Revista Presei

Revista presei locale

Sabotorii: O casă și incompetența blochează extinderea Carierei Jilț Nord. Oficialii CE Oltenia au trimis în ultimul ceas documentele la guvern pentru a fi emisă hotărârea de extindere a Carierei Jilț Nord. Trebuie să fie aprobată exproprierea proprietarului casei care stă acum în calea excavatoarelor. Salariații de la Jilț Nord nu pricep nici ei de ce se tărăgănează totul, de ce nu se deblochează lucrurile. Amenință cu proteste extreme la Târgu Jiu, la ușa lui Dan Iulius Plaveti, managerul companiei, dacă nu se rezolvă situația. „Noi avem tot interesul să continue activitatea pentru că este vorba de locurile de muncă. Nu înțelegem de ce se acționează cu o asemenea lentoare. Pentru alte subunități miniere s-a putut, la Jilț nu se poate. Nu e nevoie decât de un act normativ să fie realizată exproprierea. Dacă nu se deblochează activitatea în zona respectivă suntem deciși să intrăm în greva foamei la Târgu Jiu în fața sediului CEO”, a declarat Marius Berca, sindicalist în cadrul Carierei Miniere de la Jilț Nord.

Gorjeanul: CE Oltenia, bun de plată! – Despăgubiri de peste jumătate de milion de lei pentru un gorjean al cărui teren a fost afectat de activitatea Carierei Roșia. Nu se mai termină procesele pentru Complexul Energetic Oltenia! Recent, un bărbat a obținut o primă sentință favorabilă într-un proces aflat pe rolul instanței de trei ani. Din 2011 încoace, omului i-a fost îngrădit accesul către propriul teren situat chiar în vecinătatea Carierei Roșia, bucată de pământ care de altfel a fost afectată de lucrările derulate de CEO. Laurențiu Tiberiu Grivei, angajat în cadrul Consiliului Județean Gorj, este persoana care a învins în primă instanță CE Oltenia în procesul intentat. Dacă sentința dată de magistrații Judecătoriei Târgu Jiu pe 20 februarie a.c. rămâne definitivă și irevocabilă, CE Oltenia este obligat să îi achite omului peste 570.000 de lei.

Gorjonline: Cine plătește prejudiciul de 500.000 de lei de la Primăria Țicleni?! Sentință definitivă a Curții de Apel Craiova. După patru ani de judecată, Curtea de Apel Craiova a închis, definitiv, procesul privind prejudiciul constatat de Curtea de Conturi la Primăria Țicleni, legat de lucrările fictive ale unor firme plătite din bani publici, pentru poduri și podețe. Practic, urmare a sentinței de miercuri, raportul Camerei de Conturi Gorj rămâne în picioare iar banii, considerați prejudiciu, trebuie recuperați. Rămâne de văzut de la cine se vor recupera sumele, atâta timp cât primăria a dat firmele în judecată, iar acestea au câștigat litigiul cu UAT-ul. În aprilie 2019, Curtea de Conturi a depistat un prejudiciu de peste 5 miliarde de lei vechi la Primăria Țicleni, urmare, în general, a unor lucrări din bani publici în care s-au folosit fictiv materiale care nu au fost găsite în investiția realizată. Este vorba de cantități de beton, facturate și nepuse în operă.

Pandurul: Nepăsarea autorităților poate pune în pericol viața oamenilor. Ambulanța nu a putut ajunge la o localnică dintr-o comună de lângă Târgu-Jiu. O femeie din satul Rugi al comunei Turcinești a avut săptămâna trecută o problemă medicală și a solicitat sprijinul medicilor de la ambulanță. Din cauza drumului greu accesibil, autospeciala nu a putut ajunge la locuința gorjencei care este izolată pe un deal din satul Rugi. „Locuiește singură pe deal și zilele trecute a avut o problemă de sănătate și din cauza drumului care este praf, ambulanța nu a putut ajunge la această femeie care putea sa moară singură în casă. Primarul nu-și dă interesul, drumul e plin de boscheți și rugi pe o distanță de 800 de metri. Această femeie nu-și poate curăți singură drumul. Poate reușim să urnim pe cineva din primărie să vină în satul Rugi” povestește un localnic pe un filmuleț postat pe internet. Liliana Romanescu s-a plâns că nu este prima dată când nu se poate ajunge cu mașina până la ea.

Comment here