Revista Presei

Revista presei locale

Impact în Gorj: Gorjeanul, care a accidentat mortal o familie de spanioli, condamnat la zece ani de închisoare! Încadrarea juridică, schimbată. Ion Sporici, șoferul gorjean care, în decembrie 2022, a ucis o familie de spanioli într-un accident rutier petrecut la Sibiu, a fost condamnat, la fond, la 20 de ani de închisoare în regim de detenție, fiind găsit vinovat pentru omor calificat. La Curtea de Apel Alba Iulia sentința a fost modificată. Autorul accidentului a fost condamnat, marți, la 10 ani închisoare. Instanța a schimbat încadrarea juridică a faptei, din omor calificat în ucidere din culpă.  Unul dintre cele mai tragice accidente rutiere de pe drumurile României s-a produs pe DN1, la Hula Bradului, pe șoseaua care leagă Sibiul de Brașov, pe 4 decembrie 2022. O întreagă familie de spanioli din Insulele Canare și-a găsit sfârșitul din cauza unui șofer român care a intrat pe contrasens, într-o curbă, pe linie continuă, pentru o depășire neregulamentară.

Sabotorii: Surse: Ce propunere financiară urmează să facă administrația CEO. Administrația Complexului Energetic Oltenia are de gând să le facă o nouă ofertă financiară liderilor de sindicat la întâlnirea de astăzi. Prima astfel de ofertă a fost de 6%, fapt care i-a nemulțumit pe sindicaliștii care participă la negocierea noului Contract Colectiv de Muncă al minerilor și energeticienilor. Conform unor surse din rândul liderilor de sindicat, șefii companiei energetice au de gând să ridice ștacheta financiară și să ofere o creștere a veniturilor de aproximativ 10 procente, fapt care i-ar nemulțumi pe reprezentanții salariaților. În trecut, liderul Cartel ALFA, Alin Munteanu, a vorbit despre o creștere a salariilor cu 27 de procente, iar oferta administrației este departe de această cerință.

Gorjonline: Când ar fi gata noile investiții de la CEO. O nouă estimare a apărut în spațiul public privind concretizarea noilor investiții de la CEO. Va fi nevoie de 36 de luni pentru materializarea viitoarelor investiții. Compania energetică și-a propus să construiască 8 parcuri fotovoltaice și două centrale pe gaze naturale în Gorj și Dolj. Daniel Burlan, directorul Direcției de Vânzări din cadrul Complexului Energetic Oltenia, a precizat că noile investiții vor fi gata în 36 de luni de la semnarea contractelor de execuție. ”Este nevoie să fie modificate termenele din Planul de restructurare. Noile estimări arată că, de la data semnării contractelor, va fi nevoie de 36 de luni pentru construirea parcurilor fotovoltaice și a grupurilor pe gaze naturale. Astfel, ne propunem ca parcurile fotovoltaice să fie finalizate în 2026, iar grupurile pe gaze naturale în 2027”, a declarat Burlan.

Pandurul: Petiție pentru redeschiderea Transalpinei la 1 mai. Cabanierii din stațiunea Rânca au semnat o petiție online prin care cer redeschiderea Transalpinei mai devreme decât prevede legea. Asociația Cabanierilor și Concesionarilor din stațiune cere să fie redeschis cel mai înalt drum din România la 1 mai. Astfel, zona ar atrage turiști în minivacanța de Ziua Muncii și de Paște. În caz contrar, pierderile pentru investitorii din turism sunt substanțiale. Și cea mai cunoscută băciță din Gorj, Mărioara Babu, a lansat un mesaj prin care susține același lucru. „Ideea de a se redeschide Transalpina în această primăvară începând cu 1 mai este foarte ușor de realizat, dacă cei care au pâinea si cuțitul în mână își doresc să fie la asentimentul nostru, al celor care iubim muntele. Ar fi pentru prima dată, de la modernizarea Transalpinei, când iubitorii de munte și de frumos s-ar putea bucura de acest privilegiu. Iarna a fost blândă cu noi în acest sezon și zăpadă este foarte puțină în comparație cu alți ani. Nu spun acest lucru din povești, spun din ceea ce văd în teren”, a declarat Mărioara Babu, al cărei  popas de pe Transalpina a devenit celebru.