Revista Presei

Revista presei locale

Pandurul: Pericol: Dorel de Târgu Jiu a fisurat conducta de gaze! Nici nu s-au apucat bine de lucrări, că au și produs pagube! Muncitorii care asfaltează strada Victoriei, din municipiul Târgu Jiu au fost la un pas să provoace un eveniment de proporții. Ei au fisurat una din conductele de gaze. Pompierii au fost solicitați la fața locului. „În urma lucrărilor care se efectuează a fost fisurată o conducta de gaze. La fața locului s-au deplasat echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Târgu-Jiu, care au asigurat masuri de protecție specifice, iar la fața locului a ajuns și o echipă de reparații aparținând furnizorului de gaze. A fost oprită alimentarea cu gaze și nu mai este niciun pericol în acest moment”, au transmis, miercuri seară, reprezentanții ISU Gorj. Deocamdată, nu se știe câți târgujieni au fost afectați de neatenția de care au dat dovadă muncitorii.

Gorjonline: Polițiștii de la SICE au descins la Primăria Tismana! Serviciul de Investigare a Criminalității Economice(SICE) a trimis, marți dimineață, la Primăria Tismana, câțiva polițiști. Au fost descinderi, spun surse din instituție, fiind vizate lucrările realizate pe situații de urgență. Practic, trei școli au fost reabilitate, în această perioadă, dar estimarea costurilor de către UAT s-a făcut diferit. Școala aflată lângă primărie ar fi avut lucrări cu costuri estimate mult mai ridicate decât celelalte două, fapt care ar fi atras atenția polițiștilor de la Economic. Polițiștii au cerut documente pentru lucrările realizate pe situații de urgență, actele fiind aduse la IPJ Gorj. La școala din fața primăriei pare că lucrările ar fi fost supraevaluate, iar suma ar fi atras atenția organelor competente, se vehiculează în UAT. Lucrarea a fost realizată de SC Stânjenelul SRL.

Gorjeanul: Cariera Jilț Nord (CEO): Minerii, nemulțumiți, liderii, preocupați de alegerile sindicale. La Cariera Jilț Nord, din cadrul Complexului Energetic Oltenia, tensiunile sunt la cote maxime. Minerii acuză că sindicatele și administrația negociază ,,pe furiș”, iar lor nu li se transmite nimic și sunt amăgiți cu minciuni și promisiuni, ,,nimic sigur și lămuritor”, după cum susțin aceștia. Angajații carierei spun că e o stare de incertitudine cum n-a mai fost niciodată și afirmă că au fost păcăliți până și cu voucherele de vacanță, ca să le taie elanul de a protesta în perioada aceasta de negocieri la Contractul Colectiv de Muncă, însă acestea nu au fost încă acordate celor care au făcut cereri pentru luna martie. Minerii îi acuză și pe liderii de sindicat că sunt interesați doar de alegerile la structurile sindicale, care vor avea loc în perioada următoare, și sunt mai puțin preocupați de drepturile lor ca angajați.

Impact în Gorj: Studenți, elevi și Crucea Roșie vor curăța malurile lacurilor de acumulare din Târgu Jiu. Facultatea de Inginerie,  din cadrul  Universității ,,Constantin Brâncuși’’ din Târgu Jiu, în parteneriat cu Colegiul Tehnic ,,General Gheorghe Magheru”, Liceul Tehnologic nr. 2 din Târgu Jiu și Crucea Roșie Română – Filiala Gorj, vor organiza vineri, 22 martie, cu ocazia celebrării Zilei Mondiale a Apei, o acțiune de ecologizare a malurilor C.H.E. Vădeni și C.H.E. Târgu-Jiu. „Studenții programului de studii universitare de licență Managementul Energiei, ai programului de studii universitare de masterat Tehnologii avansate de producerea energiei, precum și elevii claselor de Protecție a mediului vor aduce în atenția opiniei publice problemele legate de necesitatea protejării cantitative și calitative a apelor. Totodată, se urmărește familiarizarea participanților cu realele provocări de mediu ce apar în funcționarea unui obiectiv hidroenergetic, mai ales în contextul schimbărilor impuse după integrarea în Uniunea Europeană” se arată într-un comunicat de presă al Universității ,,Constantin Brâncuși’’.