Revista Presei

Revista presei locale

Gorjeanul: Director din CEO, dus la audieri. Perchezițiile DNA de joi, la companiile de energie, inclusiv la Complexul Energetic Oltenia, au dus și la audierea unor directori. Adjunctul de la Sucursala Electrocentrale Rovinari, Iosif Chircă, cel care a condus interimar sucursala CEO până în decembrie 2023, a fost dus la audieri la DNA București. Acesta a dat declarații și se întoarce la Târgu Jiu  fără să se ia vreo măsură împotriva sa. ”A depus cerere de concediu pentru două zile, mai mult nu știu”, a declarat Laurențiu Ciurel, actualul director al SE Rovinari.

Pandurul: Ministrul Energiei a trimis Corpul de Control la Târgu Jiu. Declarațiile lui Daniel Burlan care semnala un posibil conflict de interese la vârful Complexului Energetic Oltenia n-au rămas fără ecou. Potrivit unor surse din companie, ministrul Energiei și-a trimis corpul de control la Târgu Jiu să verifice documente ce țin de selectarea firmei care s-a ocupat de interviurile candidaților care și-au dorit un loc în Directoratul companiei. Corpul de control vrea să afle dacă doi dintre actualii directori ar fi semnat contractul cu această firmă care, după interviu, i-a selectat pe cei doi directori. Burlan a declarat că a făcut o plângere penală după ce a aflat aceste aspecte.

Sabotorii: Demersuri pentru extinderea Carierei Tismana. Un proiect de hotărâre pentru extinderea Carierei Miniere Tismana I este pe ordinea de zi a ședinței de Guvern de astăzi. Propunerea legislativă urmărește aprobarea amplasamentului şi declanşarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere situat pe amplasamentul lucrării de utilitate publică de interes naţional „Lucrări pentru menţinerea şi dezvoltarea capacităţii la cariera Tismana I, judeţul Gorj, la 5.000.000 tone/an lignit”. E interesant deznodământul în acest caz, dacă ținem cont de planul de restructurare aprobat pentru Complexul Energetic Oltenia. Mai exact, potrivit programului de restructurare, la anul, Cariera Tismana este pe lista celor care intră în programul de închidere. În 2026, intră în închidere Jilț Nord. Pinoasa, Roșia și Roșiuța vor intra, peste doi ani, în rezervă de capacitate.

Impact în Gorj: Consiliul Județean Gorj a aprobat repartizarea sumelor pentru UAT-uri. Joi, a avut loc ședința Consiliului Județean Gorj, în care s-a votat repartizarea de fonduri pentru primăriile din județ. Deși au existat consilieri județeni care au votat împotrivă, motivând că s-au alocat bani unor primării care aveau excedent bugetar la finalul anului 2023, proiectul de hotărâre a avut majoritate la vot, fiind adoptat. Președintele Cosmin Popescu a precizat, pentru consilierii care au cerut explicații, că excedentele bugetare sunt constituite, în cea mai mare parte, din finanțări și proiectele de investiții aflate în derulare la nivelul localităților.

Gorjonline: ”Academia” din Motru, barul care funcționa, de ani buni, fără autorizație, se închide. „La Academie”, unitatea comercială care funcționează de un timp record fără autorizație, fentând în mod miraculos autoritățile, folosind documente false și acumulând datorii de 300.000 de lei la Finanțe, se închide! Unitatea, care funcționează în incinta cinematografului din Motru, anunță că își închide porțile dând vina pe autoritățile care au taxat, într-un final, încălcarea continuă a legii de către această societate mutată, în ultimii ani, de la un administrator la altul pentru a se pierde urma ilegalităților. ”Academia” organizează două petreceri, la finalul acestei săptămâni, că să plătească ultimele salarii, și va părăsi incinta, lăsând Regiei de Film această clădire pe care o deține de drept. Incendiul de la Pensiunea Ferma Dacilor a fost picătura care a umplut paharul, iar autoritățile din Gorj, care s-au dovedit neputincioase în ultimii opt ani, au decis să închidă localul.

Comment here