Revista Presei

Revista presei locale

Gorjonline: O nouă întâlnire la CEO. Ce se va discuta! Liderii de sindicat și administrația Complexului Energetic Oltenia vor avea o primă discuție, în formulă completă, despre contractul colectiv de muncă al minerilor și energeticienilor. Cele două părți, se vor întâlni astăzi, pentru a pune la punct primele detalii pe această temă. La întrevedere sunt așteptați și liderii Federației Naționale Mine Energie care au reușit să obțină, la sfârșitul săptămânii trecute, o decizie favorabilă din partea judecătorilor în privința reprezentativității. Totuși, rămâne de văzut dacă până la ora la care va avea loc discuția dintre cele două părți, celor din FNME le va veni și comunicarea din partea magistraților. Sindicaliștii încearcă să obțină venituri cât mai mari pentru angajați la aceste negocieri, unii dintre ei anunțând chiar că doresc creșteri de aproximativ 30 de procente, însă bugetul de venituri și cheltuieli de la CE Oltenia s-ar putea să nu permită o astfel de mărire.

Pandurul: Un supraveghetor din CEO cere oficial anularea selecției pentru Directorat. Vladimir Tanasiev, membru în Consiliul de Supraveghere (CS) din Complexul Energetic Oltenia, a depus o sesizare la Agenția pentru Monitorizarea și Evaluarea Performanțelor Întreprinderilor Publice (AMEPIP), instituția care gestionează toate procedurile de selecție din companiile de stat, prin care solicită anularea selecției directorilor CE Oltenia și reluarea procedurii, de la zero. Acesta a adăugat și documente din care rezultă că sunt indicii serioase că procedura a fost viciată. Vladimir Tanasiev este membru și în Comisia de Nominalizare și Remunerare (CNR), însă la ședința în care cei trei directori selecționați – Dan Plaveti, Cosmin Trufelea și Ion Bălășoiu – au fost intervievați, a refuzat să participe.

Sabotorii: Răspuns halucinant după selecția pentru șefii CEO: Interviurile sunt secrete. Situația o ia rău pe arătură în ce privește selecția membrilor Directoratului Complexului Energetic Oltenia. Consiliul de Supraveghere a cerut firmei Arc Consulting să-i pună la dispoziție interviurile cu candidații care au făcut contestație după această procedură. A primit un răspuns halucinant: Interviurile sunt secrete. Daniel Burlan, fostul manager al companiei, a dezvăluit cum Consiliul de Supraveghere a vrut să vadă interviurile candidaților care au contestat selecția, dar firma Arc Consulting i-ar fi răspuns că acest lucru e imposibil pentru că totul e secret. Interviurile cu toți candidații au fost filmate și înregistrate audio și video. Burlan s-a declarat stupefiat și pentru că selecția a continuat fără să se fi rezolvat cele zece contestații. Fostul manager a mai dezvăluit și cum s-au dat punctele candidaților. Pe ochi frumoși, cu dedicație clară.

Impact în Gorj: Aviz pozitiv pentru Autostrada și Drumul Expres Craiova – Târgu Jiu. Ce urmează. Luni s-a trecut într-o nouă etapă în proiectul de realizare a Autostrăzii și Drumului Expres Craiova – Târgu Jiu. Informația a fost transmisă în spațiul public de deputatul PSD de Gorj Mihai Weber, cel care este inițiatorul acestei investiții, numind-o proiectul său de suflet. „În cadrul ședinței din data de 11 martie 2024, Consiliul Interministerial de Avizare Lucrări Publice de Interes Național și Locuințe, a avizat pozitiv obiectivul „Autostrada Craiova – Filiași și Drumul Expres Filiași – Târgu Jiu! Urmează se fie dată Hotărârea de Guvern pentru scoaterea spre execuție a proiectului!” a anunțat Mihai Weber.

Comment here