care a primit până acum această distincție. Morega este membru activ al Academiei Internaționale de Cadre de la Kiev, prorector al Universităţii Libere Internaţionale din Moldova şi conduce Institutul de Analize și Investigații Publice și Politice.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here