Revista Presei

Revista presei locale

Gorjonline: Nemulțumiri la Cariera Jilț Sud. Mai mulți angajați ai Carierei Jilț Sud au avut discuții contradictorii, miercuri dimineața, cu liderul de sindicat Marius Păducel. Reprezentantul salariaților a mers să discute cu cei care își desfășoară activitatea în carieră despre drepturile pe care sindicatele le negociază, în această perioadă. Prins între oameni, Păducel a fost întrebat și despre zilele de sâmbătă și duminică, în care oamenii nu-și mai vor desfășura activitatea. Răspunsurile acestuia nu au fost convingătoare pentru angajați care i-au reproșat, la final, că nu există interes pentru soarta lor. Mai mult decât atât, oamenii au avut reproșuri și în ceea ce privește modul în care sindicatele s-au implicat în problema celor trei colegi, care au decedat în urmă cu aproximativ un an și două luni. Marius Păducel este afiliat sindicatului condus de Adrian Marciuc.

Gorjeanul: S-au spălat pe mâini de CEO – Renegocierea planului de închidere a companiei va fi ,,rezolvată” de viitorii europarlamentari. Complexul Energetic Oltenia a dispărut total din preocupărilor celor de la Ministerul Energiei, ale celor care conduc compania și din preocupările liderilor sindicali. Producătorul de energie pe cărbune funcționează din inerție, la momentul de față, cu un manager dat dispărut în presa locală – fiind mai mult plecat, societatea de stat având o situație incertă a propriei conduceri – fiindcă, așa cum arată unele surse, mandatele celor trei membri ai directoratului ,,selectați” pentru patru ani, nu au fost încă semnate. Mai mult, negocierile pentru un nou contract colectiv de muncă sunt ca și inexistente, în sensul că nu s-a decis nimic, până acum, în privința salarizării. CEO a dispărut din preocuparea celor care o administrează, iar renegocierea programului de închidere este trecută în sarcina europarlamentarilor încă nevotați.

Sabotorii: Sindicalist: CEO se va vinde la fier vechi! Interesul unor politicieni este să distrugă Complexul Energetic Oltenia, în opinia liderului de sindicat Constantin Crețan. Acesta crede că există un interes, din partea anumitor grupări, de a pune mâna pe activele companiei energetice pentru ca, mai apoi, să plătească datoriile, iar, după, să valorifice fierul și alte imobile pe care le deține producătorul de energie. Cel mai mare interes este acela de a pune mâna pe termocentralele CEO, spune sindicalistul. „Am amanetat grupurile energetice, tot ce este flux tehnologic, în bănci. Ce se urmărește? Cine o să plătească datoriile, o să pună mâna pe fierul vechi din grupurile energetice și din excavatoare. Un excavator are 1200 de tone. Faceți un calcul, 78 de utilaje ori 1200 de tone, fără să discutăm despre grupurile energetice și benzile transportoare, ăsta o să fie doar fier vechi. Ce afacere o să fie! Ăsta este interesul unora din politică”, a declarat Constantin Crețan, președintele Federației Naționale a Muncii.

Impact în Gorj: Protest la Penitenciarul Târgu Jiu: „Declanșăm proteste pe timp nelimitat“. Zeci de agenți ai Penitenciarului Târgu-Jiu au protestat, joi dimineață, în fața sediului unității de detenție. Principalele revendicări constau la majorarea nivelului de salarizare, actualizarea normei de hrană, plata zilelor de sărbători legale lucrate. „Cerem aplicarea în totalitate a Legii 153/2017, actualizarea drepturilor noastre în conformitate cu prevederile legale, respectiv actualizare normă de hrană, de echipare și a sporurilor, la nivelul anului 2024. Deblocarea tuturor posturilor vacante și încadrarea acestora pentru a reduce deficitul de personal și a desfășura în condiții de siguranță misiunile operative. Guvernul României este dator structurii de apărare“, a declarat Florin Șchiopu, președintele Federației Sindicatelor din Sistemul Penitenciar și lider sindical la Penitenciarul Târgu Jiu.