Revista Presei

Revista presei locale

Gorjonline: Directorul general al companiei ucrainene care a deschis o fabrică în zona Bârsești s-a înscris în PSD. Codruț Semănaru, directorul general al companiei Variant Agro, cu capital ucrainean, care a deschis o unitate de lucru în zona Bârsești, din Târgu Jiu, s-a înscris în PSD Gorj. Semănaru a venit în același timp cu medicul chirurg Dragoș Davițoiu, care va reprezenta județul Gorj la alegerile europarlamentare. Conform Rise Project, Codruț Semănaru a fost director general adjunct la Autoritatea Rutieră Română(ARR), în mandatul de la Transporturi al Ramonei Mănescu, care a fost numită ministrul  în guvernul Victor Ponta, aceasta fiind ulterior și ministrul de Externe. Semănaru se afla în consiliul de conducere încă din 2011 și a mai bifat și o funcție de conducere la Metrorex. Codruț Semănaru este finul lui Rareș Mănescu și al Ramonei Mănescu, foști lideri PNL, apropiați de grupul de la Monaco. În trecut, Rareș Mănescu a fost primar al Sectorului 6.

Sabotorii: Caz ce frizează penalul în localitatea Drăguțești! Primarul a anunțat poliția! Apropierea alegerilor locale îi împinge pe anumiți oameni să recurgă la gesturi ce s-ar putea lăsa cu dosare penale la organele abilitate. Se întâmplă și la Drăguțești, acolo unde, de câteva zile, un cetățean care se dă reprezentant al partidului AUR merge pe la porțile oamenilor și le cere acestora câte 100 de lei pentru înscrierea în organizația politică. Cetățenii au mers să se plângă despre acest fapt primarului comunei Drăguțești, Dumitru Ion Popescu. Oamenii i-au relatat acestuia că nu au primit chitanțe pentru banii pe care i-au plătit, iar bărbatul care în trecut a cochetat cu Partidul Național Liberal, le-a cerut și CNP-urile și le-a instalat un program pe telefon pentru a face parte din baza de date a celor de la AUR. Dumitru Popescu a mers la șeful de post din comuna Drăguțești pentru a sesiza aceste practici suspecte și pentru a cere începerea cercetărilor în acest caz, pentru ca oamenii să nu mai fie păcăliți.

Gorjeanul: Agenții de pază încadrați la Poliția Locală Târgu Jiu, salariu mai mare decât al polițiștilor din IPJ Salariile polițiștilor din cadrul Poliției Române variază în funcție de gradul și categoria funcției pe care o dețin, însă un subofițer de poliție, spre exemplu, fără funcție de comandă are un venit salarial mult mai mic, în comparație cu al unui agent de pază angajat al Poliției Locale. Nemulțumirile în rândul polițiștilor din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Gorj sunt mari, în contextul în care actul normativ prin care le-au fost mărite salariile de la 1 ianuarie 2024, le aduce, în medie, în plus un venit salarial de aproximativ 200 – 300 de lei. Polițiștii spun că e de neconceput ca un agent de pază de la Poliția Locală, care păzește operele brâncușiene din parcul din Târgu Jiu să aibă salariul mai mare decât un subofițer cu peste 20 de ani vechime. Unii dintre ei susțin că salariul înainte de mărire se situa în jurul a 4.650 de lei, iar în această lună, prima în care se vor vedea majorările intrate în vigoare de la începutul anului, nu va depăși cu mult 4.800 de lei. Cei 41 de agenți de pază salariați ai Poliției Locale Târgu Jiu au un salariu de bază de 4.794 de lei, la care se adaugă 568 de lei spor de condiții vătămătoare, normă de hrană și diverse sporuri.

Impact în Gorj: Selecția Directoratului CEO ar trebui transmisă la TV. Un fost candidat care a participat la selecția pentru Directoratul Complexului Energetic Oltenia (CEO) susține că interviurile trebuie să fie transmise public. Astfel, va fi un demers de transparență totală în ceea ce privește recrutarea de personal calificat, precum și de aplicare a procedurilor conform OUG 109, privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice. Gabriel Giorgi, fost membru al Consiliului de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia și fost candidat pentru un post în Directoratul CEO, este de părere că, dacă nu e nimic de ascuns, atunci procesul de recrutare trebuie să fie public. „Selecția Directoratului Complexului Energetic Oltenia ar trebui să fie transmisă la tv. Nu văd de ce nu ar fi posibil acest lucru, dacă totul este transparent. Atunci toată lumea s-ar convinge că este vorba de o selecție transparentă și cei mai buni ajung să lucreze în conducerea companiei”, a declarat Giorgi, actualul manager interimar al Medserv Min.

Comment here