Revista Presei

Revista presei locale

Gorjeanul: Li s-au promis locuri de muncă, dar au ajuns în stradă, la cerșit. Doi gorjeni, judecați pentru trafic de persoane. Un bărbat și o femeie, din orașul Bumbești-Jiu, au fost trimiși în judecată pentru trafic de persoane. Doi gorjeni cărora li s-au promis locuri de muncă bine plătite în străinătate au fost amenințați și trimiși în stradă, la cerșit, în oraşe din Norvegia şi Germania. Tribunalul Gorj a decis, marți, începerea judecății în acest dosar. Cei doi inculpați au fost trimiși în judecată în stare de libertate, sub control judiciar. Potrivit anchetatorilor, în perioada mai 2016 – decembrie 2017, inculpații ar fi exploatat, pe teritoriul Norvegiei și Germaniei, două persoane pe care le-ar fi obligat să cerșească, prin folosirea de amenințări și acte de violență, și ar fi profitat de starea de vulnerabilitate a acestora, însușindu-și banii obținuți din cerșetorie.

Gorjonline: Lider sindicat: Pornirea grupului pe gaze de la Iernut va scădea și mai mult producția la CEO. Unul dintre liderii de sindicat din Complexul Energetic Oltenia trage un semnal de alarmă și arată că problemele la compania energetică vor apărea chiar din acest an. Dumitru Pîrvulescu, președintele Federației Naționale Mine Energie, a declarat că punerea în funcțiune a grupului pe gaze de la Iernut va reduce și mai mult producția la Complexul Energetic Oltenia. „Pornirea grupului pe gaze de la Iernut va scădea și mai mult producția la CEO. Va fi gata în acest an. De 8 ani se lucrează. A fost o adevărată poveste, dar care se apropie de final. Când va fi pus în funcțiune grupul pe gaze de acolo, părerea mea este că la Complexul Energetic Oltenia se va produce și mai puțină energie electrică”, a declarat Pîrvulescu.

Impact în Gorj: Parc fotovoltaic în comuna Telești. Va asigura energia electrică pentru iluminatul public. Un parc fotovoltaic va fi amenajat în comuna Telești. Acesta va asigura energia electrică necesară pentru iluminatul public din localitate, dar și pentru funcționarea școlilor și instituțiilor. Parcul fotovoltaic se va întinde pe o suprafață de cinci hectare. Primarul comunei Telești a precizat că investiția este extrem de importantă, pentru că va aduce o economie la bugetul local de 300.000 de lei pe an. „Proiectul pentru amenajarea parcului fotovoltaic de 200 de KW este depus pe Ministerul Energiei și ar urma să asigure tot consumul de energie pe iluminat public, școli și consum propriu să fie produs prin această centrală, iar noi să facem o economie de 3 miliarde pe an, ceea ce pentru noi înseamnă ceva”, a declarat Romulus Bîldea.

Sabotorii: Bani pentru lucrări în Defileul Jiului. Peste 16 milioane de lei a alocat Compania de Drumuri Naționale ca să pună în siguranță traficul din Defileul Jiului. Vor fi golite plasele și barierele de protecție unde s-au acumulat pietre și vor fi reparate sau înlocuite materialele deteriorate. Contractul va fi semnat pe patru ani și va avea o valoare de 16,4 milioane de lei. „Din cauza ploilor abundente, în bariere și între plasele de protecție și versant s-a acumulat material stâncos care exercită împingeri în plasele de protectie, fapt ce ar putea duce la ruperea/degradarea acestora. De asemenea, materialul acumulat în bariere, reduce capacitatea de retenție a acestora la eventuale viitoare fenomene de desprinderi de blocuri stâncoase”, explică DRDP Craiova.