Revista Presei

Revista presei locale

Impact în Gorj: Începe furnizarea de microbuze electrice pentru elevii din județul Gorj. Consiliul Județean Gorj a semnat, luni, contractul pentru furnizarea celor 27 de microbuze electrice școlare, pentru transportul elevilor din județ. Finanțarea este asigurată prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), în cadrul proiectului „Microbuze electrice pentru elevii Județului Gorj” și vizează îmbunătățirea condițiilor de transport, prin furnizarea de autovehicule „verzi”. Valoarea totală a proiectului este de peste 36 de milioane de lei, inclusiv TVA, iar termenul de livrare, conform contractului încheiat cu operatorul desemnat, este de 5 luni.

Gorjeanul: Explozie la Judecătoria Motru. INSEMEX Petroșani face verificări. O explozie s-a produs, luni dimineaţă, la Judecătoria Motru, din cauza gazului dintr-o butelie folosită la stingerea incendiilor. Instanţa era închisă în momentul deflagraţiei, fiind provocate doar pagube materiale. O echipă de specialişti de la INSEMEX Petroşani a ajuns în Gorj, pentru a face verificări. Un zid al clădirii a fost afectat, urmând a fi efectuată o expertiză de specialitate pentru a se verifica dacă structura de rezistenţă a imobilului a avut de suferit. Consiliul Superior al Magistraturii a anunțat luni că activitatea instanței nu a fost afectată, ședințele de judecată derulându-se conform programării acestora.

Sabotorii: Plaveti își recunoaște conflictul de interese. Situație de râsul-plânsul la Complexul Energetic Oltenia. Directorii acuzați de conflict de interese s-au prins în sfârșit în ce belea au intrat. Au evitat la limită infracțiunea în formă continuată. Dan Iulius Plaveti și colegii lui din Directoratul interimar au încheiat anul trecut un contract cu o firmă de recrutare a viitorului Directorat, cel cu mandat de patru ani. Fenomen nemaiîntâlnit, directorii semnatari ai contractului au și participat la selecție. Culmea incompatibilității, doar ei au câștigat selecția, ceilalți fiind respinși! Luni seară, Consiliul de Supraveghere al companiei a împuternicit Directoratul interimar să prelungească prin act adițional, cu 60 de zile, contractul cu firma de recrutare. Contract care expira luni. Prelungirea se impune pentru că directorii selectați nu pot fi înscăunați, selecția fiind verificată de Ministerul Energiei.

Gorjonline: Termocentrala Rovinari vinde o parte a bunurilor sale. Sucursala Electrocentrale de la Rovinari, din cadrul Complexului Energetic Oltenia, vinde o parte a bunurilor mobile. Acestea nu mai sunt folosite în procesul de producție. În acest sens va fi organizată o licitație cu strigare la sediul termocentralei. Sunt de vânzare: două autoutilitare, un încărcător frontal și un buldozer. Până pe 20 februarie pot fi depuse ofertele la sediul sucursalei, iar pe 21 februarie va avea loc licitația pentru vânzarea mijloacelor fixe respective. Complexul Energetic Oltenia va scoate la vânzare în perioada următoare și alte bunuri pe care le deține, inclusiv mai multe clădiri din județele Gorj și Dolj. În Gorj sunt disponibile hotelul de la Târgu Jiu, hotelul de la Termocentrala Turceni și restaurantul de la Săcelu. În Dolj va fi vândută cantina de la Termocentrala Ișalnița.

Comment here