Revista Presei

Revista presei locale

Impact în Gorj: Un primar a pus poprire pe conturile CEO! Pentru 250.000 de lei. Primarul comunei Săcelu, Gheorghe Dumitrelea, a pus poprire pe conturile CE Oltenia, după ce compania nu și-a plătit către UAT un debit de 250.000 de lei, la taxe și impozite. Este cunoscut faptul că societatea de stat deține mai multe active pe raza comunei, pentru care plătește astfel dări. CEO nu a achitat însă debitele, iar primarul a pus poprire pe conturile companiei, luna trecută. Datoria de 250.000 de lei a fost achitată, dar juriștii companiei au anunțat că vor da în judecată primăria.

Gorjonline: Dosarul fostului primar de la Albeni a rămas în pronunțare! Inculpatul Stan a cerut clemență pe motiv că soția sa, candidat PMP, mai așteaptă un copil. În dosarul de luare de mită al lui Ionuț Silviu Stan s-a derulat, luni, ultimul termen de judecată, cauza rămânând în pronunțare. În timpul judecății, apărătorul inculpatului a cerut o pedeapsa cu suspendare pentru fostul primar, invocând că acesta ar avea numai referințe bune de la Primăria Târgu Jiu  și Curtea de Conturi Gorj. În același timp, inculpatul Stan a cerut clemență menționând că urmează să fie pentru a doua oară tătic, soția sa fiind însărcinată în trei luni. Stan a subliniat în fața instanței că nu mai vrea să facă politică în viața sa, dar nu a spus nimic despre faptul că, soția sa candidează totuși pentru funcția de primar la Albeni, din partea PMP.

Pandurul: Mesajul unui părinte din Scoarța: Școala „colcăie” de păduchi. Situație îngrijorătoare într-o școală din comuna Scoarța. Părinții susțin că se confruntă cu o invazie de păduchi. În tot acest timp, reprezentanții unității școlare s-au limitat la a trimite mesaje părinților îi care îi avertizează că în perioada următoare se vor efectua controale pentru a-i depista pe copiii cu pediculoză. Pe de altă parte, pediculoza se extinde și pentru că părinţii nu raportează la şcoală astfel de situaţii. Ele sunt ţinute secrete, de ruşine. Elevii cu păduchi trebuie izolaţi cel puţin trei zile, susțin specialiștii.

Sabotorii: Cazare gratuită la Rânca pentru cine strânge gunoaiele din stațiune. Proprietarii de cabane din stațiunea Rânca anunță o amplă acțiune de ecologizare ce va avea loc peste aproape două săptămâni. Voluntarilor li se promite cazare gratuită în stațiune. Ecologizarea se va încheia, anunță organizatorii, cu un foc de tabără. Iubitorii de natură, turiștii, activiștii de mediu, cabanierii sunt invitați să ia parte la acțiunea de strângere de gunoaie din stațiune, programată între 12 și 14 aprilie. ”Dorim ca pe lângă curățirea efectivă a pădurii din această spectaculoasă zonă, prin această acțiune să sensibilizăm întreaga comunitate (turiști de pretutindeni, proprietari ai cabanelor din zonă, culegători de fructe și ciuperci, autorități) cu privire la impactul major pe care îl putem avea prin gesturi mici, din dragoste pentru natura ocrotitoare, cea care ne înconjoară și ne iubește pe toți”, transmit organizatorii.