Revista Presei

Revista presei locale

Sabotorii: PNL, fără candidat pentru Primăria Târgu Jiu. Partidul Național Liberal amână lansarea candidatului pentru cea mai importantă primărie din județul Gorj. Deși senatorul Ion Iordache se lăuda că anunță numele de mai bine de o săptămână, încă nu s-a auzit nimic. “Săptămâna care urmează vom anunța candidatul la Primăria Târgu Jiu”, anunța senatorul Ion Iordache, dar în urmă cu mai bine de o săptămâna. Săptămâna de așteptare s-a scurs, misterul s-a adâncit și liberalii pare că s-au împotmolit și le e tot mai greu să anunțe un candidat.

Gorjonline: Două runde de negocieri între sindicate și administrația CEO. Sindicaliștii și administrația Complexului Energetic Oltenia vor avea două runde de negocieri, în această săptămână. Ambele se vor desfășura miercuri, iar la ultima dintre ele va fi abordată și problema creșterilor salariale pentru angajații care își desfășoară activitatea în cadrul companiei energetice. Comisia Mixtă va debuta miercuri, de la ora 10.30, iar la întâlnire vor participa liderii de sindicat din cadrul Federației Univers și Federației Naționale Mine Energie. „Miercuri vom începe negocierile. O să discutăm de această dată și despre creșterile salariale pentru angajații pe care îi reprezentăm. Sunt convins că se vor găsi sumele de bani necesare pentru o creștere substanțială a veniturilor pentru angajați”, a declarat unul dintre liderii de sindicat care vor participa la discuții.

Pandurul: O nouă înțelegere pentru maidanezi. Cât plătește un târgujian pentru un animal și cum numără primăria câinii. Municipalitatea urmează să semneze un act adițional cu Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Serviciul județean pentru ocrotirea animalelor fără stăpân” pentru capturarea și întreținerea câinilor fără stăpân. Fiecare locuitor plătește o cotizație anuală de 13,5 lei, 100 de lei pentru fiecare animal capturat, iar încă 200.000 de lei costă întreținerea în padoc. Cei care au comentarii pe marginea noului proiect le pot face până pe 10 aprilie. În iunie 2023, municipalitatea a încheiat, cu o asociație din Hunedoara, un contract pentru gestionarea câinilor fără stăpân de pe străzile municipiului. Chiar dacă maidanezii pot fi observați tot mai des pe străzi, din septembrie și până în ianuarie, asociația a capturat 700 de câini din Târgu Jiu, declara viceprimarul Bogdan Bejinaru. Însă, acum, primăria dorește să semneze un act adițional cu asociația, iar referatul de fundamentare a proiectului și cifrele din el nu prea bat cu cele ale viceprimarului. În raportul făcut de funcționarii primăriei, se face vorbire despre 210 câini dați spre adopție și încă 126 care ar fi în padoc.

Gorjeanul: Fostă procuroare la Parchetul Gorj, activistă AUR! Politica îi atrage, după pensionare, pe mulți dintre cei cărora statutul profesional nu le permitea să dețină nici măcar calitatea de simplu membru al unui partid politic, în vremea în care erau în activitate. Polițiști, militari de carieră sau magistrați au devenit activiști fervenți în politica românească, după ce s-au pensionat. Carmen Vlăduleanu, fostă Părpăneață, a activat ca procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj până în urmă cu patru ani, când s-a pensionat. De câteva luni, fosta procuroare a devenit activistă a partidului condus de George Simion și participă, constant, la acțiunile unor candidați ai formațiunii politice.

Comments (1)

  1. O decizie deloc surprinzatoare pentru PNL Targu Jiu, care demonstreaza inca o data lipsa de strategie si slabiciunea partidului. Amanarea repetata a anuntarii candidatului pentru Primaria Targu Jiu este dovada clara ca liberalii nu au oameni valorosi si capabili sa conduca orasul. In plus, aceasta intarziere inseamna timp pierdut in campania electorala si o sansa mai mica de a castiga alegerile. Poate ca ar trebui sa se concentreze mai mult pe alegerea unui candidat competent si sa nu mai faca promisiuni pe care nu le pot onora. Asa cum pare ca se intampla si in cazul negocierilor dintre sindicate si administratia CEO, unde runda de discutii pare sa fie eterna. Pe de alta parte, primaria Targu Jiu se vede din nou in mijlocul unui scandal legat de maidanezii din oras. Este regretabil ca municipalitatea plateste sume exorbitante pentru capturarea si intretinerea cainilor fara stapan, in loc sa gaseasca solutii mai eficiente si umane pentru gestionarea problemei.

Comment here