Revista Presei

Revista presei locale

Gorjeanul: DOCUMENTE privind situația ALARMANTĂ a infecțiilor nosocomiale din Spitalul Târgu-Jiu. În urma unei comunicări a Direcției de Sănătate Publică (DSP) Gorj, situația infecțiilor nosocomiale, în cei doi ani de când Gigel Capotă conduce cea mai mare unitate medicală din județ, este una extrem de gravă. În 2018, au fost raportate 41 de infecții nosocomiale. De-a dreptul revoltător este că 12 dintre acestea, adică cele mai multe, au fost la Pediatrie, iar compartimentul de Nou Născuți și cel de Neonatologie au raportat câte o infecție. Un număr de nouă infecții intraspitalicești au fost raportate la Neurologie, incluzând și ATI- neurologie și cinci la Nefrologie. În primele nouă luni ale acestui an, la nivelul SJU au fost raportate 55 de infecții asociate asistenței medicale, 22 dintre acestea la ATI 1, la Pediatrie opt, iar la Obstretică-Ginecologie patru, dar nici celelalte secții ale spitalului nu au fost ocolite.

Gorj Domino: Economia la fondul de salarii în CEO, încă o necunoscută. În Comisia Mixtă Administrație Sindicate, organizată luni la Direcția Minieră a Complexului Energetic Oltenia, nu s-a precizat care ar fi economia la fondul de salarii pentru 2019, sau dacă suma există. A rămas ca acest punct să fie discutat în viitoarea ședință. Pe tapet au fost puse în schimb pensionările viitoare din cadrul companiei, în urma modificării recente a Legii Pensiilor. Managerul Sorin Boza a luat cuvântul și a declarat că CEO nu va intra în insolvență și că minerii vor avea salariile asigurate și la timp. Luna viitoare, angajații CEO vor obține prima de Crăciun în tichete cadou de 1100 de lei, conform CCM.

Impact în Gorj: Managerul interimar al Spitalului Județean, explicații cu privire la magazia unității medicale și păstrarea reactivilor. Dumitru Vienescu va fi prezent, astăzi, în ședința Comisiei de Dialog Social de la Prefectura Gorj, pentru a da explicații cu privire la achiziția aparaturii medicale și a modului de păstrare a reactivilor folosiți la realizarea analizelor medicale. Unul dintre ultimele scandaluri de la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu s-a referit la condițiile de păstrare a substanțelor folosite în activitatea medicală. Acestea erau păstrare într-o magazie cu mucegai pe pereți și unde temperatura de păstrare nu era asigurată. Un magazioner a făcut numeroase adrese pentru ca substanțele să fie păstrate în locuri special amenajate și în condiții corespunzătoare, dar fără niciun rezultat.

Pandurul: Hotărâre pentru extinderea unei cariere miniere, în dezbatere publică. Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri vrea să aloce 8,42 milioane lei pentru exproprierile necesare extinderii Carierei Timişeni – Pinoasa, din judeţul Gorj, la o capacitate de 8 milioane tone/an lignit, potrivit unui proiect de Hotărâre a Guvernului publicat în dezbatere de minister. Pentru desfăşurarea  activităţii de extracţie a lignitului este necesară ocuparea şi scoaterea din circuitul  economic  a unor suprafeţe de terenuri agricole, silvice, păşuni, fâneţe, livezi, etc., aflate în proprietatea privată a unor persoane fizice sau juridice, spun autorii proiectului.

Vîlceanu și Boza, întâlnire cu ministrul Economiei. Președintele PNL Gorj, Dan Vîlceanu, a participat duminică la o întâlnire în Mehedinți cu ministrul Economiei și Energiei, Virgil Popescu, la care a fost prezent și președintele Directoratului Complexului Energetic Oltenia, Sorin Boza. Vîlceanu a confirmat întâlnirea. „Da, am avut o discuție pe acel memorandum care trebuie adoptat cât mai repede”, a spus deputatul. Este vorba de acel memorandum prin care Complexul Energetic Oltenia să fie ținut în viață în următorii zece ani, până când România ar putea dezvolta capacități de producție care să înlocuiască termocentralele pe cărbune. În varianta făcută de guvernul PSD, memorandumul oferea cinci variante de soluții, după cum preciza Boza acum câteva luni, fără a spune care sunt acestea.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here