Revista Presei

Revista presei locale

Gorjeanul: Dosarul ,,Mită la CEO”. Cine este denunțătorul și cum a predat acesta ,,șpaga” procurorilor DNA! Precizările Direcției Naționale Anticorupție cu privire la dosarul de corupție în care a fost pus sub acuzare directorul adjunct al Sucursalei Electrocentrale Rovinari, Iosif Chircă, dau fiori unor personaje din mediul politic și de afaceri local, care au călcat, în ultimele șapte luni, prin birourile unor șefi de la vârful Complexului Energetic Oltenia. Surse judiciare, citate de presa centrală, susţin că în acest dosar procurorii secţiei I a DNA lucrează de mai bine de o jumătate de an, iar totul a început după ce un şef de companie de stat a depus, în luna iulie a anului trecut, un denunţ şi a ajutat în anchetă procurorii anticorupție. Cel mai probabil, este vorba de șeful CEO, Dan Iulius Plaveti, în contextul în care, i s-ar fi cerut urgentarea unor plăți, fiind singurul cu putere de decizie în acest sens, iar DNA menționează clar calitatea de ”președinte al Directoratului”, căruia i se propusese fraudarea a două licitații, în schimbul unor sume din contractele atribuite și căruia unul dintre afaceriștii reținuți pentru dare de mită i-a remis 45.000 de lei și 12.000 de euro, în mai multe tranșe, banii fiind predați procurorilor DNA.

Impact în Gorj: Director din CEO, obligat să-i plătească fostei soții peste 600 mii de lei. Are și dosar pentru violență în familie. Dan Medințu, director de producție la Termocentrala Rovinari, trebuie să o despăgubească pe fosta soție, Cosmina Mureșan (fostă Medințu) – medic psihiatru, cu o sumă de peste 600 mii de lei. Hotărârea a fost luată de Judecătoria Târgu Jiu și nu este definitivă. În plus, Dan Medințu este acuzat și judecat pentru lovirea fostei sale soții. Instanța de judecată a împărțit un apartament aflat în centrul municipiului Târgu Jiu și o vilă din zona Vărsături, cu anexele și toate bunurile care se află în acestea, dar și un autoturism, evaluarea ridicându-se la peste 1,2 milioane de lei. Dan Medințu mai are pe rol un proces penal pentru lovirea soției. Acesta este fiul fostului director din Directoratul CEO, Aurel Medințu.

Gorjonline: Mesajul investitorului celei mai mari fabrici de blocuri ceramice din România, care se construiește în Târgu Cărbunești. Fabrica de materiale de construcții de la Târgu Cărbunești va fi finalizată la sfârșitul acestui an sau în prima parte a anului viitor, susțin reprezentanții investitorului. Primarul orașului Târgu Cărbunești, Dănuț Birău, a spus că a fost emisă autorizația pentru introducerea conductei de gaze, în lungime de aproximativ un kilometru. Potrivit edilului, aproximativ 120 de persoane vor lucra în cadrul fabricii. Mihai Anastasescu, patronul Soceram, este nemulțumit de numărul mare al bugetarilor. El spune că acesta trebuie redus drastic, pentru că în sistemul privat este o criză a forței de muncă. „Principala aşteptare pe care o avem de la guvernanţi ar fi diminuarea numărului bugetarilor, de la peste 1,2 milioane la cel puţin 800.000. În 2004, statul a funcţionat cu 800.000 de bugetari. Nu înţelegem de ce se lucrează cu un număr atât de mare de angajaţi bugetari, în condiţiile în care este bine ştiută lipsa de personal din mediul privat“ a declarat Anastasescu.

Pandurul: Cât încasează directoarea Ghițulescu din biletele vândute pentru spectacolul în care joacă. Un procent de 10% din încasările spectacolului ”Fluturii sunt liberi”, de pe scena Teatrului Dramatic ”Elvira Godeanu” ajunge la directoarea instituției, Mariana Ghițulescu, aceasta având un rol în piesa de teatru. Ghițulescu a urcat destul de repede pe scenă, după ce a obținut postul de manager. ”Fluturii sunt liberi” este un spectacol jucat și zilele acestea la teatru. Conform unei solicitări Pandurul, pe legea transparenței informațiilor, referitoare la suma încasată pentru rolul din ”Fluturii sunt liberi”, teatrul a răspuns că Mariana Ghițulescu va primi 10% din încasările nete ale spectacolului, invocând un articol din contractul de mandat încheiat cu Primăria Târgu Jiu.

Comment here