Revista Presei

Revista presei locale

Gorjeanul: Mocnesc revoltele! Liderii sindicali din CE Oltenia merg la ministrul Burduja. Liderii de federații sindicale din cadrul CE Oltenia, Adrian Marciuc (FNSE ,,Univers”) și Dumitru Pîrvulescu (FNME) au solicitat ministrului Energiei, Sebastian Burduja, o întâlnire de urgență, pentru ziua de astăzi. Problema este că șefii CEO au invocat ordonanța austerității în negocierile cu sindicatele pentru noul contract de muncă, arătând că legea nu le permite să majoreze salariile celor peste 9.000 de angajați cu un procent mai mare de 6%. Angajații Complexului Energetic Oltenia așteptau creșteri de salarii în raport cu rata inflației dar și în funcție de condițiile tot mai grele de muncă, după ce au fost nevoiți să preia și sarcinile celor care au plecat din companie. Liderii sindicali sunt disperați de situație, mai ales că riscă revolte în minerit și energie, care ar putea duce chiar la pierderea membrilor de sindicat, și au solicitat întâlnirea cu ministrul Burduja, în speranța că va fi rezolvată problema.

Gorjonline: Un membru al Directoratului CEO ar putea candida pentru un post de primar. Constantin Popescu, membru în Directoratul Complexului Energetic Oltenia, a intrat în ultima lună de mandat. Liberalului îi expiră contractul pentru funcția de conducere în data de 15 aprilie și, se pare că, nu o să mai fie prelungit, așa cum s-a întâmplat în trecut. Popescu a participat și el la selecția organizată de firma ARC din Cluj pentru Directoratul CE Oltenia, însă nu a fost la fel de norocos ca și colegii săi din conducerea companiei și nu a fost selectat de comisia de concurs. După ce își va încheia contractul de director, Constantin Popescu ar putea să devină mai activ din punct de vedere politic, numele său fiind vehiculat, în cercurile politice, pentru o candidatură din partea filialei Gorj a Partidului Național Liberal la Primăria Turceni.

Sabotorii: Romanescu urmează să fie validat ca și candidat al PSD-ului la Primăria Târgu Jiu. Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a semnat adeziunea la Partidul Social Democrat, la începutul acestei săptămâni, și a fost anunțat oficial de președintele organizației, Adrian Dăianu, ca membru de partid. Pentru a nu mai exista speculații făcute de adversarii politici, conducerea partidului a convocat pentru ziua de joi Consiliul Politic Județean, unde urmează să fie luate decizii importante. Cea mai importantă decizie se referă la validarea candidaturii lui Romanescu, din partea social-democraților, la funcția de primar al municipiului Târgu Jiu, la alegerile locale din această vară. Tot la ședința respectivă, urmează să fie validate candidaturile mai multor primari din județ.

Impact în Gorj: Pardoș, un cetățean cu probleme psihice, terorizează Stăneștiul! A dat foc drapelului de la primărie. Pardoș Doraș, în vârstă de aproape 50 de ani, din comuna Stănești, este teroarea localnicilor, de două luni de zile. Respectivul a dat foc la islazul comunal, a intrat în grădinile oamenilor și le-a incendiat, a dat foc drapelului arborat la Primărie, asta în timp ce înjură și amenință pe toată lumea. Bărbatul este doar amendat de poliție, dar, pentru că nu are loc de muncă, aceste amenzi nu vor fi plătite, iar efectul este zero. Cetățenii din localitate cer internarea lui Pardos la Psihiatrie, loc în care a mai fost de nenumărate ori, dar este ținut o zi și apoi externat. Autoritățile nu iau alte măsuri și așteaptă să se întâmple parcă o nenorocire pentru a interveni, atâta timp cât respectivul amenință că dă foc la bunurilor cetățenilor de bună credință din Stănești.

Comment here